Prieš Eurolygos mūšį – saldūs komplimentai „Žalgiriui“

Jei prieš Eurolygos sezoną kas būtų pasakęs, kad po pirmų turų „Valencia“ bus laikoma realia pretendente į būsimą finalo ketvertą, turbūt retas krepšinio specialistas tuo būtų patikėjęs. Tačiau šį vakarą Kauno „Žalgiriui“ teks stabdyti vieną ryškiausių turnyro atradimų.

Regi klubų elite

Viena geriausių Eurolygos komandų, kurios žaidimas yra toks suderintas, kad, atrodo, sukasi pats savaime.

Tokiais komplimentais apie „Žalgirį“ prieš išvyką į Kauną žarstėsi „Valencia“ strategas Alexas Mumbru. Buvusio žinomo Ispanijos krepšininko pagyros gal ir glosto Lietuvos čempionų savimeilę, bet neturėtų užliūliuoti jų budrumo. Pati „Valencia“ šiemet yra ne ką mažiau pavojinga nei „Žalgiris“.

Pergalės prieš vieną sezono favoritų Stambulo „Fenerbahce“, praeito finalo ketverto dalyvį „Monaco“ ir visuomet konkurencingą Tel Avivo „Maccabi“ liudija: A. Mumbru kariauna į Kauną atvyko ne atiduoti pergalės šeimininkams.

„Būna, kad klubo biudžetas reiškia daug, o kartais nereiškia nieko. „Žalgiris“ – puiki komanda, jau pernai patekusi į atkrintamąsias varžybas. Kauniečiai išsaugojo apie 90 proc. sudėties, be to, po traumos sugrįžo Keenanas Evansas. Mano akimis, dabar jie yra tarp 4–5 elitinių Eurolygos komandų“, – tikino A. Mumbru.

Pasirengę pragarui

Anot „Valencia“ vairininko, žalgiriečiai žaidžia aukšto lygio krepšinį, o žinant, kad „Žalgirio“ arenoje visi bilietai iššluoti, ispanų ten laukia tikras pragaras.

„Pirmiausia turime būti tinkamai nusiteikę psichologiškai, nes susidursime su kietu varžovu. Turėsime ne tik įveikti jų puikią gynybą, bet ir atlaikyti smūgius puolime“, – dėstė ispanas.

„Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis savo ruožtu taip pat akcentavo priešininkų stiprybes – ne veltui ji laimėjo penkis pastaruosius mačus Ispanijos ACB lygoje ir Eurolygoje pelnė tris pergales iš keturių. Tokį pat kraitį tarptautiniame fronte turi ir kauniečiai.

„Valencia“ pagavo gerą sezono ritmą. Manau, jie šiemet sustiprėjo, pridėjo atletiškumo. Klubas turėjo ir sudėties nuostolių, bet dėl papildymų išlaikė savo lygį. Tai – universali, tipiška ispaniško stiliaus komanda, turinti ir įdomybių. Mūsų skautams analizuoti šiuos varžovus nebuvo lengva“, – aiškino K. Maksvytis.

Pažįstami veidai

Ispanijos klubo žaidimas labai priklauso nuo energingojo gynėjo Chriso Joneso. Patyręs 30-metis amerikietis, turintis ir Armėnijos pilietybę, laikomas „Valencia“ žaidimo varikliu.

188 cm ūgio krepšininkas ne tik pelno vidutiniškai po 10,5 taško, bet ir atlieka beveik po 5 rezultatyvius perdavimus, atkovoja po 3,5, o perima po 2 kamuolius. Kamuolys dažnai būna ir atsarginio įžaidėjo Stefano Jovičiaus rankose.

K. Maksvytis akcentavo ir buvusio žalgiriečio Brandono Davieso indėlį (per keturias Eurolygos dvikovas rinko vid. po 10 taškų).

„Gerai žaidžia ir Damienas Inglisas. Boubacaras Toure'as pridėjo ūgio ir atletiškumo. Jie turi metančių aukštaūgių, bet nevengia žaisti ir nugara į krepšį – tai daro bene dažniausiai Eurolygoje, – analizavo K. Maksvytis. – Jie atrodo labiau orientuoti į puolimą, rengia daug pozicinių atakų ir tai šiek tiek sulėtina jų žaidimą. Kartu ir priešininkas turi mažiau progų atakoms.“

Užtarė kolegas

Stratego žodžiais, žalgiriečiai akistatą su „Valencia“ pasitinka visiškai atsigavę po itin intensyvios praeitos savaitės, kai teko sužaisti dvejas Eurolygos rungtynes išvykose, o grįžus kibti į atlapus Lietuvos krepšinio lygos (LKL) autsaideriui Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“.

Neapėjo K. Maksvytis ir Eurolygoje jau sezono pradžioje prasidėjusių trenerių atleidimų temos: Belgrado „Crvena zvezda“ išsiskyrė su Duško Ivanovičiumi, Vilerbano ASVEL – su Terence'u Jonathan'u Patrkeriu, o Vitorijos „Baskonia“ rengiasi atsisveikinti su Joanu Pennarroya.

„Klubai yra pernelyg nekantrūs. Sezono pradžia ir tokie greiti atleidimai… Tai nėra vien tik tų trenerių problemos, bet ir klubų darbo rezultatas“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas.


 

Ketvirtas turas

Vitorijos „Baskonia“–Kauno „Žalgiris“ 82:99, Stambulo „Anadolu Efes“–„Valencia“ 77:73, Madrido „Real“–Milano „EA7 Emporio Armani“ 88:71, Pirėjo „Olympiakos“–Belgrado „Partizan“ 98:94, Stambulo „Fenerbahce“–Vilerbano ASVEL 101:86, „Monaco“–Berlyno ALBA 86:75, Atėnų „Panathinaikos“–Tel Avivo „Maccabi“ 81:86, „Barcelona“–Miuncheno „Bayern“ 98:59, Bolonijos „Virtus“–Belgrado „Crvena zvezda“ 85:79.

„Valencia“

Gynėjai, įžaidėjai: Jaredas Harperis (JAV, ūgis 180 cm), Chrisas Jonesas (JAV / Armėnija, 188 cm), Guillemas Ferrando (Ispanija, 185 cm), Stefanas Jovičius (Serbija, 198 cm), Kassiusas Robertsonas (Kanada, 191 cm), Lucas Maris (Ispanija, 197 cm).

Puolėjai: Victoras Claveras (Ipanija, 207 cm), Josepas Puerto (Ispanija, 199 cm), Nate'as Reuversas (JAV, 211 cm), Jaime'is Pradilla (Ispanija, 205 cm), Xabis Lopezas-Arostegui (Ispanija, 200 cm), Damienas Inglisas (Prancūzija, 206 cm), Semis Ojeleye (JAV / Nigerija, 201 cm).

Vidurio puolėjai: Boubacaras Toure'as (Senegalas, 213 cm), Brandonas Daviesas (JAV / Uganda, 208 cm).

Vyriausiasis treneris Alexas Mumbru (Ispanija).


Šiame straipsnyje: krepšinisEurolygaValencia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Apsidirbo iki ausu

Apsidirbo iki ausu portretas
Tik izengus i aikstele padaryt 3 klaidas neişlaikant kamuolio lyg jis karštas butu???? Gal juos kažkuo pavaišino sveciai ,kad smegenines neveike?

savo reputaciją reikia branginti

savo reputaciją reikia branginti portretas
ben jau žaidžiant namų arenoje, o dabar tik išsišūdino iki ausų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių