R. Grigas: „Žalgiriui“ trūksta įžaidėjų ir sėkmės

Svetimos aikštės kompleksą jaučia ne viena Eurolygos komanda, o Kauno "Žalgiris" šį sezoną niekaip neperžengia namų sienų barjero. Patyrę jau ketvirtąją nesėkmę savo tvirtovėje, kauniečiai rytoj išskris į Maskvą, kur jų laukia galingoji Maskvos CSKA.

Vakar ant "Žalgirio" arenos parketo šeimininkai žengė išvargę. Egzaminuoti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) autsaiderių "Šiaulių" Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai ėjo atlaikę dramatišką kovą Eurolygoje. Penktadienį jie po pratęsimo 85:88 nusileido "Barcelona" krepšininkams.

Spėriai pradėję rungtynes katalonai prieš ketvirtąjį kėlinį turėjo dviženklį pranašumą, tačiau 26:16 spurtavę žalgiriečiai ne tik varžovus pasivijo, bet ir turėjo šansą išplėšti pergalę. Vis dėlto Brandono Davieso sviestas kamuolys atsitrenkė į lanką, o per pratęsimą savo žodį tarė svečių snaiperis Kevinas Pangosas. Laimėję 5-ąjį mačą per 7 turus Ispanijos atstovai pakilo į 6-ąją vietą, o mūsiškiai su 3 laimėjimais rikiuojasi 9-ti.

Akistatą su "Barcelona" bei kauniečių perspektyvas aptarėme su buvusiu "Žalgirio" treneriu Rimantu Grigu.

– Treneri, kas jums krito į akis per mūšį su Ispanijos klubu?

– Kai kurie svarbūs žaidėjai nėra tos formos, kokios turėtų būti. Treneris kol kas gali remtis tik vienu įžaidėju, kiti šlubuoja. Leo Westermannas ir Derrickas Waltonas nežaidžia taip, kaip galėtų. Dėl Leo suprantama, nes po traumos jam reikia laiko įsivažiuoti. Gerai, kad yra Nate’as Woltersas, kuris patempia gynybos liniją.

– Kita vertus, ir šiųmetė "Barcelona" nė iš tolo neprimena pernykštės, kai atrodė, kad iš Ispanijos superklubo liko tik vardas. Kaune katalonai iš esmės visą laiką diktavo savo sąlygas…

– Be abejo, matome, kad šiemet "Barca" surinko geresnę žaidėjų sudėtį, bet dar labiau juntama trenerio ranka. Nenuostabu, juk Svetislavas Pesičius – itin patyręs ir daug pergalių pasiekęs strategas. Jis perdėliojo ekipos žaidimą. Pažiūrėkite, kaip pasikeitė "Barcelona" veteranas Ante Tomičius. Atrodė, kad iš 31 metų aukštaūgis tapo tik pakaitiniu žaidėju, o šiemet jis grįžo į savo aukščiausią lygį (217 cm ūgio "centras" Kaune surinko 14 taškų. - aut. past.) ir vėl tapo vienu komandos lyderių.

– Namų sienos visada būdavo viena "Žalgirio" stiprybių. Kaip paaiškinti, kad šį sezoną kauniečiai, laimėję tris mačus išvykoje, pralaimėjo visas ketverias rungtynes savo aikštėje?

– Pirmiausia, žalgiriečiai Kaune žaidė su vienomis stipriausių turnyro komandų. Ir kovėsi lygiavertiškai. Akivaizdu, kad kartais pritrūksta žaidėjų, kurie patemptų lemiamais momentais. Koks, pavyzdžiui, penktadienį buvo Aaronas White’as. Jis pademonstravo valios savybes, žaidė labai naudingai (31 naudingumo balas), bet vien charakterio kartais nepakanka. Reikia ir paprasčiausios sėkmės. Jei šeimininkai būtų pataikę paskutinį metimą ketvirtajame kėlinyje, būtų pačiupę pergalę. Nors, aišku, "Barcelona" nugalėjo pelnytai. Svečiai nuostabiai pataikė tritaškius (52 proc.), o kai taip pataikai, ir visas žaidimas klostosi daug sklandžiau.

– Kevinas Pangosas pastaruosius du sezonus Kaune buvo tikras lyderis, o Barselonoje startavo vangiau. Koks šis gynėjas jums pasirodė penktadienį?

– "Žalgiris" išugdė gerą žaidėją, nors jo galimybės buvo didelės ir iki tol. Penktadienio rungtynių pradžia Kevinui buvo sunkoka, bet vėliau jis savo darbą padarė. Keli jo metimai per pratęsimą stipriai pastūmėjo "Barcelona" į priekį ir prigesino žalgiriečių viltis.

– Ko tikėtis trečiadienį Maskvoje, kur Lietuvos čempionų laukia nepralaimintis CSKA?

– Maskviečiams, nepaisant jų rezultatų, lengva nebus, nes "Žalgiris" ne kartą įrodė, kad svečiuose yra pavojingas varžovas bet kuriam klubui. Neabejoju, 


Šiame straipsnyje: ŽalgirisBarcelonakreipšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių