Kai kurios savivaldybės numato savaitgalį neaptarnauti mobiliuosiuose punktuose

Kai kurios savivaldybės savaitgalį planuoja neaptarnauti gyventojų mobiliuosiuose koronaviruso tyrimo punktuose, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Jis ragina tokį sprendimą pergalvoti ir galimybę išsitirti sudaryti.

„Iš tiesų šiandien ryte išgirdome iš 1808, kad kai kuriuose punktuose, kai kuriose savivaldybėse, savaitgalį nėra duota laikų registracijai, tai reiškia, kad mobilieji punktai neveiks. Tai tikrai nėra mūsų sprendimai, tai yra savivaldybių sprendimai ir aš vis tik raginčiau savivaldybes pergalvoti šiuos sprendimus ir pasistengti, kad mobilieji punktai veiktų“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė ministras.

Karštosios koronaviruso linijos duomenimis, tai, kad kai kurie punktai nedirba savaitgalį, nėra naujas dalykas.

„Buvo. Jie gali pasireguliuoti pagal savo srautus, poreikį. Jie turi tą teisę. (...) Kad unikaliai, būtent šį savaitgalį – tikrai ne“, – BNS sakė Karštosios linijos koordinatore Irina Beluchina.

Turimais duomenimis, iš didžiųjų, apskričių centruose įrengtų patikros punktų Alytuje šeštadienį užimti visi laikai, lapkričio 1 ir 2 dienomis jis nedirbs. Šiauliuose galima registruotis šeštadienį, vėliau punktas dirbs tik lapkričio 3 dieną.

Tauragėje registruotis galima tik lapkričio 4 dienai: lapkričio 1 dieną punktas nedirbs, kitu metu visi laikai užimti. Telšiuose esama kelių vietų šeštadieniui, vėliau punktas nedirbs lapkričio 1-2 dienomis.

Utenoje laisvų laikų yra tik lapkričio 4 dieną: penktadienį ir lapkričio 3 visi laikai užimti, o ilgąjį savaitgalį punktas nedirbs. Panevėžyje laisvų vietų yra tik lapkričio 2 dieną: savaitgalio laikai užimti, lapkričio 1 dieną punktas nedirbs.

Marijampolėje laisvų laikų yra tik nuo lapkričio 3 dienos, tačiau punktas dirbs visas dienas. Kaunas dirbs visą savaitgalį ir šventinėmis dienomis, tačiau ten vietų šiuo metu yra tik lapkričio 1 dienai. Vilnius taip pat dirbs, ten laisvų vietų yra nuo šeštadienio ir vėlesnėmis dienomis. Klaipėdoje laisvų laikų yra nuo lapkričio 2 dienos, tačiau punktas dirbs visą savaitgalį.

„Kiek būtent laikų reikalinga paskirti įvertina visada būtent pats mobilusis punktas ir jo koordinatorius, jie atsižvelgia ir į savo registracijas, ir į savo apskrities dydžius“, – BNS sakė I. Beluchina.

Pasak jos, besitiriančių visuose punktuose yra, tačiau koordinatoriai taip pat turi atsižvelgti ir į žmogiškuosius išteklius.

Penktadienio duomenimis, per parą buvo ištirta 12 tūkst. 736 ėminių dėl koronaviruso, 3841 iš jų – iš mobiliųjų punktų.

Karštosios koronaviruso linijos atstovai anksčiau yra sakę, jog paskutiniu metu sulaukiama iki 12 tūkst. skambučių per dieną. Savaitgaliais šis skaičius mažesnis, tačiau taip pat pastebimas jų augimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ką stresantai darys,gi numirs iš baimės nesuzinoje ar serga
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių