Nusiminęs D. Sabonis: gaila, skauda, nes tikslas buvo kitoks

  • Teksto dydis:

Po pralaimėto Europos čempionato aštuntfinalio Domantas Sabonis vos rinko žodžius.

Lietuva dramatiškame pratęsime nusileido Ispanijai (94:102), o rinktinės aukštaūgis neslėpė didžiulio nusivylimo.

„Vertinu pasirodymą čempionate blogai, nes tikslas buvo kitoks. Gaila, skauda. Manau, kad tikrai turėjome šansą eiti toliau, bet nepasisekė“, – nuleidęs galvą kalbėjo D. Sabonis.

Lietuviams daugiausiai bėdų kėlė natūralizuotas Ispanijos komandos narys Lorenzo Brownas. Jei iki trečiojo ketvirčio pabaigos lietuviai jį dar kontroliavo, tai per ketvirtąjį kėlinį ir pratęsimą jis užsikūrė ir bendrai suvertė 28 taškus (7/13 dvit., 2/7 trit., 8/8 baud.).

„Prieš Lorenzo Browną turėjome planą, – aiškino D. Sabonis. – Dideli žmonės turėjo būti aukščiau, o jų kiti gynėjai nėra metikai, tad galėjome visi susispausti, kad tik jis neatliktų metimo. Neišpildėme savo plano.“

Viena iš priežasčių, dėl kurių L. Brownas įsisiautėjo, tai penktoji Arno Butkevičiaus pražanga, kuri pasodino pagrindinį Lietuvos gynybos specialistą ant suolo.

„Tai apsunkino žaidimą, bet mūsų komandoje yra 12 žaidėjų ir čia žaidžia geriausi, kurie turi būti pasiruošę“, – paklaustas, apie A. Butkevičiaus praradimą, trumpai išdėstė D. Sabonis.

„Ispanai žinojo, kaip mus išmušti, o mes negalėjome atkovoti kamuolių, todėl jie turėjo daugiau atakų“, – pridūrė Domantas.

Ispanai antruosius šansus susirinko ne tik puolime atkovoję kamuolius (15), bet ir pasinaudoję lietuvių klaidomis (20).

Tai leido ispanams ne tik sugrįžti į mačą, bet ir pagriebti kelialapį į kitą etapą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Atsibodo gatveje matyti tiek kasininkus tirek futbolininkus didvyriais iskeltomis nosimis. Lepsiai. Draugisku rungtyniu cempionai :)))). Turnyru skalbiniai. EIKITE METYTI I KREPSI IR KAMUOLI ISMOKTI VALDYTI

skiep

skiep portretas
iki tevo jam kaip iki Menulio pesciom.

Ne

Ne portretas
Valiukonis o Valiukėnas,prie jo dar penki spuoguoti Žalgirio snaiperiai, tokie kaip Vilkiukas ir Saboniukas,sėdėjo .
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių