Kauniečių rūbinė triukšmauja: „Žalgiris“ neišstumiamas iš LKL viršūnės

"Užsitikrinome pirmąją vietą, be to, vakar buvo Pauliaus Jankūno gimtadienis", - paklaustas, kodėl "Žalgirio" rūbinėje po rungtynių su Pasvalio "Pieno žvaigždėmis" triukšmo daugiau nei įprasta, paaiškino Martinas Schilleris. Kauno klubas penktadienį iškovojo 29-ąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pirmenybėse ir užsitikrino reguliariojo sezono nugalėtojo vardą.

Žalgiriečiai savo arenoje 107:83 (24:26, 23:17, 37:13, 23:27) nepaliko šansų Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, kurios su 12 laimėjimų ir 21 nesėkme nusmuko į 8-ąją vietą ir tęsia kovą dėl geresnės pozicijos atkrintamosiose varžybose.

„Žalgiris“ į aikštę žengė be išvakarėse 37-ąjį gimtadienį pažymėjusio Pauliaus Jankūno ir Patricio Garino. Netekčių turėjo ir "Pieno žvaigždės", tačiau tai nesutrukdė svečiams pakiliai pradėti mačą. Pasvaliečiai per 7 minutes pataikė net penkis tritaškius - tris jų – Branko Mirkovičius - ir pelnytai pirmavo 26:24. Vis dėlto Nigelo Hayeso vedami šeimininkai netruko atstatyti pusiausvyrą ir netrukus jau buvo priekyje - 40:37. Po pertraukos kauniečiai padidino apsukas ir atitrūko dviženkle persvara (59:48), o vėliau ir triuškinama.

"Sužaidėme gerą trečią kėlinį. Gynyboje iki tol nebuvome stabilūs, per pertrauką reikėjo padaryti korekcijų. Kalbėjomės apie gynybą, šiek tiek taktinius dalykus, bet labiausiai – apie koncentraciją", - aiškino M. Schilleris.

"Trečiame kėlinyje žinojome, kad „Žalgiris ims agresyviai gintis – taip ir nutiko. Suprantame, kokia sudėtimi žaidėme, noriu tik padėkoti, kad neišsigandome, ypač pirmoje pusėje, buvo gražus akiai krepšinis, su daug perdavimų ir taiklių metimų“, – sakė Pasvalio ekipos treneris Gediminas Petrauskas..

„Žalgiriui“ daugiausia taškų pelnė: Nigelas Hayesas 18 (15 min.), Karolis Lukošiūnas 12 (4/7 trit.), Marius Grigonis (3/4 trit.) ir Rokas Jokubaitis (3/5 trit.) – po 11, Lukas Lekavičius 10.

„Pieno žvaigždėms“: Yannickas Franke 16, Branko Mirkovičius 15 (5/7 trit.), Edgaras Želionis 14 (6 atk. kam., 5 rez. perd.), Paulius Petrilevičius 11.

"Aptarinėjame skirtingus scenarijus. Matysime. Atkrintamosioms varžybos norisi pagauti ritmą", - paklaustas apie progą likusiose keturiose reguliariojo sezono rungtynėse leisti daugiau pasireikšti atsarginiams žaidėjams, svarstė Martinas Schilleris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių