V. Šeškus atvirauja prieš KMT: nežinau, kurie žaidėjai šiandien pas mus rungtyniaus

  • Teksto dydis:

Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyras tęsiasi. Spalio 13 dieną, antradienį, Jonavoje bus sužaistos dar vienos pirmojo etapo rungtynės, o jose intrigos tikrai neturėtų trūkti.

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) besivaržanti, visiškai atsinaujinusi „Jonavos“ komanda namuose mes iššūkį „Betsafe-LKL“ čempionate rungtyniaujančiai Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipai.

Šios rungtynės antradienį prasidės 18 val.

Praėjusią savaitę prasidėjęs Citadele KMT turnyras sirgaliams iškart padovanojo šusnį malonių siurprizų – štai didžiausią pergalę iškovojo Šakių „Vytis“, prieš Kėdanių „Nevėžį-Optibet“ komandą susikrovęs 15 taškų pranašumą, o kitose trejose rungtynėse nugalėtojo klausimas sprendėsi pačiomis paskutinėmis akimirkomis.

Tokio formato turnyrus, kur komandos atkrintamųjų principu tarpusavyje sužaidžia po du mačus, kuo puikiausiai pažįsta dabartinis „Jonavos“ vyr. treneris Virginijus Šeškus.

Patyręs specialistas dukart yra patekęs į KMT finalo ketvertą, o dabar sako, kad beveik viską šiame turnyre lemia komandų į aikštelę atsinešamas nusiteikimas.

„Visos NKL komandos davė kovą LKL klubams. Mes irgi norime duoti kovą, bet dabar labai sunku pasakyti, kaip bus. Jei neturėsime visų žaidėjų, tai bus labai, labai sunku.

Vis dėlto, čia tikrai daug lemia nusiteikimas. Stipresnės komandos truputį atsipalaiduoja, silpnesnės labiau susikoncentruoja. Taurių turnyruose visame pasaulyje būna daug netikėtumų, tiek krepšinyje, tiek futbole. Čia staigmenų tikrai būna nemažai“, – šyptelėjo V. Šeškus.

„Pieno žvaigždžių“ vyr. treneris Gediminas Petrauskas savo kolegai ir būsimam oponentui nusiteikimo klausimu pritarė. Pasak Pasvalio komandos stratego, Citadele KMT turnyras tuo ir yra žavus, nes čia nėra vietos klaidoms.

„Labai daug ką lemia motyvacija. Bet kokioje lygoje sutikus sąlyginai stipresnį varžovą tu nejauti papildomo spaudimo, nejauti streso, tiesiog nori pasirodyti kuo geriau prieš aukštesnio lygio komandą. Mums svarbu labai rimtai pasiruošti, nes lengvų rungtynių nėra.

Čia juk vienerios rungtynės gali viską nulemti. Mes dažniausiai užstringame ketvirtfinalyje, bet apie jį kalbėti dar toli. Mes tikrai nesiruošiame nuvertinti varžovų, ką parodė ir pirmosios turnyro dvikovos – čia niekas šiaip sau pergalių nedalina“, – dėstė G. Petrauskas.

Tai bus pirmoji Jonavos ir Pasvalio komandų akistata šiame sezone. Įdomu tai, kad abiejų ekipų treneriai šioje sezono stadijoje, nors ir žaidžia skirtingose lygose, bet jaučiasi labai panašiai – pasak jų, geram žaidimui dar tikrai reikia laiko ir įdirbio.

„Tas krepšinis dabar vyksta truputį kitaip. Mums dar reikia laiko, tikrai. Norėtųsi kažką rungtynėse parodyti, bet mūsų reikalai šiai dienai yra sunkoki. Labai stipriai vėlavome su komplektacija, dar keli kontraktai yra nebaigti derinti, kalbamės su žaidėjais. Pirmoje dvikovoje, jei atvirai, net nežinau su kuo žaisime. Ar turėsime pilną sudėtį, ar reikės kažką užpildyti. Ieškome įžaidėjų, nes turime patyrusių žaidėjų, bet jiems reikia gero dirigento. Dabar ieškome žaidėjo užsienyje. Reikia išsispręsti“, – komandos nuotaiką prieš KMT startą apibrėžė V. Šeškus.

„Jaučiasi, kad dar tik sezono pradžia, buvo ir gerų ir labai prastų rungtynių. Bet kokiu atveju, dar reikia įdėti daug darbo“, – tarsi antrino G. Petrauskas.

Puikiai vienas kito krepšinio filosofiją suprantantys treneriai antradienio vakarą laukia tikrai nelengvos akistatos.

Pasak „Jonavos“ stratego, Pasvalio komandos pagrindinė stiprybė yra fiziškai stiprūs žaidėjai, kurie beveik visada kovoja dėl kiekvieno aikštelės centimetro.

„Pasvalio komanda tikrai neblogą įspūdį palieka, turi daug fiziškai stiprių žaidėjų: Šikšnius, Lekūnas, Petrilevičius. Visi lipantys, stiprūs. Jiems visada nepasiseka pradžia, bet vėliau bus geriau“, – varžovus apžvelgė V. Šeškus.

Savo ruožtu „Pieno žvaigždžių“ specialistas aptardamas būsimų varžovų komandą kiek nusijuokė – anot jo, Šeškaus žaidimo braižas ir konkreti krepšinio filosofija nesikeičia nepaisant to, kokiai komandai pastarasis vadovauja.

„Tipinė Virgio komanda su daug iš toli metančių žaidėjų. Geriausiai pažįstame Laimoną (Kisielių – aut. past.), praėjusių metų mūsų kapitoną. Ant popieriaus tai atrodo labai nebloga komanda, bus smagu pasitikrinti jėgas“, – šyptelėjo G. Petrauskas.

Dvi pirmojo etapo porų nugalėtojos automatiškai pateks į turnyro ketvirtfinalį. Tai bus komandos, praėjusį sezoną užėmusios aukščiausias pozicijas.

Likusios keturios komandos, laimėjusios pirmajame etape, tarpusavyje žais antrajame etape. Keturios komandos bus suporuotos burtų keliu ir žais dvejas rungtynes namie ir išvykoje

Ketvirtfinalyje prie keturių atranką įveikusių komandų prisijungs keturi stipriausi praėjusio „Betsafe–LKL“ sezono klubai: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Citadele KMT finalo ketvertas vyks 2021 m. vasario 13-14 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių