Skandalas Graikijoje: „Olympiakos“ nusprendė boikotuoti pusfinalį su „Pao“

  • Teksto dydis:

Graikijos taurės pusfinalis tarp Pirėjo „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ pasiekė karščiausią įtampos tašką. Po pirmosios pusės 25:40 atsilikinėjusi Pirėjo komanda nusprendė boikotuoti rungtynes – liko rūbinėje ir nesiryžo tęsti susitikimo po ilgosios pertraukos.

Luko Lekavičiaus atstovaujamai „Panathinaikos“ buvo užskaitytas laimėjimas 20:0, tuo metu „Olympiakos“ neketina nuleisti rankų. Nors raudoniesiems gresia didžiulės sankcijos už rungtynių nutraukimą, skelbiama, kad Pirėjo klubo vadovai imsis priemonių aiškintis teisėjų skaidrumą.

„Mes esame tiesiog pasibjaurėję, – televizijai komentavo „Olympiakos“ generalinis direktorius Christos Stavropoulos. – Nebegalime daugiau su tuo taikstytis. Sporto valdžios institucijos turėtų kažko imtis.“

Būtent arbitrai, anot pranešimų, tapo Pirėjo ekipos protesto taikiniu. Išskiriama, jog per pirmąsias 28 rungtynių sekundes Davido Blatto auklėtiniams buvo užfiksuotos trys greitos pražangos.

„Kažkas panašaus jau buvo suplanuota, – mintimis dalijosi „Panathinaikos“ savininkas Dimitris Giannakopoulos. – Panašu, jog „Olympiakos“ neišgali savo žaidėjams sumokėti atlyginimų. Jie tiesiog svaidė rankšluosčius ir dabar sako, jog jiems neįtinka teisėjai.

Galbūt Aggelopoulos šeima („Olympiakos“ savininkai) nori pasitraukti iš Pirėjo klubo, tuo pačiu kaltina mus ir teisėjus. Tai yra nepriimtina. Aikštėje laimi arba pralaimi.“

Po visko Giannakopoulos dar pasižymėjo provokuojančiu elgesiu – ant tuščio „Olympiakos“ suolelio paliko raudonus moteriškus apatinius.

„Panathinaikos“ krepšininkams vadovaujanti NCAA legenda Rickas Pitino sunkiai galėjo suvokti, kas ką tik įvyko. Amerikietis specialistas teigė, jog per savo karjerą nėra matęs nieko panašaus.

„Esu labai nusivylęs, nenoriu matyti tokių įvykių, – sakė Pitino. – Vykome į Pirėjų Eurolygos reguliariajame sezone, kur mums buvo išspardyti užpakaliai. Labai liūdna, jog rungtynės nesibaigė. Suprantu priešprieša tarp „Panathinaikos“ ir „Olympiakos“, bet krepšinis turėtų būti aukščiau to. Labai gerbiu „Olympiakos“ krepšininkus ir trenerius. Esu ypatingai nusivylęs kaip 43-ejų metų patirtį turintis treneris. Nepatinka tai, kokią žinutę siunčia šis įvykis.“

„Panathinaikos“ Graikijos taurės finale lauks Salonikų PAOK iššūkis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių