Š. Jasikevičius: tai rimčiausias varžovas iš visų buvusių

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai netrukus bandys Stambulo „Ulker“ sporto rūmų lankus, į kuriuos jie svaidys kamuolį jau tikruose mūšiuose antradienį bei ketvirtadienį. Į Turkijos sostinę kauniečiai atskrido jau surinkę optimalias savo pajėgas.

Drauge su komanda pirmadienį iš Karmėlavos į Stambulą išskrido ir ekipos kapitonas Paulius Jankūnas. Nors treneris Šarūnas Jasikevičius teigė nesąs tikras dėl savo veterano galimybių kautis ant parketo, P.Jankūno patirtis žalgiriečiams turėtų praversti.

– Kaip pavyko pasinaudoti tuo ilgesniu laiku, kurį gavote pasirengimui?

– Manau, ir pailsėjome, ir pasportavome. Stengėmės žaidėjus iš naujo užkrauti šiai serijai. Buvo ir fizinio darbo. Malonu, kad sezono viduryje pavyksta rasti laiko ir padaryti du svarbius dalykus – ir pailsėti, ir kažkiek užsikrauti. Kiek tai turės įtakos serijai, pažiūrėsime rytoj.

– Su komanda skrenda ir Paulius Jankūnas. Kokia jo situacija?

– Paulius gerina savo būklę. Kiekvieną dieną bandys daugiau treniruotis. Nemanau, kad iš jo galima labai daug tikėtis šiuo metu, bet kapitono buvimas šalia tokiu svarbiu sezono momentu yra labai svarbus.

– Dvi dvikovos su „Fenerbahče“ buvo pakankamai seniai, ar daug kas pasikeitė. Ar dar galima iš jų daryti kažkokias išvadas?

– Galima matyti, kaip jie ginsis mums puolant vienokiu ar kitokiu būdu. Arba kaip reikia gintis mums. Vis tiek idėjos lieka, bet, žinoma, dabar prasideda visai kitas etapas – kiekvieno kamuolio ir detalių svarba vis didėja. Žaidėjams bandome išaiškinti, kur galima rizikuoti, kur ne ir kur jų stiprybės. Penketukai skiriasi, dabar labai daug žaidžiama žemu penketu.

– Po rungtynių Kaune sakėte, kad „Fenerbahče“ yra numeris vienas klubas Eurolygoje. Kokie būtų pagrindiniai akcentai žaidžiant su favoritais?

– Vis dėlto jie yra labai disciplinuoti ir labai patyrę. Mes negalime daug dalinti dovanų – blogomis pražangomis ar lengvais taškais, kadangi jie mums daug dovanų su patirtimi neduos. Komanda suburta būtent šiam sezono etapui ir labai svarbu, kad mes suprastume kiekvienos detalės svarbą. Tai komanda, kuri demonstruoja labai efektyvų puolimą, gerai įžaidžia kamuolį ir tos pačios baudos, jiems įgavus kažkokį pranašumą, būna labai svarbios. Jie nelabai pasižymi greitu puolimu, bet negalima daryti klaidų, nes jie mus tuo nubaudė antrose rungtynėse. Reikia kautis dėl kiekvieno kamuolio ir centimetro, nes ši sąvoka atkrintamosiose varžybose tampa dar svarbesnė. „Fenerbahče“ yra labai fiziška komanda. Reikia žinoti, kur eiti su kamuoliu. Antro mačo pirmoje pusėje jie savo fiziškumu mus absoliučiai išmušė iš vėžių, o antroje pusėje – mes juos. Reikia suprasti, kad turime žaisti labai atletiškai arba neturime jokių šansų.

– Kaip vertinate dabartinę turkų formą lyginant su pernykšte?

– Sunku pasakyti ar jie geriausia komandos versiją per visą sezoną. Aišku, kad jie susižaidę, tas pats treneris, o žaidėjai kažkiek skiriasi. Bet varžovas bus pats rimčiausias iš visų buvusių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jai

Jai portretas
Patvarkys ir turkus, tai leidžiu Šarui keiktis, lazdavoti visus į valias

vincas

vincas portretas
PERGALĖS LINKIU
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių