Puolėjas neslepia: manęs norėjo grandai, bet ne „Žalgiris“

  • Teksto dydis:

"Kai turi tris atžalas, negali turėti daug laisvo laiko – reikia padėti ruošti namų darbus, taisyti internetą, tad atsiranda problemų", – dėstė Jonas Mačiulis. 35-erių metų Lietuvos rinktinės krepšininkas neslėpė, kad karjerą baigti norėtų gimtojo "Žalgirio" klube.

Padėjo vargstantiems

J.Mačiulis jau senokai grįžo į Lietuvą ir laukia tolesnio verdikto dėl sezono Graikijos lygoje. Atėnų AEK klubo legionierius dar negarantuotas, kiek tęsis jo atostogos. O kol turi laisvesnio laiko, jis sukasi gimtuosiuose namuose ir stengiasi padėti vargstantiems.

Apie savo kasdienybę ir mintis dėl karjeros ateities J.Mačiulis papasakojo Vaido Čeponio rengiamoje tinklalaidėje "Čeponio podkastai". Krepšininkas teigė net ir karantino metu palaikantis sportinę formą: pabėgiojantis, paminantis dviratį. Daug dėmesio reikalauja ir namuose esantys vaikai bei pagalba mažiau turintiems Lietuvos gyventojams. Visai neseniai J.Mačiulis vežiojo maistą Šančių vaikų dienos centrą lankantiems vaikams ir jų šeimoms.

Ar sulauks olimpiados?

Taip atitolus nuo oranžinio kamuolio batalijų ateina minčių ir dėl karjeros ateities tiek klubiniame krepšinyje, tiek atstovaujant rinktinei – kitąmet krepšininkui sukaks jau 36-eri, tad galbūt bus sunkiau patekti į nacionalinės komandos dvyliktuką. Ypač, kai jo pozicijoje verda arši konkurencija.

"Aišku, būtų pats geriausias scenarijus atsisveikinti su rinktine po olimpinių žaidynių. Tačiau apie šansus negalvoju – juk galutinai nenutrauktas Graikijos čempionatas, tad pirma reikia sulaukti informacijos dėl to ir dėl atsiskaitymo. Pirma susidėliosiu šiuos dalykus, o tada žiūrėsime", – teigė J.Mačiulis.

Jis su nacionaline komanda laimėjo du Europos čempionatų sidabro ir vieną bronzos medalius, prieš dešimtmetį pasidabino ir pasaulio čempionato bronza. Ryški jo karjera ir klubuose – čempionu jis tapo Lietuvoje, Italijoje, Graikijoje, Ispanijoje, virš galvos kėlė ir Eurolygos trofėjų.

Derėsis dėl atlyginimo

Dabar savo talentą jis demonstruoja Atėnų AEK ekipoje – iki sustabdant čempionatą jame sužaidė 36 rungtynes, o lietuvis buvo antras pagal rezultatyvumą komandoje.

"Su klubo atstovais juokaudavome, kad liksiu jame iki karjeros pabaigos. Tačiau koks bus sprendimas, sužinosime liepos viduryje ar rugpjūčio pradžioje", – tvirtino krepšininkas.

Anot jo, keliai su vienu iš Graikijos čempionato lyderių gali išsiskirti ir dėl kitų priežasčių, pavyzdžiui, jei būtų nuspręsta gerokai sumažinti jo atlyginimą.

"Jis ir taip nėra didelis. Tad jei uždirbčiau pusę tiek, kiek dabar, už namą ir vaikų lankomą mokyklą mokėčiau iš savo kišenės. Tad geriau likti Lietuvoje ir leisti pinigus čia", – atviravo sportininkas.

Nors ir leistų laiką gimtinėje, tačiau neaišku, ar čia dar teks sužaisti.

"Į Lietuvą nesidairau, abejoju, ar čia esu kažkam labai reikalingas. Likimo ironija, kad manęs norėdavo Europos grandai, bet ne "Žalgiris". Svajonė būtų pabaigti karjerą "Žalgiryje". Tačiau jei treneris ar vadovybė nemato, kad esu reikalingas, tai nereikia forsuoti įvykių, nieko čia nepakeisi. Toks gyvenimas – vienam treneriui žaidėjas labai tinka, o kitas nežino, ką daryti su juo", – kalbėjo 2005–2009 m. sezonuose Kauno ekipai atstovavęs atletas.

Nors ateitis miglota, J.Mačiulis vis pagalvoja apie tai, ką veiks, kai rankoje nebelaikys oranžinio kamuolio.

"Būsiu dukrų vairuotojas, vežiosiu į mokyklas, būrelius. Gal federacijoje ar kokiame Lietuvos klube koks darbelis atsiras. Dar labai negalvojau apie karjeros pabaigą, nes neatsisakiau minčių pratęsti jos iki kitos vasaros", – dėstė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Runner

Runner portretas
Nepyk neatsiras
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių