Artėja Tarptautinė prezervatyvo diena: primena, kad apsaugos priemonės visuomet madingos

  • Teksto dydis:

Vasario 13-ąją, Tarptautinę prezervatyvo dieną, asociacija „Demetra“ kartu su „AHF Europa“ primena apie saugių lytinių santykių reikšmingumą žmogaus fizinei ir psichologinei sveikatai ir tai, kad prezervatyvas yra visada madingas.

Tarptautinė prezervatyvo diena švenčiama Šv. Valentino dienos išvakarėse. Jos tikslas yra įdomiai ir kūrybiškai priminti apie saugų seksą ir prezervatyvo svarbą. Augant sergamumui lytiškai plintančiomis infekcijomis visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, apsaugoti save ir savo partnerius tampa vis svarbiau.

ŽIV ir AIDS paveiktų moterų bei jų artimųjų asociacijos „Demetra“ vadovė Svetlana Kulšis pabrėžia: „Teisingai dėvima kaukė apsaugo nuo koronaviruso. Pandemijos laikotarpiu išmokome teisingai dėvėti kaukę, tačiau reikėtų nepamiršti ir teisingo prezervatyvų naudojimo – nors jie ir neapsaugo nuo COVID-19 infekcijos, bet padeda saugiai iškęsti karantino sukeltus nepatogumus. Teisingai naudojamas prezervatyvas apsaugo ne tik nuo ŽIV bei kitų lytiškai plintančių infekcijų, bet ir nuo neplanuoto nėštumo“.

Šiais metais asociacija „Demetra“ dovanoja Vilniaus miestui interaktyvią koloną su ponu Sauguliu ir primena, jog prezervatyvai yra labai svarbi profilaktikos priemonė, taip pat atkreipia visuomenės ir politikų dėmesį į ŽIV bei kitų lytiškai plintančių ligų prevencijos programų svarbą.

Tiems, kurie klausia, kodėl prezervatyvas madingas, specialistai atsako:

Prezervatyvai parodo, kad jums rūpi jūsų ir partnerio fizinė ir psichologinė gerovė.

Prezervatyvai yra praktiški: patogūs  naudojimui, taip pat apsaugo nuo lytiškai plintančių ligų ir nepageidaujamo nėštumo.

Didelė spalvų, dydžių ir skonių įvairovė leidžia kiekvienam asmeniui atrasti sau tinkamiausią prezervatyvą.

Bet svarbiausia: jie suteiks saugumą, tad galėsite atsipalaiduoti ir sutelkti dėmesį į malonumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Nuo ingredientu prezervatyvuose, tamponuose susidaro pleveles (angliskai biofilms) kurios aptraukia vidinius organus ir suletina o kartais ir sustabdo ju veikla (priklausomai kiek ilgai naudojami).

Anonimas

Anonimas portretas
Vaginų ir penių dieną greitai švęsime. Link to bėgte bėgama.

Anonimas

Anonimas portretas
O Tarptautinės Pimpio dienos dar nesugalvojo ? Juk be jo nebūtų naujos gyvybės....jis- visa ko pradžia ir pabaiga......
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių