Japonijoje savižudybių skaičius pasiekė rekordines žemumas

Japonijoje 2019 metais savižudybių skaičius sumažėjo iki rekordinių žemumų, penktadienį paskelbė šalies vyriausybė.

127 mln. gyventojų turinčioje Japonijoje savižudybių rodikliai yra vieni aukščiausių pasaulyje. Remiantis preliminariais Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbtais duomenimis, 2019 metais šalyje nusižudė 19 959 žmonės, tai – 4,2 proc. sumažėjimas. 70 proc. jų buvo vyrai.

Galutiniai praėjusių metų duomenys bus paskelbti kovą, ir skaičiai, tikėtina, bus šiek tiek didesni, nes policija dar turi patvirtinti, ar paskutiniais praėjusių metų mėnesiais užregistruotos mirtys įvyko dėl savižudybės. Tačiau pareigūnai teigia, kad galutinis skaičius vis tiek turi išlikti rekordiškai žemas.

Kaip nurodo agentūra „Reuters“, pernai Japonijoje savižudybių skaičius buvo mažiausias per daugiau kaip 40 metų. 2019-aisiais pirmą kartą nuo 1978 metų, kai Japonijoje pradėti rinkti tokie duomenys, užfiksuota mažiau nei 20 tūkst. savižudybių.

Savižudybių skaičius šalyje aukštumas pasiekė 2003 metais – šalyje nusižudė 34 427 žmonės, o 2004-2011 savižudybių skaičius per metus vis dar buvo didesnis nei 30 tūkst., tačiau nuo 2011-ųjų pradėjo mažėti.


Šiame straipsnyje: savižudybėsJaponijasavižudybėstatistikamirtispagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pisliatina rašo gavniukoidams

Pisliatina rašo gavniukoidams portretas
Žurnaliūgos eilinį kartą apsiįšiko. Žemumos negali būti rekordinės, nes yra minimumai. Jei baigėte ne univerą ir nežinote kas yra logika, tai geriau eikit dirbti į seimą-ten tokie idiotai kaip jūs ir kaupiasi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių