Buvęs Ošo mokinys metė iššūkį gydytojams

Chroniški nugaros, sąnarių, galvos skausmai dažniausiai turi būti gydomi ne vaistais ar operacijomis. Vakarų medicinos tikslas – ne tik padėti žmonėms, bet ir užsidirbti milžinišką pelną. Tuo neabejoja jau 39 metus rebalansingą ir giluminį masažą atliekantis amerikietis Satyarthi Peloquinas.

Medicina suinteresuota pinigais?

„Apie 80 proc. žmonių patiria skausmą. Medicina sugalvojo daug įmantrių pavadinimų: artritas, radikulitas, išvarža, migrena. Tačiau medikai klaidingai diagnozuoja skausmo priežastis, nes pirmiausiai nori užsidirbti pinigų, parduodami vaistus ir atlikdami operacijas. Tai dažniausiai yra nereikalinga, – kategoriškas JAV San Fransisko mieste gimęs, Vokietijoje gyvenantis, po pasaulį daug keliaujantis kūno terapija užsiimantis šešiasdešimtmetis S.Peloquinas. – Tai žinau, nes turiu ilgametę patirtį ir dirbau su tūkstančiais skausmą kentusių žmonių.“

Rebalansingas – gili meditacinio darbo su kūnu technika, kuri padeda atkurti proto, jausmų ir kūno pusiausvyrą, sugrąžinti harmonijos ir ramybės būseną. Šiuo metodu, kilusiu iš įvairių masažo stilių, gydantis meistras giluminio masažo mokėsi nuo 21 metų Kalifornijoje ir Niujorke pas tų sričių pradininkus.

„JAV vaistai užima didžiąją dalį visos reklamos, šalyje įkurtos skausmo klinikos, o medicina iš to uždirba milijardus dolerių, – taip medikų nenorą tiksliai diagnozuoti skausmą ar atsisakyti vaistų bei operacijų aiškina energingas, linksmas ir savo teisumu neabejojantis amerikietis. – Be to, skausmas nedingsta, tik apmalšinamas, neretai dar padidėja, o jūs nuolat vartojate vaistus.“

Milijardai už riešų operacijas

S.Peloquinas nenurašo medikų. Jie genijai. Tačiau diagnozuodami nuolatinį skausmą dažniausiai klysta.

Jums skauda nugarą, kaklą, pečius, galvą, o medikai dažniausiai teigia, kad kalti sąnariai, išvarža, maža erdvė tarp slankstelių ar trinasi diskas.

„Ir prasideda: vaistai, operacijos, vėl vaistai. Fizinis skausmas provokuoja psichologines problemas, medicinos pinigų mašina sukasi dar smarkiau, – aiškina S.Peloquinas. – Dabar atsirado dar viena skausmo liga – tunelinis arba karpalinis riešo sindromas, o efektyviausias ir bene vienintelis gydymo būdas, anot vakarietiškos medicinos, – operacija. Vien iš šių operacijų per metus JAV uždirbta apie 6 mlrd. dolerių. Kiekviena invazija į kūną palieka pėdsakų.“

S.Peloquino teigimu, blogai, kai medikai nestudijuoja skausmo. Pasak specialisto, artimiausia skausmo supratimui sritis yra osteopatija, bet ne kineziterapija ar ortopedija.

Organizmas perspėja ir prašo

Kokia tikroji fizinio skausmo priežastis?

„Skauda, kai spazmuoja minkštuosius audinius, ypač jungiamuosius fascia bei raiščius, – pagrindines skausmo priežastis vardija Kaune apsilankęs giluminio masažo meistras. – Mes galvojame, kad sudilo sąnariai, kažkas išniro, iššoko.“

Audiniai rambėja, spazmuojantis minėtų kūno dalių skausmas progresuoja, o žmogus geria vaistus ar operuojasi, tarsi priežastys būtų kitos.

Kodėl taip nutinka? S.Peloquinas viena pagrindinių priežasčių įvardija nuolat pasikartojančią psichologinę įtampą, emocijų, norų, troškimų tramdymą, tai nuolat kaupiantis prasiveržia fiziniu skausmu. Daug retesnė priežastis – fizinės traumos.

„Fizinis skausmas – tai natūralus organizmo noras sulaukti dėmesio, perspėjimas, – aiškino S.Peloquinas. – Nedaug žmonių suvokia, kad, pavyzdžiui, nugaros skausmų priežastis gali būti emocinė.“

Giliai įtempti raumenys, audiniai dar labiau surambėja, todėl amerikietis specialios technikos būdu juos atpalaiduoja, masažuodamas labai giliai ne tik toje vietoje, bet ir aplink. Specialistas pabrėžia paprastą tiesą: minkštieji audiniai negali būti kieti.

Keisti dažniausiai nereikia

S.Peloquino pacientai jaučia pagerėjimą po vieno, o kartais – po 10–15 seansų.

Vyras pasakoja išgydęs ne vieną žmogų, kuriam skaudėjo galvą, kaklą, nugarą, pečius, riešus. Šie ligoniai ilgai ir beviltiškai buvo gėrę skausmo malšinamuosius. Amerikietis tikina dažnai padedąs kenčiantiesiems migrenos skausmus, nors jie ir vartoja stiprius vaistus.

„Nesu stebukladarys, nors kartais žmonėms atrodo kitaip, – juokiasi S.Peloquinas. – Aš tik žinau, kodėl skauda ir kaip tą skausmą panaikinti.“

Neseniai pas masažo specialistą lankėsi ligonis, kuriam gydytojai liepė keisti kelio sąnarį. Žmogus penkerius metus tris kartus per savaitę buvo lankęsis pas kineziterapeutą, vartojęs vaistus. Pas S.Peloquiną vos užlipo laiptais. Jau po pirmo seanso pasijuto daug geriau, o po viso kurso vaikščiojo be skausmo.

„Neretai žmogui nereikia keisti sąnario, nors gydytojai siūlo tai daryti“, – rebalansingo meistras teigė, kad keisti kremzles ar sąnarius reikia tik išimtiniais atvejais.

Labai svarbu žinoti tikslią skausmo vietą. Jei skauda apatinėje nugaros dalyje, jis gali sklisti dėl įtampos kojose ar pėdose. Būtų puiku, pataria amerikietis, kad žmogus išmoktų tempimo pratimų, masažuoti savo kūną specialiais įrankiais, nes kai kurių vietų pasiekti negali. Arba apsilankytų pas giluminių masažų specialistą.

Dvi emocijų grupės

S.Peloquinas, juokais paklausus, kad jis turbūt neturi draugų tarp gydytojų, nusikvatojo. Padėjęs žmonėms, jis rašo laišką medikams, tačiau jiems nebūna įdomu.

„Nors yra vienas kitas, apsilankęs mano kursuose“, – priduria S.Peloquinas.

Jis taip pat jaučia skausmą, tačiau mėgsta eksperimentuoti. Pavyzdžiui, palaukė, kol rankos riešo skausmas išplito iki kaklo, tada ėmė gydyti save ir vėl jautėsi puikiai. Prieš kelerius metus medikai, atlikę jam tyrimą magnetinio rezonanso metodu, patarė keisti kelio kremzlę, nebėgioti ir nešokti. Dar 1952 m. tapęs profesionaliu šokėju amerikietis nevartojo paskirtų vaistų, pats save gydo ir jaučiasi labai gerai.

„Ir, žinoma, šoku, nes labai tai mėgstu“, – šyptelėjo švytintis vyras, pabrėždamas, kad skausmo pagrindas – viduje susikaupusi įtampa ir emocijos.

Jas suskirstėme į dvi grupes. Širdgėla, skausmas ir pyktis pasilieka blogojoje pusėje ir mes jų atsisakome, norime, kad šios emocijos išnyktų. Meilė, džiaugsmas, laimė ir aistra dažniausiai atsiduria gerojoje pusėje ir šias emocijas norime jausti visą laiką.

Reikia mokytis mylėti

„Nestiprius raumenų spazmus dažniausiai sukelia emocinė ir psichologinė įtampa, – tęsė S.Peloquinas. – Dauguma iš mūsų to nesuprantame. Daugelio skausmų priežastis – mūsų neparodytos emocijos ir negatyvūs įsitikinimai. Neabejotinai pastebėjote, kad kūno ir kvėpavimo pratimai sužadina energiją ir išjudina jūsų jausmus. Pojūčiai sustiprėja ir atrodo daug ryškesni“, – aiškino amerikietis.

Tai vyksta dėl to, kad mankštindamiesi subalansuojame savo energiją. Atsipalaidavus raumenims ir energijai pradėjus veržtis, skausmas ir traumos, atrodo, pasitraukia.

„Žvelgiant dar giliau, pagrindinė sveikatos problemų priežastis yra ta, kad mes nemokame mylėti kitų, mintyse blogai galvojame, linkime blogo, pavydime, – teigė S.Peloquinas. – Dėl meilės stokos emocijos sukelia įtampą, kuri kaupiasi organizme, o vėliau kūnas mums siunčia ženklą – skausmą.“


Buvo Ošo mokinys

S.Peloquinas 1973 m. studijavo struktūrinę integraciją ir Rytų mediciną Kalifornijoje, čia vedė seminarus ir privačias sesijas.

1976 m. jis išvyko į Puną (Indija), į tarptautinę Ošo komuną, mokėsi meditacijos ir dirbo čia, viename didžiausių pasaulyje terapijos bei darbo su kūnu centrų.

Tapo Ošo, prašvitusio Indijos mistiko, mokiniu. Daug metų gyvendamas Ošo komunoje, jis gaudavo tiesioginius Ošo nurodymus, kaip dirbti su žmonėmis, ir buvo vienas iš asmeninių Ošo darbo su kūnu meistrų.

Šiuo laikotarpiu jis dirbo individualiai ir su grupėmis, taikydamas įvairius metodus, prisidėjo formuojant rebalansingą, visame pasaulyje pripažintą gilaus masažo būdą.

Nuo 1971 m. sukaupė daug žinių bei įgūdžių ir įgijo didžiulės patirties kurdamas bei mokydamas dirbti su kūnu, asmeninio augimo metodų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mukas

Mukas portretas
daug daug tiesos

is toli

is toli portretas
labai tiketini dalykai, bet zmones neatsikrato pavydo , pykcio , tai ir kencia...

Lietus

Lietus portretas
Geras straipsnis tik noreciau nesutikti kad meistras kuris mokesi nuo 21 metu Kalifornijoje ir Niujorke pas tu sriciu pradininkus gali padeti atkurti proto,jausmu ir kuno pusiausvyra,sugrazinti harmonijos ir ramybes busena.Sutinku kad giluminio masazo meistras gali nuraminti skausmus laikinai bet visiskai isgidyti negali.O Rebalansingas -gili meditacinio darbo su kunu technika,kuria mes turime ismokti patys su gero meistro pagalba tam kad galetumeme atkurti proto,jausmu ir kuno pusiausvyra ir sugrazinti harmonijos ir ramybes busena.Gal galetu buves Osso mokinys S.Peloquinas pasidalinti meditacinio darbo su kunu technika Rebalansingas kad po to kaip jis isvyks Lietuvos zmones kurie kencia nuo ivairiu negalavimu su malonumu galetu gyditis patys su pagarba prisimindami apie buvusi Lietuvoje Oso mokini. Dar jus rasote kad mes nemokame myleti kitu. Teisingai kaip mes galime myleti ar mokintys myleti kitus jai mes nemylime saves mes nezinome kas tai yra myleti save rupintis savimi dziaugtis savimi garbinti save puoseleti save draugauti su savimi ismokti kalbetis su savimi ir tik tada kai mes ismoksime tai daryti mes galesime myleti kitus kitaip ir negali buti.Tai mano nuomone
VISI KOMENTARAI 17

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių