Pirštu į statistiką bedantis N. Jokičiaus agentas: Nikola jau dabar žymiai geresnis už A. Sabonį

  • Teksto dydis:

Nikola Jokičiui atstovaujantis vienas įtakingiausių Europos agentų Miško Ražnatovičius nedvejoja – serbų talentas kur kas geresnis nei su juo lyginamas Arvydas Sabonis.

Krepšinio funkcionierius pagarbiai atsiliepė apie Lietuvos krepšinio legendą, tačiau nuo paauglystės globojamo Jokičiaus galimybėmis jis nė neabejoja.

Savo nuomonę Ražnatovičius grindžia statistikos rodikliais.

„Nikola netgi jau dabar yra žymiai geresnis už Sabonį, – savo nuomonę kanalui „Sport24.gr“ pateikė Ražnatovičius. – Su visa pagarba Saboniui, jis buvo puikus žaidėjas, bet jis nefiksavo tokių skaičių.

Jeigu sekate šį sezoną, Jokičius pirmauja pagal atliekamus perdavimus visoje NBA. Tai reiškia, kad jis geriau skirsto perdavimus nei tie puikūs NBA gynėjai.

Sabonis buvo tikras stebuklas, nes tais laikais centrai neatliko tiek daug perdavimų, ir tai buvo absoliučiai nuostabu. Bet dabar pasakyčiau, jog yra visai kitas lygis.

Tikiu, kad situaciją vertinu realistiškai, o ne dėl to, jog Jokičius yra mano klientas ir draugas. Žvelgiant istoriškai, nė vienas aukštaūgis nerinko tokios statistikos.“

25-erių 208 cm ūgio Jokičius šį sezoną NBA per mačą išdalija po 11,9 rezultatyvaus perdavimo ir klysta po 5,1 karto.

Sabonis geriausią rezultatyvių perdavimų rodiklį už Atlanto fiksavo 1997-1998 m. sezone, kada per rungtynes išdalijo po 3 perdavimus. Taip pat tai buvo vieninteliai metai, kai jis rinko po dvigubą dublį – 16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Įpusėjus tam sezonui geriausiam Lietuvos krepšininkui suėjo 33-eji.

Vertinant rezultatyvių perdavimų rodiklį, Jokičius šiemet išgyvena lūžį: praėjusį sezoną jis vidutiniškai išdalino po 6,8 rezultatyvaus perdavimo, 2018-2019 m. jo vidurkis siekė 7,4 perdavimo.

Ražnatovičius taip pat pabrėžė, kaip ryškiai Serbijos puolėjas nuglūdino perdavimą per visą aikštę, kas šiandieniniame krepšinyje tapo unikaliu elementu.

„Kai Jokičiui buvo devyniolika, jo žymus perdavimas beisbolo stiliumi skriedavo į užribį ar į sieną, bet niekas jo nekritikavo dėl to. Visi skatino jį ties tuo dirbti ir to rezultatas matėsi kasmet. Dabar tai – unikalu“, – tęsė Jokičiaus agentas.

Jis Graikijos žiniasklaidai atskleidė, kad šalies krepšinio fanai artėjančią vasarą gali sulaukti į rinktinę sugrįžtančio 38-erių Vassilio Spanoulio, kuris taip pat yra jo klientas.

Ražnatovičiaus teigimu, Pirėjo „Olympiakos“ legenda rimtai svarsto galimybę atstovauti šaliai atrankoje į olimpines žaidynes, o sėkmės atveju, ir pagrindiniame turnyre.

„Abudu galvojome, jog jo istorija su rinktine – baigta. Jeigu būtumėte manęs paklausę dar prieš metus, būčiau sakęs, kad net nėra abejonių, – kalbėjo Ražnatovičius. – Bet dabar situacija pamažu keičiasi, jis daug galvoja apie tai. Mano vertinimu, sugrįžimo galimybė – tvirta, bet šiuo momentu sprendimas nėra priimtas.

Tikime, kad Graikijos rinktinė su Gianniu Antetokounmpo gali nuveikti tikrai kažką ypatingo. Jeigu Spanoulis žais, o Graikijai pasiseks, ko nebuvo ilgą laiką, tai puikiai vainikuotų jo karjerą.“

Spanoulis iš Graikijos rinktinės pasitraukė po 2015 m. Europos čempionato, kuris jam buvo penktasis. Tada gynėjas vidutiniškai rinko po 11,4 taško, 5,3 rezultatyvaus perdavimo, 2,3 atkovoto kamuolio ir 14 naudingumo balų.

Šalies žvaigždė su rinktine tapo Europos čempionu ir Senojo žemyno trečiosios vietos laimėtu bei pasaulio vicečempionu. Atstovaudamas jaunimo rinktinėms, jis susižėrė visų prabų medalius.

Šį sezoną Spanoulis Eurolygoje vidutiniškai rungtyniauja po 17 minučių, įmeta po 7,3 taško, atlieka po 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 1,6 kamuolio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Jis būtų geriausias jei žaistų Žalgiryje. Dabar nelabai kam ir reikalinga ta jo statistika.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kas pakels serbui uodega jeigu ne serbas.Lygina traumuota Saba 32 metu ir jauna zaideja, realiai jam dar labai toli iki geriausiu laiku Sabonio
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių