Siurprizas Alytuje: „vilkai“ įkando „Žalgirio“ vyrams

„Tikiuosi, kad daugiau tai nepasikartos“, - atsiduso Kazys Maksvytis. Jo ekipa patyrė penktą pralaimėjimą visuose turnyruose paeiliui, "Betsafe-LKL" mače Alytuje 75:80 nusileidusi „Wolves“ krepšininkams.

"Džiaugiuosi, kad pirmais metais beveik nelieka varžovų, kurių nebūtume įveikę, - dėstė "Wolves" treneris Rimas Kurtinaitis. - Gal tik išskyrus "Neptūną".

Nors „Wolves“ vertėsi be savo lyderio Jeffery Tayloro, alytiškiai pradėjo drąsiai. Tolimų metimų dėka jie po pirmo kėlinio pirmavo 23:17. Kontrolę savo rankose alytiškiai išlaikė (25:17), kol Edgaras Ulanovas nepataikė iš toli ir dar nerealizavo baudų – 22:25. Vis tik „Žalgiris“ labiau nepriartėjo, o skirtumas vėl artėjo prie dviženklės ribos – 23:32. Laurynas Birutis iššvaistė baudų metimus, bet juos išnaudojo Ignas Brazdeikis (23:32), tiesa, aukštaūgis reabilitavosi pelnydamas svarbų dvitaškį – 31:32. Marcosas Delia ir Kristupas Žemaitis kaip mat reagavo – po dviejų kėlinių alytiškiai buvo priekyje 39:33.

Po pertraukos kitokio vaizdo neišvydome, maža to, Kazys Maksvytis gavo techninę pražangą, o Eigirdas Žukauskas šovė tolimą metimą – 48:38. Skirtumas buvo pasiekęs 14 taškų atžymą ir ją rėžė tik geri Kevarriuso Hayeso epizodai – 48:55.

„Žalgiris“ ėmė gelbėti situaciją paskutiniame kėlinyje. I.Brazdeikis bei L.Lekavičius pridėjo svarbius taškus (62:65), tuo tarpu A.Juškevičius išnaudojo pražangų limitą. Rolandas Šmitas po ilgos pertraukos išvedė į priekį „Žalgirį“ (66:65), vis tik jam iškart atsakė A.Caveris. Kai to reikėjo labiausiai, prabilo Mindaugas Lukauskis (72:68), bet skirtumą perpus rėžė I.Brazdeikio baudos – 70:72. A.Caveris ir E.Žukauskas leido „Wolves“ išlaikyti trapų pranašumą, nepaisant L.Lekavičiaus lyderystės (79:75) ir pergalės iš rankų alytiškiai nebepaleido.

Nugalėtojams daugiausia taškų pelnė Ahmadas Caveris 26 (6 rez. perd.), Adas Juškevičius 19 (5/8 trit., 5 kld., 5 praž., 11 n.b.), Eigirdas Žukauskas 12 (6 atk. kam.), Marcosas Delia 6, Mindaugas Lukauskis ir Kristupas Žemaitis (5 rez. perd.) – po 5.

„Žalgiriui“: Lukas Lekavičius 16, Kevarriusas Hayesas (6 atk. kam.), Rolandas Šmitas, Laurynas Birutis, Ignas Brazdeikis ir Edgaras Ulanovas (4 rez. perd., 5 atk. kam.) – po 8, Dovydas Giedraitis 7.

„Nesu patenkintas komandos nusiteikimu. Tai nėra ką mes treniruojamės. Visur trūksta vieno žingsnio. Gerai žaidėme tik atkarpomis, o varžovai – visą mačą. Su „vilkais“ žaidžiame jau penktą kartą šį sezoną, todėl kartais taip būna, kad su tuo pačiu varžovu imi ir atsipalaiduoji“, - sakė K. Maksvytis.

„Pavyko išgauti energijos maksimumą. Gynybinė energija kompensavo techninį broką. Nesame stipriausi žaidimu po krepšiu, todėl bandėme veržtis, žaisti du prieš du. Kolektyvinės pastangos ir mūsų darbas pastarąjį pusmetį davė vaisių“, - kalbėjo Alytaus ekipos vairininkas Rimas Kurtinaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokie dar wolves

kokie dar wolves portretas
dzukijos komanda turetu vadintis lietuviskai-alytaus,,grybai,,

Nejuokinkit

Nejuokinkit portretas
Pavargo, turejo skrydzius,netinkamas tvarkarastis, ne savo lovoj miegojo, nepamylejo ar persistenge su zmona...priezasciu daug gali priskaiciuoti, okad jie profai ir turi grudint ir kuna ir prota tai treneris niekada tokiu pastabu neissake...tik pats technines renkasi ir pirmauja eurolygoj...gal griezsciau reiktu su zaidejais bendraut ir duot velniu? o dabar kaip besuzaistu pinigelius gauna vis tiek..kaip jiems ipusti ta motyvacija ir nora siekt rezultato? is po krepsio neimeta, tritaskiu nepataiko, klaidu dvizenklis skaicius...

NELOGISKA

NELOGISKA portretas
KAD PRIES SESKAUS KOMANDA PRALAIMETU NENUSTEBCIAU.BET ,KAD KURTINAICIUI PRALAIMEJO-NESUPRANTAMA
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių