Prieš lytiškai santykiaudami, ispanai turės aiškiai išsakyti savo pritarimą

Ispanijos parlamentas ketvirtadienį galutinai priėmė įstatymą, kuriuo remiantis, ateityje asmenys turės aiškiai išreikšti savo sutikimą lytiniams santykiams, kad tai nebūtų laikoma nusikaltimu.

Prieš vadinamąjį „Tik taip reiškia taip“ įstatymą balsavo dešiniosios Liaudies partijos (PP) ir dešiniosios populistinės „Vox“ parlamentarai. Jie argumentavo, kad toks įstatymas kelia pavojų nekaltumo prezumpcijos principui. Dėl įstatymo projekto parlamentas pirmą kartą balsavo gegužę, tačiau Senatas jį grąžino su nedideliais pataisymais.

Naujajame įstatyme nelieka skirtumo tarp prievartos ir agresijos. Nuo šiol seksualiniai veiksmai bus laikomi išprievartavimu – nesvarbu, ar auka priešinosi, ar santykiavo iš baimės. Už išprievartavimą ir seksualinį smurtą grės iki 15 metų kalėjimo. Be to, bus baudžiama už „gąsdinančius“ komplimentus ir sekso įrašų platinimą.

Lyčių lygybės ministrė Irene Montero įstatymą pavadino „svarbiu žingsniu keičiant seksualinę kultūrą“ šalyje. „Prievartavimo kultūrai“ ir „seksualiniam terorui“ esą bus padėtas taškas. „Feministinis judėjimas Ispanijoje kuria istoriją“, – dar gegužę džiaugėsi ministrė.

Savo iniciatyva kairioji vyriausybė reagavo į virtinę didelio atgarsio sulaukusių grupinio išprievartavimo atvejų, kai nusikaltėliai pastaraisiais metais atsipirkdavo švelniomis bausmėmis.

Didelį pasipiktinimą visų pirma sukėlė 2016 metų atvejis. Penkių jaunų vyrų grupė tada per San Fermino festivalį Pamplonoje į laiptinę įsitempė jauną moterį. Jie kelis kartus išprievartavo auką ir viską filmavo. Teismas tuo tarpu, 2018-aisiais skelbdamas nuosprendį, išžaginimo požymių neįžvelgė, nes nebuvo „nei smūgių, nei grasinimų“, o auka liko pasyvi. Nuosprendis sukėlė protestus visoje šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Obat penggugur medan

Obat penggugur medan portretas
081399995087 - Jual obat aborsi cytotec asli, Obat penggugur kandungan cytotec asli, Jual Obat cytotec original, cytotec misoprostol pfizr, stok ready ya kak.. dan produk dijamin sampai , untuk pemakaian wajib di pandu sampai selesai ya kak.. garansi uang kembali jika gagal, syaratanya harus mau mengikuti panduan dari kami, pembayaran Bisa Cod Bayar di tempat , Cara menggugurkan kandungan Yang ampuh serta aman dengan menggunakan obat cytotec asli,

<<<<<,KVAILIŲ KARALYSTĘ STATYTI PRADĖJO

&lt;&lt;&lt;&lt;&lt;,KVAILIŲ KARALYSTĘ STATYTI PRADĖJO portretas
NEŽMONIŠKAI ĮDOMU SU TAIS LYTINIŲ SANTIKIŲ PRITARIMAIS ...VYRAS VISADA NORI ,BET NEVISADA GALI...MOTERIS GALI ,BET NEVISADA NORI....ČYPSUS SUDĖS SU MYGTUKAIS ,KAD KARTU UŽSINORĖTŲ PASIMYLĖTI IR GALĖTŲ RAŠYTI PRAŠYMUS IR SUTIKIMUS?

NEREIKIA MAKARONŲ

NEREIKIA MAKARONŲ portretas
MAKARONŲ DIDELIS KATILAS.......ISPANAI NIEKADA SU ŠIA NESĄMONE NESUTIKS IR ,,NEPASIRAŠYS ''
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių