A. Sabonis: sėdėti ant suolo – ne mano stilius

  • Teksto dydis:

Krepšinio fanas net naktį pažadintas pasakytų, kas, žaidęs vienuoliktu numeriu, aikštelėje darydavo stebuklus. Tai, be abejonės, Arvydas Sabonis, žmogus, kurio vardo ir laimėjimų niekas iki šiol nepamiršo.

Profesionalaus krepšinio žaidėjo karjerą pradėjęs 1981–aisiais A. Sabonis jau po metų dalyvavo pasaulio krepšinio čempionate ir laimėjo auksą, vėliau nenusileido JAV rinktinei olimpinėse žaidynėse, buvo ne sykį išrinktas geriausiu Europos krepšininku – tai tik maža šio garsaus sportininko laimėjimų, neapsiribojusių Europa, dalis.

Nuo muzikos iki krepšinio

Šiandien Arvydas – Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas, kadaise nė nesvajojęs patekti į NBA, juk didžiausia svajonė buvo patekti į „Žalgirį“.

Gruodžio 27 dieną TV3 laidoje „Pasaulis pagal moteris“  svečias atskleis, kuo būtų buvęs, jei ši svajonė nebūtų išsipildžiusi – kiek tai rimta, žiūrovai nuspręs patys.

Arvydas neslepia buvęs išdykęs vaikas, tad tėvai, nenorėdami palikti jo auklėjimo gatvei, bandė užpildyti sūnaus laisvalaikį įvairiais užsiėmimais – ne visi jie buvo sėkmingi...

„Bandė su muzika, su muzika nesigavo, kadangi man ten nelabai patiko, etiudai etiudai etiudai, žiauru yra tas pamokas ruošt“, – prisimena jis, mielai išmainydavęs muzikos pamokas į braidžiojimą balomis.

Tačiau viskas vyko taip, kaip, matyt, buvo lemta. 2 m. 20 cm jaunuoliui likimas buvo parengęs visai kitą kelią – krepšinio legenda nuo pat karjeros pradžios buvo akylai stebimas gerbėjų, žiniasklaidos, o jo laimėjimais džiaugdavosi visa Lietuva.

Lietuva – širdyje

„Lietuvoje nebūdavo isterikos kažkokios, po Ispanijos tikrai čia ramybė“, – teigia Arvydas, po 14 metų pertraukos sugrįžęs gyventi į Lietuvą ir su Kauno „Žalgiriu“ tapęs Lietuvos čempionu bei naudingiausiu Eurolygos sezono žaidėju.

Paklaustas, ar ilgai svarstė, kur, baigus karjerą, gyventi, Arvydas nedvejodamas atsakė, jog dėl to niekada nebuvo kilę jokių abejonių. 2005 m. Arvydas pareiškė baigiantis krepšininko karjerą ir be jokių svarstymų liko gyventi gimtojoje šalyje.

„Atėjo laikas, kai jau matai, kad nelabai gali traukt, o sėdėti ant suolo – ne mano stilius“. Karjerą jis simboliškai baigė ten pat, kur ją ir pradėjo – Kauno „Žalgiryje“.

Pasitraukęs iš aikštelės A. Sabonis nenutolo nuo krepšinio – tapęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu viziją apie Krepšinio namus pavertė realybe.

Pasak Arvydo, Lietuva nusipelnė atidaryti Krepšinio namus, kuriuose moderniai ir šiuolaikiškai būtų patiekiama šalies krepšinio istorijos medžiaga. Laidos žiūrovams jis papasakos apie šių namų kūrimo pradžią, viziją ir viltis, susijusias su jais.

Kaune esančiuose Krepšinio namuose bus įkurtas muziejus, renginių ir konferencijų salės, suvenyrų parduotuvė, kavinė su lauko terasa, kino salė, lankytojų lauks ir įdomios interaktyvios pramogos.

Žiūrovai taip pat sužinos, su kuo gi krepšinio legenda sutiks Naujuosius metus ir išgirs jiems skirtus šventinius palinkėjimus, kurie, tikimės, išsipildys su kaupu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kad

kad portretas
Sabonis,-yra Sabonis, tai Lietuvos šlovė.Visiems gerų švenčių )
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių