A. Dulkys: įveikti virusą dabar reikia testavimu, vakcinavimu, ne judėjimo ribojimu

Įveikti koronavirusą dabar reikia testavimu, vakcinavimu, o nebe judėjimo ribojimu, kuris buvo agresyvi priemonė, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Anot A. Dulkio, judėjimo ribojimas buvo labiausiai aktualus gruodžio–sausio mėnesiais, o šiuo metu, atsižvelgus ir į kitų šalių patirtį, matyti, kad „judėjimo ribojimai tarp miestų, regionų yra nuslopę ir vis mažiau šalių taiko šią priemonę“.

„Vis didesnis akcentas į tikslinį (reagavimą), į protrūkius, židinius, testavimą ir mėginama kitomis priemonėmis daryti poveikį virusui, nenaudoti pakankamai agresyvaus judėjimo ribojimo. Tai agresyvi priemonė ir pakankamai sudėtinga, ir labai apsunkinanti žmonių gyvenimą“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A. Dulkys.

Anot jo, akivaizdu, kad efektyviausia priemonė yra vakcinavimas, ir tai rodo sveikatos sektorius, kuriame susirgimų fiksuojama keturis kartus mažiau nei kitur.

„Pasirinkom taiklų sprendimą ir atakavom virusą vakcinuodami visą sveikatos sektorių, kuris buvo labai kritinėj situacijoj, ir šiandien turime rezultatą – ten keturis kartus mažiau susirgimų negu sektoriuose, kurie nėra vakcinuoti, ir tai gera žinutė, kad reikia juo daugiau pastangų dėti į spartesnį vakcinavimą“, – sakė ministras.

Tai agresyvi priemonė ir pakankamai sudėtinga, ir labai apsunkinanti žmonių gyvenimą.

„Kita priemonė yra testavimas, profilaktinis testavimas, reguliarus sveikatos tikrinimas, įvairūs testavimo metodai, ir trečias elementas, visuomenės palaikymas ir laikymasis elementarių dalykų, kuriuos galime daryti – riboti savarankiškai kontaktus, nešioti kaukes, laikytis higienos“, – kalbėjo A. Dulkys.

Šią savaitę naktį iš antradienio į trečiadienį baigė galioti draudimas be būtino reikalo vykti į kitą savivaldybę.

Draudimas keliauti tarp šalies savivaldybių buvo įvestas gruodžio viduryje, nuo kovo 16 dienos jis liko galioti savivaldybėse, kur blogiausia epidemiologinė situacija.

Tačiau nuo kovo 27-osios draudimas judėti tarp šalies savivaldybių grąžintas, išimtis padaryta tik žiedinėms savivaldybėms.

Vyriausybė teigė, kad taip prieš Velykas siekta stabdyti COVID-19 plitimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labas rytas -

Labas rytas - portretas
pabudai? Ką visi seniai šneka - dulkiui tik dabar daėjo?

blogis

blogis portretas
tai kodel proto galiunas anksciau reke ir dauzesi i galva kad tik judejimo suvarzymai pades nugalet virusa dabar pades skiepai po savaites vel neleis vazinet aciu prezidentui kad skiria tokius ministrus padel tautai

vis tiek

vis tiek portretas
netikiu valdžiažmogių "nuošrdumu"
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių