Po pralaimėjimo vilnietėms – pažadas atsitiesti

„Aisčių“ komanda ambicinga, tad šiame čempionate visko gali būti“, - teigė Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ treneris Algirdas Paulauskas. Vilnietis nesureikšmino pirmosios akistatos su Kauno „Aistėmis-LSMU“ rezultato, nors jis rodė viešnių iš sostinės pergalę 67:59.

Vilnietės laimėjimą prieš principines varžoves pasiekė po atkaklios kovos. Pirmąjį kėlinį jos pralaimėjo gerokai – 11:20, tačiau vėliau galingai šovė į priekį 22:6 ir savo pozicijų nebeužleido.

Paklaustas, ar šios dvi komandos yra čempionato favoritės, vilniečių vairininkas ragino neskubėti dėl išvadų ir pabrėžė, kad „Aisčių“ laukia gera ateitis.

„Jos kovėsi iki paskutinės minutės. Mes atvažiavome visiškai nenusiteikę, nekaip pradėjome. Mūsų aukštaūgės buvo stumdomos iš baudos aikštelės, joms atliekami atviri perdavimai, kurie jų nepasiekdavo, dėl to buvo ir klaidų po krepšiu“, - kalbėjo A.Paulauskas.

Rezultatyviausia vilniečių žaidėja Daugilė Šarauskaitė pernai pati vilkėjo „Aisčių“ marškinėliais, o šiemet perėjo į principinių varžovių stovyklą. Vidurio puolėja neslėpė, jog sugrįžus į Kauno salę pajautė jaudulį ir sentimentus, nes „Aistės“ buvo spėję tapti tarsi antrąja jos šeima. Vis dėlto prasidėjus mačui draugystės dingo ir ji kovėsi be jokių sentimentų.

„Treneris akcentavo, kad kaunietės žemesnės ir turime tuo pasinaudoti. O jos mėgsta veržtis po krepšiu, tad turime užtverti tokias galimybes“, - dėstė D.Šarauskaitė.

„Aisčių-LSMU“ vairininkas Rokas Kondratavičius, nepaisant pralaimėjimo, nebuvo nusivylęs savo auklėtinėmis.

„Sezonas dar tik prasidėjo, tad nėra ko nusivilti. Turime kur tobulėti, turime problemų, bet vėliau tikrai galime „Kibirkštį“ įveikti. Gaila, kad dabar nepataikėme nemažai baudos metimų, neišlaikėme persvaros. Tačiau mes mokomės iš pralaimėjimų ir einame toliau“, - kalbėjo jis.

Po pralaimėjimo kaunietės Baltijos čempionate drauge su Vilniaus komanda turi po dvi pergales, tačiau vilnietės pralaimėjo tik sykį, o laikinosios sostinės ekipa – du kartus. Abi Lietuvos atstoves įtikinamai lenkia Rygos TTT. Čempionato favoričių sąskaitoje trys pergalės iš tiek pat galimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių