Pergale išvykoje atsidaręs K. Maksvytis: viskam ateina pirmas kartas

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ Prancūzijoje 93:76 įveikė Vilerbano ASVEL, o tai buvo ne tik pirmoji kauniečių pergalė Eurolygoje išvykoje šį sezoną, bet ir pirmoji Kazio Maksvyčio karjeroje.

„Žalgirio“ vairininkas Eurolygoje svetur nebuvo laimėjęs nei treniruojant Klaipėdos „Neptūną“, nei Kauno „Žalgirį“. Po rungtynių darbėniškis pasidžiaugė teisingai mačui pasirinkta taktika.

„Manau, kad nusipelnėme pergalės. Jau pirmoje rungtynių pusėje galėjome atsiplėšti didesne persvara. Gerai žaidėme puolime, bet reikėjo pridėti gynyboje, – aiškino K. Maksvytis. – Bandėme jos pridėti antroje pusėje, bet trečiajame kėlinyje anksti susirinkome baudas ir nepavyko. Ketvirtajame kėlinyje sužaidėme gerai abiejose aikštės pusėse. Galiu pasakyti, kad ASVEL yra antroje vietoje pagal gynybą visoje Eurolygoje, tad šiandien labai gerai pasirinkome taikinius. Jie dažnai keičia gynybos schemas, žinojome ką atakuoti, prieš visas gynybas. Sveikinu savo komandą.“

– Antroje rungtynių pusėje geriau pavyko sustovėti gynyboje. Ką pakeitėte ilgosios pertraukos metu?

– Na, mes keitinėjome savo gynybą, gal labiau prisitaikėme ir pristabdėme jų lyderius. Padėjo ir tai, kad Nando De Colo nebežaidė rungtynių pabaigoje. Solidžiau pradėjus žaisti gynyboje lengviau buvo ir puolime.

– Šiandien istoriškai gerai metėte dvitaškius (76 proc.). Kaip galėtumėte tai paaiškinti?

– Pasikartosiu – puolime šiandien sužaidėme vienas geriausių rungtynių. Tiek pataikymo, tiek pasirinkimo ką atakuoti prasme. Žaidėme gana laisvai, galima sakyti, kad puolimas šiandien padėjo mums laimėti.

– Kiek džiugu pagaliau laimėti išvykoje ir kiek įtampos tai nuima?

– Atrodo žaisdavome gerai, bet pralaimėdavome. Raginau komandą ir save nenuleisti rankų, tad tikrai smagu. Eurolygoje visada smagu laimėti, ypač išvykoje. ASVEL buvo ant geros bangos, tad dar kartą sveikinu komandą.

– Tai buvo pirmoji jūsų pergalė Eurolygos išvykoje, kaip jaučiatės?

– Geras pastebėjimas. Viskam ateina pirmas kartas. Smagu, manau, kad komanda įgaus pasitikėjimo ir tikiuosi, kad tų pergalių tiek išvykoje, tiek namuose bus daugiau.

– Tomas Dimša sužaidė fantastiškas rungtynes, kiek džiugu dėl jo ir ar spėjote jau pasakyti jam porą žodelių?

– Dar nespėjau. Visų pirma, gerai, kad turime ilgą suolą. Ragindavome Tomą, kad nebūtų pasyvus. Šiandien jam išėjus sutapo, kad jį dažnai dengdavo mūsų taikinys, jis tuo puikiai pasinaudojo. Džiugu, kad turime ilgą suolą ir skirtingus žaidėjus, kurie gali patraukti komandą.

– Kiek reikėjo Tomui tokių rungtynių, ar po tokio pasirodymo jis užsidirbs daugiau minučių?

– Manau, kad užsidirbs. Jis ir taip žaidė gana gerai, ypatingai gynyboje, puolime šiek tiek stigo stabilumo. Bet kuris žaidėjas, kuris žaidžia solidžiai, yra gerai.

– Dvi gynybinės komandos, tačiau rezultatyvus mačas. Kaip galėtumėte tai paaiškinti?

– Turėjome fantastinį puolimą, tačiau ne tik todėl, kad pataikėme sunkius metimus. Pelnėme taškus iš gerai įžaistų metimų.

Šiandiena Keenanas Evansas lyderystės ėmėsi nuo pat pirmų minučių, kiek smagu dėl jo tobulėjimo?

– Su tokia mintimi jį ir ėmėme. Jis pats gal kartais to dar nelabai supranta, kad yra žaidėjas, kuris turi nuspręsti pabaigas. Sakiau jam tai ir šiandien – jei bus sudėtingesnė situacija, nebijok imtis iniciatyvos ir spręsk. Tikiuosi, kad jis taip žais visą sezoną.

– Kevarriusas Hayesas šiandien blokavo 5 metimus, ar dar stebino jo pasirodymai gynyboje?

– Su juo aikštėje mes galime turėti įvairias gynybas, pradedant keitimosi, baigiant agresyvia gynyba. Jis žaidė prieš savo buvusią komandą. Esu patenkintas, kad tiek šiandien, tiek viso sezono metu jis cementuoja mūsų gynybą.

– Dar vienos puikios Luko Lekavičiaus rungtynės prieš ASVEL, tai jau tampa tendencija. Kaip galite tai paaiškinti?

– Varžovai gynėsi gana giliai, Lukui patinka tokios gynybos sistemos, mes tą akcentavome ir jis tai išnaudojo.

– Kiek džiugu, kad šiandiena nuo suolelio į žaidimą įsitraukė tiek žaidėjų?

– Na, išnaudojome tik 10 žaidėjų, tad yra dar vietos tobulėti. Jie šiandien įsijungė gerai ir įnešė solidų indėlį. Džiugu, nesinori būti priklausomam nuo kelių žaidėjų. Smagu, kad jei nepavyksta pirma opcija, turime antrą.

– Šiandien dėl K. Hayeso pražangų daug laiko gavo Laurynas Birutis. Kaip vertinate jo žaidimą?

– Gerai atstovėjo, iki pilnos laimės trūko užtikrintesnio žaidimo keliose 50-50 situacijose. Aš jau sakiau, kad jis nusipelno minučių, vaizdo jis negadina ir kartais mus patempia. Šiandien jis jų gavo daugiau ir jomis pasinaudojo.

– K. Evansas prieš rungtynes sakė, kad komanda yra labai vieninga. Kiek ši pergalė atspindi jo žodžius?

– Manau, kad atspindi. Šiandien po pirmos pusės tiek Edgaras Ulanovas, tiek Rolands Šmits nebuvo pelnę taškų, tačiau kartojome, kad nesvarbu, kas pelno taškus. Visi kaunasi dėl komandos ir tai jaučiasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių