„Šiauliuose“ antrojo įžaidėjo vietą užims iš NKL atvykstantis gynėjas

  • Teksto dydis:

Artėjantis prie sudėties komplektacijos pabaigos „Šiaulių“ klubas sukirto rankomis su įžaidėju Ernestu Jonkumi. 187 cm ūgio krepšininkas suraitė parašą ant trejų metų sutarties.

Karjerą suaugusiųjų krepšinyje E. Jonkus pradėjo Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ gretose Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), iš kurio 21 metų amžiaus gynėjas persikėlė į kaimynystėje esančius „Gargždus“ ir paskutiniame sezone buvo vienas komandos lyderių.

Iki karantino pradžios jis ekipoje sužaidė 32 rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 12,4 taško, komandos draugams rezultatyviai asistavo po 5,3 karto bei atkovojo po 4,5 kamuolio, aikštėje praleisdamas po 29 minutes.

Sėkmingiausios E. Jonkui buvo rungtynės su Palangos „Kuršiais“, kuriose surinkęs 41 naudingumo balą (24 tšk., 8 rez. perd., 7 atk. kam., 3 per. kam.) jis ne tik atvedė komandą į pergalę, bet ir buvo išrinktas lygos savaitės žaidėju.

2017 m. E. Jonkus tapo Bratislavoje (Slovakija) vykusio Europos jaunių U18 čempionato bronzos medalio laimėtoju.

„Pažiūrėjus į visą dar neilgos jauno krepšininko karjeros statistikos kreivę, matome tik augimą. Akivaizdu, kad jis – nuolat tobulėjantis, perspektyvus žaidėjas, kuriam paskutinis sezonas buvo tikrai sėkmingas. Stebėjome jo žaidimą, todėl pakvietėme į peržiūrą. Jos metu E. Jonkus patiko ir Antanui Sireikai. Treneris numatė krepšininkui antrojo įžaidėjo vaidmenį būsimame sezone. Todėl liko susitarti dėl kontrakto sąlygų, netrukus jis buvo pasirašytas“, – sakė klubo sporto direktorius Mindaugas Žukauskas.

E. Jonkus tapo šeštuoju tarpsezonyje komandos naujoku. Per šį laikotarpį prie klubo taip pat prisijungė amerikiečiai Ryanas Andersonas ir Sethas Leday, Denisas Krestininas, Martynas Varnas ir Jonas Paukštė. Galiojančias sutartis turi Aurimas Urbonas, Justas Furmanavičius, Eimantas Stankevičius, Paulius Danusevičius ir Benas Griciūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių