Prieš pirmąją NKL dvikovą – trenerių komplimentai vienas kitam

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį startuoja 12-asis Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonas, o atidarymo rungtynėse Šakiuose susitiks vietos „Vytis“ ir iš uostamiesčio atvykstanti Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ ekipa.

Mačą, kuris Šakiuose startuos 18 val., tiesiogiai transliuos TV6 televizija.

Abi komandos praėjusį sezoną iš kovos dėl čempionų titulo iškrito ketvirtfinalyje.

Ryčio Vaišvilos treniruojami klaipėdiečiai serijoje 1-3 nusileido būsimai čempionei Marijampolės „Sūduvai-Mantinga“, o „Vytis“ lemiamose penktose serijos rungtynėse pripažino Jonavos „Petrochemos“ pranašumą.

Tarpsezonio metu kur kas labiau pasikeitė Šakių komanda. Iš praėjusio sezono sudėties liko tik Paulius Beliavičius, Ernestas Serkevičius ir Marijus Užupis.

Prie komandos prisijungė 8 nauji krepšininkai bei treneris Virginijus Sirvydis, kuris praėjusiais metais su „Palangos“ klubu iškovojo NKL bronzą. Strategas prieš pirmąjį mačą akcentavo, kad nebuvo lengva kurti naujos komandos žaidimą.

„Viskas tvarkoje, darbuojamės, ruošiamės sezonui. Nėra taip lengva gerai pasiruošti sezonui, kadangi daug naujų žmonių, iš praėjusio sezono liko tik trys žaidėjai. Vis lipdomės ir dėliojamės. Procesas užtruks, kaip ir visur. Kai nauja komanda, nauji treneriai, norisi, kad viskas būtų taip, kaip ir turi būti.

Noriu įvesti tokį žaidimą, kuris būtų pergalingas. Reikia tvirtos ir kietos gynybos bei gero derinių išpildymo. Šlifuojame tiek gynybą, tiek puolimą, toks darbas ir vyksta“, – tinklalapiui „nklyga.lt“ sakė V. Sirvydis.

Didžiausi šios vasaros „Vyčio“ pirkiniai – susigrąžintas Edgaras Stanionis, įsigytas patyręs Gediminas Maceina ir galingi aukštaūgiai Povilas Butkevičius, Edvinas Jezukevičius ir Rokas Čepanonis.

„Negalėčiau išskirti nė vieno žaidėjo – vienose draugiškose rungtynėse vienas, kitose kitas geriau atrodė. Bet esmė buvo susižaidimas, pažiūrėti, kaip žaidėjai atrodo vieni šalia kitų“, – sakė strategas.

Kalbėdamas apie pirmąją varžovę „Naftą-Uni-Akvaservis“ komandą, strategas pareiškė, kad laukia nelengvas mačas su solidžiu oponentu.

„Tai – pajėgi komanda. Startinis penketas su Mindaugu Stašiu, Eriku Kubiliumi, Ernestu Bružu, Viktoru Chodosovskiu ir Ignu Ramašausku atrodo labai gerai. Be to žais ir Edvinas Alunderis, Džiugas Slavinskas, tad komanda turi 7-8 tikrai gerus žaidėjus. Mums patiems rungtynėse svarbiausia bus vienybė“, – kalbėjo treneris.

Klaipėdiečių komandoje tarpsezonio metu neįvyko daug pokyčių. Į Prancūziją išvyko Deividas Keburys ir Rytis Biliartas, o prie komandos prisijungė I. Ramašauskas, Edvinas Alunderis ir Benas Bagdonavičius.

Visgi vidurio puolėjas I. Ramašauskas pirmose rungtynėse tikrai negalės rungtyniauti.

„Visi žaidėjai, išskyrus I. Ramašauską, yra sveiki ir pasiruošę sezonui. Ignas šiuo metu yra ligoninėje, jis stipriai karščiuoja, kūno temperatūra siekė 40 laipsnių. Sezono pradžioje jo tikrai neturėsime“, – tinklalapiui „nklyga.lt“ kalbėjo R. Vaišvila.

„Esame pasiruošę sezonui. Pasiruošimo etapas vyko sklandžiai, tik galbūt šiek tiek pritrūko draugiškų rungtynių. Iš viso sužaidėme tik penkis mačus. Kai pradėjome dėliotis planus, kitos komandos jau buvo suradusios varžovus, o ir pasiruošimo etape buvo atvejų, kai praradome rungtynes. Nenoriu išskirti, kurie žaidėjai atrodo geriausiai. Paskutinėse rungtynėse jau žaidėme maždaug taip, kaip ir tikimės atrodyti sezono metu, o tuomet solidžiai pasirodė kapitonas V. Chodosovskis“, – apie pasiruošimo etapą sakė R. Vaišvila.

Strategas mano, kad pirmame sezono mače su „Vyčiu“ svarbiausia bus tai, kaip krepšininkai susitvarkys su savimi. Jis taip pat pabrėžė, kad varžovai pretenduoja į pirmąją lygos vietą.

„Pirmose rungtynėse svarbiausia bus žaidėjų psichologija. Tai sezono startas, rungtynės bus transliuojamos per televiziją. Kas susitvarkys su įtampa, tas ir laimės rungtynes. Tiesiog turime žaisti savo krepšinį ir vykdyti rungtynių planą.

„Vytis“ kiekvienoje pozicijoje turi gerus žaidėjus. Edvinas Jezukevičius pernai žaidė LKL, eilę metų ten varžėsi ir Povilas Butkevičius. Taip pat pavojingas Edgaras Stanionis, o dar ir amerikietis pas juos atvyksta. „Vytis“ pretenduoja į pirmąją vietą“, – savo nuomonę pareiškė strategas.

Klaipėdos klubas 2014-2015 metų sezone triumfavo NKL pirmenybėse, o po kiek prastesnio praėjusio sezono tikisi ir vėl kovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų.

„Mūsų komandos tikslai turi būti patys aukščiausi. Jeigu žaidžiame profesionalioje komandoje, tai turime siekti maksimumo, o jeigu kas nors tik pasportuoti nori, tai gali eiti į mėgėjų lygą. Šiemet surinkome gerą komandą, nesakau, kad pernai buvo bloga, tiesiog ketvirtfinalyje gavome Marijampolės klubą ir viskas. Neįvardinsiu konkrečios vietos, pirma, antra, ar trečia, tiesiog noriu, kad kovotume dėl kiekvienos pergalės“, – teigė R. Vaišvila.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių