Patyčias patyręs berniukas sugraudino pasaulį: vaizdo įrašu dalijasi milijonai

  • Teksto dydis:

Socialiniuose tinkluose masiškai dalijamasi vaizdo įrašu, kuriame australė Yarraka Bayles nufilmavo ašaromis apsipylusį devynmetį sūnų Quadeną. Berniukas, iš kurio mokykloje tyčiojasi, prašo vieno – mirti.

Brisbene gyvenančios moters vaizdo įrašas masiškai plinta ir daugeliui internautų sudaužė širdis. Prieš kelias dienas nufilmuotas vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei 20 mln. kartų: vien per 14 valandų  širdį virpinantis vaizdas buvo peržiūrėtas daugiau nei 1,8 mln. kartų.

Moteris vaizdo įraše filmuoja verkiantį sūnų ir pasakoja, kad mažametį ką tik pasiėmė iš mokyklos. 

„Štai ką daro patyčios“, – sako moteris. Devynmetis, kuriam nustatytas liliputizmas (achondroplazija), sėdi mamos automobilyje ir verkdamas prašo jį nužudyti.

Moteris vaizdo įraše prašo pamokyti savo vaikus, savo šeimą, draugus, nes patyčios yra tai, kas priveda vaikus prie savižudybės. 

„Tėvai, auklėtojai, mokytojai, – tai mobingo efektas“, – sakė susijaudinusi mama. – Ir jūs klausiate, kodėl vaikai žudosi...Aš turiu sūnų, kuris beveik kasdien susiduria su savižudybės rizika“.

Daugiau nei 6 minutes trunkančiame vaizdo įraše kūkčiojantis vaikas išlieja siaubingus būdus, kaip nori būti nužudytas. Jis pradeda draskyti savo kaklą.

Kaip praneša CNN, daugybė žinomų žmonių siunčia palaikymo žinutes mažamečio šeimai. „Nepaisant nieko, tu esi mano draugas“, – sakė aktorius Hughas Jackmanas. – Tu esi stipresnis nei manei esąs. Žmonės, prašau būkite vieni kitiems malonesni. Patyčios nėra gerai.“

„Gyvenimas pakankamai sunkus“, – kalbėjo H. Jackmanas.

Komiko Brado Williamso, kuris taip pat gimė su achondroplazija, fondas berniukui skyrė 200 tūkst. JAV dolerių. Norima, kad Quadenas su mama apsilankytų Disneilende Kalifornijoje.

JAV prezidento Donaldo Trumo sūnus Ericas tviteryje pasidalijo žiniasklaidos pranešimu apie berniuką ir parašė: „Tegul Dievas palaimina šį mažą berniuką“.

„Labai baisu ir liūdna matyti vaiką, iš kurio mokykloje tyčiojasi. Vaizdo įraše jis pasakoja apie tai, kaip jis nori mirti. Nežinau, kiek pas mus grupėje yra tėvų ir kiek yra vaikų, kurie dar mokosi mokykloje. Bet norisi, kad bent kiek pasistengtumėte būti tolerantiškesni aplinkiniams, o tėvai pakalbėtų apie tai su savo vaikučiais... Jūs nežinote, kaip tie žmonės, iš kurių tyčiojasi, kenčia grįžę namo“, – vienoje lietuviškoje feisbuko  grupėje besidalindama vaizdo įrašu rašė tautietė Deimantė.


Šiame straipsnyje: patyčiosvaizdo įrašassavižudybėpagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko nesupratau

Nieko nesupratau portretas
Tik viso įrašo metu girdėjau žliumbiančią boobąą

Egidijus

Egidijus portretas
Bet tiesa sakant matosi iš veido kad čia ne vaikas

Augis

Augis portretas
Kai man buvo 9, Irgi iš manes šaipydavosi didesni, bet paskiau pasiskusdavau mokytojai arba pats sumuždavau.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių