X zona ir seksas: 5 dalykai, kurių bijo moterys

Galvojate, kad tik vyrams svarbu, kaip intymioje zonoje viskas atrodo ir kokio yra dydžio. Seksologai sako, kad moterys tuo susirūpinusios ne ką mažiau ir kartais išsigalvoja nebūtų dalykų.

Ar ten ne per platu?

Na, čia viskas paprasta ir visai nebaisu, juo labiau gėda. Vaginą galima „išmatuoti“, kaip tai daro ginekologai. Normalu, jeigu ramybės būsenoje į vaginą įlenda du suglausti pirštai. Jeigu jaučiate diskomfortą ir raumenų įtempimą, reiškia vagina net ir per siaura. O jeigu į ją be vargo telpa trys pirštai, pats metas pasidomėti Kėgelio pratimai, kurie stiprina makšties raumenis.

Ar ten  ne per drėgna

Dėl to kalti moteriškieji lytiniai hormonai – estrogenai. Moterys, kurių hormonų pusiausvyra yra sutrikusi, dažnai skundžiasi gausiomis išskyromis. Dėl to sumažėja penio trintis į makšties sieneles ir vienam arba abiem partneriams sunku pasiekti orgazmą. Vaginos siaurinimo operacija šiuo atveju – ne išeitis. Kartais gydytojai moterims skiria hormoninius kontraceptikus, kurie slopina kiaušidžių ovuliaciją. Tokiu atveju į kraują patenka ir mažiau estrogenų, mažėja išskyrų. Seksas, jeigu tai buvo pagrindinė nepasitenkinimo priežastis, vėl teikia malonumą. Beje, priešingai vyraujančiai nuomonei, jokios dietos ar produktai afrodiziakai įtakos išskyrų kiekiui neturi.

Aš iš viso nejaučiu, kas ten yra

Gali būti, kad fizinis aktyvumas jums svetimas, taigi ne tik rankų ar kojų raumenys paglebę, bet ir vaginos raumenų tonusas sumažėjęs. Kartais sumažėjęs raumenų (ir vaginos, ir kitų organų) tonusas yra paveldėtas. Tokiu atveju net ir 16-metės skaistuolės vaginos raumenys bus kaip daugiavaikės pensininkės moters.
Visoms kitoms padėti gali vumbildingo (Kėgelio) pratimų kompleksas. Vumbildingas (angl. womb-building - gimda ir treniravimas)  - tai dubens ir kitų raumenų treniravimo metodika, siekiant išmokti juos valdyti, kontroliuoti, kad seksas būtų malonesnis, nėštumas bei gimdymas lengvesnis. Ši pratimų sistema - veiksminga moteriškų ligų profilaktika. Tiesa, gydytojai, perspėja, vien vaginos treniravimo nepakanka. Reguliari fizinė veika – štai ko reikia, organizmui, kad raumenų tonusas būtų normalus.

Aš pati ne iš mažųjų, gal ir ten viskas milžiniška

Intymių organų dydžiai – individuali anatominė savybė. Jie nepriklauso nuo svorio ar ūgio. Vienintelis dalykas, tam turintis įtakos, - mažojo dubens kaulų dydis (kuris, beje, yra paveldimas). Gali būti, kad kone dviejų metrų ir apie šimtą kilogramų sveriančios moters klubai siauri, tuomet ir pati vagina, ir įėjimas į ją bus siauri. O gali būti ir atvirkščiai, žemos moters plačiais klubais ir vagina bus plati. Beje, intymių organų dydžiui įtakos turi ir rasinė priklausomybė. Taip jau lėmė evoliucija, kad azijiečių moterų vagina mažesnė nei europiečių. Pagal intymius gabaritus pirmauja afrikietės. Beje, su vyrais tas pats. Ne veltui egzistuoja trys prezervatyvų standartai: azijietiški – patys mažiausi, europietiški – vidutiniai ir afrikietiški – „king size“.

Jeigu dydžiai neatitiks

Per plati vagina ir per mažas penis? Tai, pasak seksologų, itin gajus mitas. Juk gamta pati viską puikiausiai numatė. Lytinio akto metu kraujas plūsta į mažojo dubens organus, makšties gleivinė išbrinksta, dėl to penis maksimaliai liečia vaginos sieneles. Tačiau tai įmanoma tik tuo atveju, kai moteris sveika, ir fiziškai, ir psichologiškai yra pasiruošusi priimti partnerį, pasitiki juo ir yra atsipalaidavusi bei susijaudinusi, o ne tada, kai ji bando suvaidinti sceną iš erotiško kino filmo.

Tai įdomu:

„Sausas“ seksas

Pietų Afrikoje, Zimbabvėje, Malyje pastaruoju metu populiarėja vadinamasis „sausas“ seksas. Jį propaguojanti moteris prieš pat lytinį aktą išplauna makštį metilo spiritu, antiseptiku, actu ar soda. Kaip suprantate, visa tai daroma, norint įtikti vyrams. Sausa vagina atrodo siauresnė ir asocijuojasi su... moraliu elgesiu, tuo tarpu gausios išskyros, jų nuomone, liudija apie palaidą seksualinį gyvenimą.

Tiesa, „sausas“ seksas Afrikoje įvardijamas viena AIDS epidemijos priežasčių. Tokio sekso metu dažnai plyšta prezervatyvai, pažeidžiama gleivinė. Moterys po tokio lytinio akto skundžiasi skausmu ir deginimu.

Beje, ir mūsų gydytojai yra pasakoje apie pacientes, kurios bandė „susiaurinti“ makštį degtinėje arba acte išmirkytais tamponais. Tiesa, tokio „žygdarbio“ pasekmė būna ne orgazmas, o gleivinės nudegimo žaizdos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seneliu namai

seneliu namai portretas
geraS SEKSAS TIK BE PRIEDU,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių