Naujai Moterų krepšinio lygos asociacijai vadovaus buvusi rinktinės kapitonė

  • Teksto dydis:

"Bus daug iššūkių, tačiau dirbsiu ne viena – su komanda, kviesiu žinomus žmones padėti. Manau, tikrai kils ne viena gera idėja", – sakė asociacijos "Moterų krepšinio lyga" (MKL) vairą perėmusi Rima Valentienė.

Pakeitė G.Gustą

Pastaruosius trejus metus veikusi Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) struktūroje, MKL vėl gyvuos autonominiu režimu.

MKL valdyba, kurią sudaro penkių A diviziono komandų atstovai ir B diviziono deleguotas asmuo, patvirtino naują vadovę – R.Valentienę. Buvusi ilgametė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės žaidėja ir kapitonė pakeitė nuo 2018 m. šias pareigas ėjusį Giedrių Gustą.

Iš Ukmergės kilusi R.Valentienė – daugkartinė Lietuvos (aukso medalius iškovojo atstovaudama Vilniaus, Kauno ir Utenos ekipoms) ir  Baltijos lygos čempionė, 2005-aisiais su tuomečiu sostinės "Lietuvos telekomo" klubu pelnė moterų krepšinio Eurolygos bronzą.

2011 m. R.Valentienė buvo išrinkta geriausia Lietuvos krepšininke. Profesionalios žaidėjos karjerą baigė 2016-aisiais, pastaruoju metu dirbo Lietuvos antidopingo agentūroje.

Į aikštes – spalio 9-ąją

Klubų direktoriai pareiškė, kad norėtų matyti mane vadove. Pasiūlymas širdį pervėrė kaip žaibas.

"Mane pakvietė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, klubų direktoriai pareiškė, kad norėtų matyti mane vadove. Pasiūlymas širdį pervėrė kaip žaibas, – emocijomis dalijosi R.Valentienė. – Apsispręsti tikrai nebuvo daug laiko. Pasitariau su savo šeima, mane palaikė, tad sutikau."

Pasak MKL vadovės, pagrindinis tikslas ir iššūkis – pritraukti mergaites į krepšinį.

"Jauni žmonės nebenori tiek sportuoti, kiek ankstesniais laikais. Norime ir sudominti, ir išlaikyti, pasiūlyti tiek projektų, tiek įdomios veiklos", – teigė R.Valentienė, prieš penkerius metus vykdyto projekto "Tapk krepšinio žvaigžde" ambasadorė.

Šį sezoną MKL čempionate varžysis šešiolika komandų: A divizione – šešios, B divizione – dešimt. Varžybos startuos spalio 9-ąją.

Tikisi sėkmės

Lapkritį prasidės atranka į 2023 m. Europos moterų krepšinio čempionato finalo turnyrą.

B grupėje naujo trenerio Rimanto Grigo vadovaujamos lietuvės žais su Ukrainos, Prancūzijos ir Suomijos ekipomis.

Pastarąjį kartą Lietuvos krepšininkės Europos čempionato finalo turnyre dalyvavo 2015-aisiais.

"R.Grigas yra treniravęs Baltarusijos rinktinę, iš šios šalies krepšininkių – tik patys geriausi atsiliepimai apie jį. Mūsų komandos sėkmę lems tai, kaip treneriui pavyks suprasti žaidėjas ir, atvirkščiai, kaip žaidėjoms pavyks įgyvendinti tai, ką prašys treneris. Labai tikiuosi, kad pergalės pagaliau grįš į mūsų šalį", – kalbėjo R.Valentienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių