Masažuotojas kliento klausosi rankomis

Geriausia šalies masažuotoja gyvena ir dirba sostinėje. Tai paaiškėjo praėjusį savaitgalį pasibaigus masažo čempionatui, kuriame varžėsi šešiolika masažo specialistų iš Lietuvos ir Latvijos.

Absoliučia masažo čempionato nugalėtoja paskelbta Diana Gervienė dirba sostinės salone "Idzumi". Dešimt metų dirbanti kineziterapeute moteris prisipažino po čempionato pasijutusi taip, lyg būtų išlaikiusi sunkiausią egzaminą. D.Gervienė – diplomuota ekonomistė, anksčiau dirbo knygyne. Tačiau išėjusi motinystės atostogų sumanė mokytis ko nors naujo. "Patekau į masažo kursus ir mano gyvenimas pasikeitė 180 laipsnių kampu. Vėliau pabaigiau kineziterapijos studijas ir labai šiuo pasirinkimu džiaugiuosi", – pasakojo D.Gervienė, negailėjusi patarimų ir "Vilniaus dienos" skaitytojams.

– Kaip atpažinti gerą masažo specialistą?

– Pirmiausia masažuotojas turi labai išsamiai išklausinėti klientą, o ne paguldęs jį atlikti darbą savo nuožiūra. Net jei klientas ateina tik atsipalaiduoti, būtina paklausti, kaip jis jaučiasi, ko norėtų.

Dažniausia masažuotojo klaida – neįsiklausymas. Mūsų darbe dažnai nereikia žodžių. Reikia tiesiog vidumi pajusti, kas būtų geriausia klientui. Tam reikia didžiulės praktikos. Technika – svarbus dalykas, tačiau reikia išmanyti ir psichologiją. Tuomet lengviau dirbti.

– Kvietimas į masažo saloną – itin populiari dovana. Kaip neapsirikti ir teisingai ją išrinkti?

– Dažnai masažas išrenkamas tik kaip paprasčiausia dovana. Ne visi žino, ko tą dovaną gavęs žmogus iš tiesų norėtų. Tuomet ši užduotis tenka masažuotojui, kuris per pirmą vizitą turi išsiaiškinti, ko žmogui iš tiesų reikia. Galbūt jis norėtų stipraus masažo, tačiau gal pirmiausia reikia atsipalaiduoti? O gal jam ką nors skauda ar sunku užmigti naktimis? Tik išgirdęs atsakymus į klausimus masažo specialistas gali geriausiai pritaikyti savo žinias ir įgūdžius, sukurti žmogui tinkamiausią atmosferą.

– Kokį masažą labiausiai mėgsta vilniečiai?

– Turbūt daugiausia klientų skundžiasi kamuojami įtampos, nugaros ir pečių juostos skausmų, nes ilgai sėdi ir mažai juda. Ateina daug pavargusių po dienos darbų ir nerandančių laiko sau. Todėl populiariausias atpalaiduojantis, šalinantis įtampą masažas.

– O koks masažas labiausiai patinka jums?

– Pati ant masažo stalo retai guluosi. Galbūt moku pati sau pagelbėti išvengti kasdienės įtampos ir skausmų, nes medituoju ir užsiimu joga. O atlikti labiausiai mėgstu kubido masažą, kurį ir pademonstravau čempionate. Kobido – japoniškas autentiškas veido masažas. Jis ne tik šalina įtampą, galvos skausmus, bet ir padeda atsikratyti žarnyno bėdų, nes veide liečiamos tam tikros zonos, atitinkančios vidaus organų projekcijas. Šio masažo mane išmokė meistras iš JAV. Tikiuosi kada nors išvykti savo įgūdžių patobulinti į Japoniją.

– Kaip pasiruošti masažui?

– Prieš masažą negalima prisivalgyti. Taip pat reikia atsižvelgti į paros laiką. Jei masažas atpalaiduojantis, geriausia jį atlikti vakare, kad nereikėtų skubėti į darbą. Jei stimuliuojantis, suteikiantis energijos, ant masažo stalo galima gultis ir dieną.

Po bet kokio masažo nereikia skubėti, nes sveikatinimo poveikis dar kurį laiką veikia. Todėl bent valandą reikia vengti staigių judesių, ramiai pabūti, atsipalaiduoti, išgerti arbatos.


Kobido masažas

Tai sudėtingas tradicinės Rytų Azijos medicinos sampratos ir japonų veido masažo technikų derinys. Kobido atsirado Japonijoje XV a. Masažą išpopuliarino imperatoriškosios šeimos moterys. Atlikdamos grožio procedūras, jos prašydavo ir kobido masažo.

Kobido padeda atpalaiduoti veido, galvos, kaklo raumenis. Masažas jaunina, atkuria veido odą ir gilesnius jos audinius, užkerta kelią senėjimui.

Greitais, lengvais, ritmiškais smūginiais judesiais stimuliuojama nervų sistema, atkuriama kraujo ir limfos apytaka, sutvirtinami ir tonizuojami raumenys.

Siekiant nechirurginiu būdu pakelti veido odą, stipresniais judesiais pašalinami kraujo apytakos trikdžiai ir leidžiama kraujui lengviau cirkuliuoti ir patekti į odos paviršių. Tai aprūpina odos ląsteles deguonimi, maisto medžiagomis ir leidžia odai atsigauti bei atjaunėti. Kobido pristatomas kaip senovės grožio puoselėjimo metodas, atgaivinantis ir veiksmingai gydantis sausą ir riebią odą, spuogus ir raukšles, senatvės dėmes ir prastą veido spalvą, galvos skausmą. Kobido giriamas kaip vienas veiksmingiausių natūralių odos gydymo metodų, skirtų odos būklei gerinti ir senėjimo procesui lėtinti. Šis gydymo būdas sukurtas siekiant pagerinti kliento sveikatą ir gyvybingumą, o tai yra pagrindinis tradicinės Rytų medicinos bruožas.

Japonai praktikuoja daug ritualų ir gydymo metodų. Jie nuo seno žino, kad ilgaamžiškumo paslaptis yra geri maitinimosi įgūdžiai ir mankšta. Japonai įsitikinę, kad grožis yra daugiau nei išorinis požymis, todėl norint gražiai atrodyti reikia būti geros sveikatos. O gerą sveikatą padeda išlaikyti masažai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

temide

temide portretas
masazas labai atpalaiduoja, tik kaip skausmo slopintojas jis per ilgas, o va jei fastum uztepi, greitai isigeria ir skausmas laiko atzvilgiu greitai nunyksta.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių