Puolime smaginęsis ir KMT rekordą sumušęs „Žalgiris“ žengė į pusfinalį

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ užtikrintai žengė į Karaliaus Mindaugo taurės finalinį ketvertą Klaipėdoje.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namuose 105:66 (28:17, 20:12, 36:22, 21:15) pranoko „Šiaulių“ krepšininkus ir pusfinalyje susitiks su Panevėžio „Lietkabeliu“. Pirmąją ketvirtfinalio dvikovą kauniečiai laimėjo 85:79.

Žalgiriečiai pagerino savo pačių užfiksuotą KMT vienerių rungtynių taškų rekordą. Iki šiol geriausias rezultatas per vienerias rungtynes buvo 104 taškai.

„Žalgiris“ šį vakarą į priekį šovė nuo pat rungtynių pradžios. Zachas LeDay surinko 4 taškus paeiliui, Lukas Lekavičius atliko sėkmingą reidą krepšio link, o Jockas Landale‘as su pirmojo kėlinio sirena atliko dėjimą ir šeimininkų persvarą padidino iki dviženklės – 28:17.

Antrajame ketvirtyje Kauno ekipa dar labiau padidino savo persvarą. Rokas Jokubaitis pelnė taškus iš po krepšio, Edgaras Ulanovas sumetė baudas, Thomasas Walkupas smeigė dvitaškį, o „Žalgiris“ antrąjį kėlinį baigė spurtu 8:0 ir į ilgąją pertrauką išėjo turėdamas 19 taškų pranašumą – 48:29.

Visus klausimus žalgiriečiai išsprendė trečiajame kėlinyje. Net 10 tritaškių per ketvirtį pataikę Š. Jasikevičiaus auklėtiniai ketvirtąjį kėlinį pasitiko pirmaudami 84:51. Likusi mačo dalis tebuvo formalumas ir finalinė sirena paskelbė užtikrintą „Žalgirio“ pergalę.

Rezultatyviausiai Kauno klubo gretose rungtyniavo Rokas Jokubaitis, per 26 minutes pelnęs 17 taškų (7/9 dvit., 1/2 trit.) ir surinkęs 20 naudingumo balų.

Tai buvo rezultatyviausios ir naudingiausios KMT rungtynės Jokubaičio karjeroje. Iki šiol jis geriausius rodiklius užfiksavo dar praėjusiame sezone, kai viename iš mačų įmetė 9 taškus, o kitame susitikime surinko 18 efektyvumo balų.

„Žalgiris“: Rokas Jokubaitis 17, Zachas LeDay ir Jockas Landale’as po 15, Karolis Lukošiūnas (3/6 trit.), Artūras Milaknis (3/5 trit.) ir Martinas Gebenas po 9.

„Šiauliai“: Benas Griciūnas 23, Rokas Gustys 19 (10 atk. kam.), Aurimas Urbonas 7 (7 rez. perd.), Antanas Udras 5.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neidomu

neidomu portretas
puse zaideju juodos spalvos,teisus Garastas saviem vietos nera.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių