A. Dulkys: daugelis žmonių jau net bijo kreiptis į gydymo įstaigas dėl kitų ligų

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pripažįsta, kad Lietuvoje per pastarąsias savaites ženkliai išaugęs bendras mirčių skaičius yra nulemtas sudėtingos situacijos gydymo įstaigose dėl nevaldomos COVID-19 pandemijos. Visgi ministras akcentuoja, kad išeitis iš šios sudėtingos situacijos yra visuomenės rankose ir priklausys nuo to, kaip sąmoningai gyventojai paisys karantino ribojimų.

„Visi šie skaičiai yra mūsų visų rankose, nes čia yra viskas vienoje grandinėje. Sunkėjanti situacija gydymo įstaigose dėl COVID-19 viruso valdymo, ji natūraliai sukelia problemas kitoms paslaugoms. Mes matome signalus, kaip jau ateina žinojimas, kad daugelis žmonių jau net bijo kreiptis į gydymo įstaigas dėl kitų ligų, nors ir galėtų kreiptis, bet jaudinasi dėl viruso, bijo užsikrėsti“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Dulkys.

Ministras taip pat atkreipia dėmesį, kad auga ir skaičius žmonių, mirštančių namuose. Visgi ministras teigia, kad išeitis iš šios ypač sudėtingos situacijos priklauso nuo visuomenės sąmoningumo.

„Tai yra mūsų visų kartu rankose. Mes turime susikaupti, susivienyti, laikytis taisyklių“, – akcentavo A. Dulkys.

Mirčių šuolis praėjusiomis savaitėmis, anot Statistikos departamento, beprecedentis. Per praėjusią savaitę buvo fiksuota 375 mirtimis daugiau nei priešpandeminiu laikotarpiu. Portalo paviešintos departamento analizės duomenimis, atliktos praėjusią savaitę, per 49-ąją savaitę Lietuvoje mirė 50 proc. daugiau žmonių nei tokią savaitę miršta paprastai (sprendžiant iš ankstesnių metų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

NET KEISTA

NET KEISTA portretas
Gal tada nereikia isskaiciuoti is atlyginimo PSD kol yra pandemija. Juk daktarai nedirba tai kodel as is savo vargano atlyginimo dar turiu jiem kavute pirkti.Baigsis visi karantinai tai tada ir tegu vel atskaito PSD.

Asei

Asei portretas
P. Dulky, žmonės ne kad bijo, bet jie žino, kad nepateks laiku, arba iš viso nepateks pas specialistą, dėl to jie nebesikreipia. Ir, mano nuomone, visiems būtų įdomi Lietuvos paros mirčių ne dėl covid statistika. Ačiū.

tsskant

tsskant portretas
dapis.ot žmones, ypač kaimuose, "A. Dulkys: daugelis žmonių jau net bijo kreiptis į gydymo įstaigas dėl kitų ligų", kad jus SUTRAUKTŲ..., DEB..ILAI...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių