Šaras: buvo malonu vadovauti šiai komandai

„Žalgiris“ laikė labai aukštą žaidimo tempą, versdami mus bėgti į abi puses ir kažkuriuo momentu mus palaužė“, - atsiduso „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis. Jo vadovaujami vilniečiai patyrė jau antrąjį pralaimėjimą LKL finale ir atsidūrė ant bedugnės krašto.

„Prieš rungtynes akcentavome, kad „Žalgiris“ kiekvieną klaidą gynyboje bando nubausti ir versti taškais. Ir jau pradžioje prašokome gindamiesi ir leidome Aaronui White’ui įdėti iš viršaus. Tokių momentų buvo tikrai per daug. Ir pirmame mače, ir šiandien. Koncentracija gynyboje yra pagrindinis momentas“, - teigė D.Adomaitis.

Pasak vilniečių vairininko, jam trūksta traumuotų žaidėjų, todėl kiti žaidžia per daug minučių.

„Ir priešininko nuopelnas, kad jie gindamiesi mus išstumia mus į tokias vietas, kad mes negauname kamuolio ten, kur norime“, - sakė treneris.

Tuo tarpu Šarūnas Jasikevičius Vilniuje atrodė nusiteikęs pakiliai.

„Labai patenkinti, kad taip gerai sužaidėme. Buvo malonu būti prie šoninės linijos ir vadovauti šiai komandai. Tai buvo mūsų geriausios rungtynės per labai ilgą laiką,  - sakė jis. - Iki čempionų titulo trūksta tik vienos pergalės, bet ją dar reikia iškovoti“.

„Rytas“ bandė mus išmušti iš ritmo su zonine gynyba, kažkur rizikavo dėl mūsų žaidėjų, bet tai logiška, o mūsų atsakas buvo tinkamas“, - aiškino Šaras.

Kaunietis išskyrė Edgarą Ulanovą, sužaidusi jau antras geras finalo serijos rungtynes.

„Jis uždavė toną visoms rungtynėms. Kažkiek daugiau mažiau bandome prie varžovų ir prisitaikyti, ir neprisitaikyti. Jo žaidimas per dvi pozicijas tikrai davė didelių vaisių. Jo sprendimai buvo nuostabūs. Apskritai, komanda demonstravo puikią energiją ir ja pasinaudojo. Jis buvo vienas iš tų, kurie suteikė didžiulės energijos“, - sakė treneris.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisrytasLKL finalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių