Išrinkti geriausi masažo meistrai

Geriausia Lietuvos masažo meistrė – vilnietė Diana Gervienė. Ši titulas sostinės SPA centro "Idzumi" specialistei atiteko savaitgalį Vilniuje vykusiame tarptautiniame SPA masažo čempionate.

D.Gervienė tapo ne tik absoliučia varžybų nugalėtoja, bet ir laimėjo geriausios veido masažuotojos vardą. Šiuos apdovanojimus 39-erių profesionaliai kineziterapeutei, jau 10 metų praktikuojančiai įvairias masažo rūšis, skyrė tarptautinė čempionato komisija. Ji per varžybas vertino 16 masažo meistrų iš Lietuvos ir Latvijos. Antrą vietą iškovojo latvis Pavelas Rekstinis, o trečioje liko Liucija Peciukevičienė iš Druskininkų "SPA Vilnius SANA", taip pat pripažinta geriausia klasikinio masažo specialiste.

Nacionalinės SPA asociacijos organizuotame čempionate buvo renkamas ir geriausias kūno masažo specialistas, juo tapo Robertas Kantauskas iš "SPA Vilnius DIA". Originaliausią masažo aplinką sukūrė tame pačiame SPA centre dirbanti Marija Onisko. Artistiškiausios masažo meistrės titulą pelnė Neringa Kieliūtė iš Kauno SPA centro "Femina Bona".

Trečiasis tarptautinis SPA masažo čempionatas tradiciškai vyko parodų centre "Litexpo", per grožiui ir sveikatingumui skirtą parodą "Pelenė".

Varžybų dalyvius vertino tarptautinė komisija, jos pirmininkė buvo Jelena Zemskova – tarptautinės kategorijos teisėja ir vienos pirmųjų masažo mokyklų Rusijoje įkūrėja. Kiti komisijos nariai – masažo profesionalai iš Kipro, Latvijos, Prancūzijos ir Lietuvos.

Svarbiausias vertinimo kriterijus – masažo technikos taikymo profesionalumas. Be to, buvo vertinamas masažuotojų gebėjimas sukurti harmoningą psichoenergetinę erdvę, pačių meistrų psichoemocinis pasirengimas, bendravimas su masažuojamu žmogumi. Taip pat buvo kreipiamas dėmesys į masažuotojų gebėjimą sukurti originalią aplinką, ją dekoruoti, net masažuotojo apranga ir tinkamų aromatų parinkimas.

Į čempionatą buvo registruojami tik profesionalai, kurių patirtis ir kvalifikacija nekelia abejonių. Todėl visi dalyviai privalėjo pateikti du kompetenciją įrodančius dokumentus: medicininio išsilavinimo diplomą ir masažo technikos kvalifikacinį pažymėjimą.


NUOMONĖS

Rimantė Šalaševičiūtė, Vaiko teisių apsaugos kontrolierė

Esu išbandžiusi tik gydomuosius masažus. Jų reikėjo dėl stuburo išvaržos. Skaudėjo ir sprando sritį, kaupėsi druskos. Mano darbas sėdimas, o ir nuovargis savo daro. Du kartus per metus einu atlikti 10 masažo seansų kurso ir dėl buvusių sveikatos problemų nesiskundžiu. Keli pirmieji masažo seansai paprastai būna skausmingi, bet paskui jaučiuosi vis geriau, o iš masažuotojo kabineto išeinu pakylėta, geros nuotaikos.

Liutauras Labanauskas, Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas

Masažo kabinete lankausi reguliariai. Profilaktiškai. Reikalingiausias – sprando ir nugaros masažas, bet ne vienas ar pora, o visas kompleksas – apie dešimt. Žinau, kad kelių masažo seansų poveikis tik trumpalaikis ar gali net pakenkti. Ant masažuotojo stalo guluosi du kartus per metus. Ir taip jau seniai, nuo tada, kai būdamas jaunas aktyviai sportavau. Medikai darbe patiria daug įtampos, ypač sprando ir nugaros masažo reikia tiems, kurie priversti ilgai būti statinės būklės, pavyzdžiui, odontologams.

SPA centruose atliekamas masažas yra tik smagus žaidimas, jie taip pat gerai veikia žmogų, bet reabilitacijai netinka. Pats įsitikinau, kad Lietuvos masažistai atlieka labai gerą gydomąjį taškinį masažą, kuris labai reikalingas ir naudingas raumenynui.

Kristina Navickaitė-Tina, šokėja

Pirmą kartą atpalaiduojantį masažą išbandžiau ne taip ir seniai. Koncertavome Druskininkuose ir ten išsiderėjome masažą su kvapiaisiais aliejais su nuolaida. Dar pasitikslinau, kad masažuotų moteris. Labai patiko. Nuo to laiko pasitaikius progai pasilepinu ir kūno kaukėmis. Itin patinka masažai, kai kūnas įtrinamas aliejais, kai judesiai švelnūs. Pabandžius viso kūno masažą, nebe tokie malonūs atrodo daliniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Bet juk - negi ne geriau kai du Mylintys žmonės vienas kitą masažuoja?

lietuvis

lietuvis portretas
tas vilniuje sau-tai reklama savo salonu,savo zmoniu-tikri masazistai zinomi ir be garziu firmu ir poreriniu diplomu

kns

kns portretas
pritariu SAULIAU-pats geriausias masazas mylimo zmogaus-o visi uz pinigus tai,pagal taimeri ir su mintim greiciau baiktusi laikas ir greiciau sekanti pinigine,kuo daugiau padaryti pelno.o masazas,be sviesiu minciu ir geru jausmu ne masazas o atmaske
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių