Šiuo metu pats laikas iš šviežių žalumynų, daržovių, grybų pasiruošti prieskoninę druską, kuria galima gardinti įvairius patiekalus. Namuose paruošti prieskoniai - ne tik sveikesni, bet ir palyginti pigūs.
Grybų druskai reikės 15 g šviežiai džiovintų baravykų ir 1 šaukštelio baltųjų pipirų grūdelių. Visa tai sumalti malūnėliu ir sumaišyti su100 g druskos. Toks mišinys tinka mėsos patiekalams, ypač triušienos bei žvėrienos, sriuboms, troškiniams gardinti.
Daržovių ir žalumynų druskai paruošti reikės po pluoštelį petražolių, salierų lapų bei smulkių svogūnų laiškų, dviejų česnako skiltelių, morkos. Viską smulkiai supjaustę gautą mišinį susluoksniuokite stiklainėlyje su 125 g rupios druskos. Laikyti jį reikia šaltoje vietoje. Šis mišinys tinka sriuboms bei troškiniams gardinti.
Pietietiškam mišiniui prireiks po šaukštą smulkiai sukapotų rozmarinų, čiobrelių bei raudonėlių lapelių, sumaišytų su 100 g valgomosios druskos. Jei prieskoninės žolelės jau išdžiovintos, prieš maišant su druska, jas reikia sutrinti grūstuvėje. Šis mišinys tinka žuvies, mėsos, daržovių, ypač Viduržiemio jūros regiono patiekalams gardinti.
Rytietiškam mišiniui paruošti reikia po šaukštelį kalendų grūdelių, baltųjų pipirų bei kmynų, 2 šaukštelių šviežių kalendų lapelių, po pusę šaukštelio gvazdikėlių, kardamono bei malto cinamono bei 100 g druskos. Šis mišinys ypač tinka ėrienos, daržovių valgiams, sriuboms bei įvairiems rytietiškiems patiekalams paskaninti.
Naujausi komentarai