Užduotis žalgiriečiams – sustabdyti NKL naudingumo lyderį

Pirmasis raundas pralaimėtas, bet yra galimybė atsirevanšuoti. Taip Nacionalinės krepšinio lygos (NKL-“Vikinglotto“) savaitę pradėjo jaunieji Kauno „Žalgirio“ dubleriai. Ketvirtadienį 79:96 nusileidę Molėtų „Ežerūno“ ekipai, kauniečiai jau šeštadienį turės šansą grąžinti skolą – vėl žais su tuo pačiu varžovu.

Mačas Molėtuose prasidėjo atkakliai, kaip ir dera turnyro lentelės kaimynų akistatai. Pirmąjį ketvirtį minimalia persvara (22:21) laimėjo šeimininkai. Kur kas sėkmingiau molėtiškiams susiklostė antrasis kėlinys. Roko Jukonio vedamas „Ežerūnas“ spurtavo 29:17 ir prieš ilgąją pertrauką atitrūko 51:38. Vis dėlto svečiai, kurių gretose labiausiai pasižymėjo vienas šiemetinių lyderių  Justinas Ramanauskas, sugebėjo skirtumą aptirpdyti. 36-ąją min. ekipas skyrė tik 8 taškais (75:83). Tačiau Rokas Jukonis pelnė penkis taškus paeiliui, o aukštaūgis Ignas Lukošius pataikė dvitaškį ir šeimininkai atsiplėšė (90:75).

Nugalėtojus į penktąją pergalę per pastarąsias šešias rungtynes vedęs  Rokas Jukonis pataikė 7 dvitaškius iš 11 ir 6 iš 8 baudos metimų ir iš viso surinko 20 taškų. Dar įspūdingiau pasirodė naudingiausias lygos krepšininkas Ignas Lukošius. Jis pataikė visus septynis dvitaškius, pelnydamas 15 taškų, ir sugriebė 10 kamuolių. Tiek pat taškų surinko Tautvydas Vyšniauskas, Mantas Šerkšnas ir Justas Šukelis pridūrė po 11.

„Žalgiriui-2“ daugiausia taškų pelnė: Justinas Ramanauskas 19 (8 iš 12 dvitaškių), Paulius Murauskas 12, Karolis Babušis 11, Erikas Venskus 9 (1 iš 8 dvitaškių, 7/8 baudos metimų).

Šeštadienį abi komandos susigrums jau „Žalgirio“ treniruočių salėje. Arvydo Gronskio ekipai vėl teks spręsti galvosūkį kaip sustabdyti I.Lukošius, vidutiniškai per mačą renkantį net po 29 naudingumo balus. Po pirmojo rato turnyro lentelėje abi komandos turi po 7 pergales iš 14 galimų ir užima 5 bei 6 vietas.


Šiame straipsnyje: Žalgiris-2NKLEžerūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių