T.Masiulis apie Eurolygos atranką Kaune: pratinsimės vieni prie kitų (interviu)

Naujoji Kauno krepšininkų karta pradeda žygį jaunimo Eurolygos trofėjaus link. Penktadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje Tomo Masiulio vadovaujama komanda mėgins peršokti atrankos barjerą, kurį jai statys Maskvos CSKA, Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir kitų klubų dubleriai.

Kauniečiai, patekę į A grupę, jau pirmąją dieną sužais du mačus. Iš ryto jų lauks tituluotojo CSKA jaunimas, o vakare vokiečiai – „Porsche Basketball-Akademie Ludwigsburg“ krepšininkai. Šeštadienį mūsiškiai egzaminuos tamsųjį grupės arkliuką – Prahos „USK Future Stars“ (Čekija).

Pergalių ar nesėkmių kaina atrankoje bus didelė kaip reta. Tik grupės nugalėtojas pateks į finalą, kuriame sekmadienį su B grupės laimėtoju susikibs dėl vienintelio kelialapio į finalo etapą, vyksiantį gegužės 15 – 18 d. Milane.

- Banalu klausti apie tikslus namuose vykstančiame turnyre, tačiau varžovai atrodo grėsmingi. Kiek jūsų auklėtiniams realu pakartoti 2012-ųjų sėkmę, kai tapote turnyro Kaune nugalėtojais?

- Kalbėti apie tikslus ar kažką prognozuoti - sudėtinga. Nepakankamai pažįstame varžovus, trūksta informacijos. Vien komandų pavadinimai net suaugusiųjų Eurolygoje ne viską pasako, o 18-mečių varžybose dar daugiau nežinomųjų. Vieną kitą žaidėją pažįstame, kažkuriuos esame matę prieš metus, bet tokiame amžiuje vaikinai keičiasi – kinta jų meistriškumas, sportinė forma.

- Skirtingai nei prieš dvejus metus, šiemet jūsų komandos pagrindą sudaro ne tik „Žalgirio“ dubleriai. Kokios bus šios ekipos stipriosios ir silpnosios pusės?

- Iš mūsų dublerių komandos turėsiu tik 3 ar 4 žaidėjus. Kiti vaikinai iš A.Sabonio krepšinio mokyklos, vienas iš Palangos. Komandą komplektavome taip, kad visos pozicijos būtų daugmaž užpildytos. Turime ir aukštaūgių, ir snaiperių, tačiau sunku nuspėti kaip jie atrodys kartu. Visos sudėties nespėjome sužaisti nė vienų kontrolinių rungtynių. Susirinkome savaitei prieš Kalėdas ir savaitėlę dabar. Aš juos dar nepakankamai pažįstu, o ir jie dar tik pratinasi prie mano stiliaus.

- Turbūt nesuklysime pasakydami, kad jūsų pagrindiniai konkurentai turnyre bus CSKA ir „Lietuvos ryto“ jaunimas?

- Nebūtinai. Jei yra posakis, kad krepšinį šiais laikais moka žaisti visi, tai jaunimui ši mintis tinka dar labiau. Pavyzdžiui, tie patys čekai jau ne pirmus metus surenka talentingą komandą. Įkąsti gali ir vokiečiai. Todėl atsipalaiduoti negalėsime nė vienose rungtynėse.

- Tikriausiai vaikinams motyvacijos pridės ir tai, kad šis turnyras bus viena pirmųjų progų pasirodyti namuose tokiai didelei auditorijai?

- Žiūrovų palaikymas mums labai svarbus. Tėveliai, artimieji vaikinus varžybose lydi nuolat, bet norėtųsi sulaukti ir gausesnio aistruolių būrio. Praėjusį kartą Kaune dėmesiu nesiskundėme, nes mūsų rezultatai buvo geri. Tikėkimės, kad sirgalių nenuvilsime ir šiemet.

***

"Žalgirio" jaunimas

Raimundas Žuklevičius (gynėjas, ūgis 187 cm), Matas Ragauskas (gynėjas, 192 cm), Kristupas Žemaitis (gynėjas, 191 cm), Ignas Fiodorovas (gynėjas, 195 cm), Justas Vazalis (gynėjas, 192 cm), Martynas Sajus (vidurio puolėjas, 207 cm), Justas Klimavičius (gynėjas, 196 cm), Martynas Varnas (gynėjas, 196 cm), Martynas Echodas (puolėjas, 204 cm), Valentinas Mitalauskas (puolėjas, 199 cm), Mikita Balabanas (puolėjas, 202 cm), Giedrius Stankevičius (puolėjas, 202 cm), Rokas Mažionis (puolėjas, 200 cm).

Tvarkaraštis

Vasario 7 d. 9 val. Prahos "USK Future Stars" (Čekija) – "Porsche Basketball-Akademie Ludwigsburg" (Vokietija), 11.15 val. "Žalgiris" – Maskvos CSKA (Rusija), 13.30 val. Vilniaus "Lietuvos rytas" – Kijevo "Budivelnik" (Ukraina), 15.45 val. Vladislavovo "SMS PZKosz" (Lenkija) – Rygos VEF (Latvija), 18 val. CSKA – "USK Future Stars", 20.45 val. "Porsche Basketball-Akademie Ludwigsburg" – "Žalgiris".
8 d. 9 val. "Lietuvos rytas" – "SMS PZKosz", 11.15 val. "Budivelnik" – VEF, 13.30 val. CSKA – "Porsche Basketball-Akademie Ludwigsburg", 16 val. "USK Future Stars" – "Žalgiris", 18.15 val. VEF – "Lietuvos rytas", 20.30 val. "SMS PZKosz" – "Budivelnik". 9 d. 15 val. rungtynės dėl 3-iosios vietos, 17.30 val. – finalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2

2 portretas
Idomu siemet kaip Masiulis pralaimes, ar sugebes pasveikinti nugaletojus, ar pasielks taip pat chamiskai, kaip ir pernai Šiauliuose, kaip pralaimejo ir nuvare nuo komandos, pasveikinti atejusius nugaletojus Lietuvos ryto dublerius.

@@@

@@@ portretas
jei treneris bus T.Masiulis ,tai laukiamas visiskas fiasko,gana jam dublerius zlugdyti, galejo paskirti Venes teva treneriu....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių