Moterų lyga žada intrigą nuo pat pirmosios akistatos

Šalies moterų krepšinio čempionato rengėjai baigia dėlioti paskutinius akcentus prieš turnyro startą. Moterų lygos „Multigyn“ pirmenybių atidarymo mače susigrums Kauno ir Klaipėdos ekipos.

Kauno „Aistės-LSMU“ ir Klaipėdos „Fortūnos“ dvikova spalio 5-ąją dieną prasidės ilgai lauktas ir smarkiai pasikeitęs dailiosios lyties atstovių čempionatas. Atidaromoji turnyro dvikova vyks KM „Žalgiris“ salėje (buvusi A.Sabonio krepšinio mokykla). Nors pirmenybės patyrė rimtų nuostolių – iš jų pasitraukė dvi iš trijų pajėgiausių ekipų (Marijampolės „Sūduva“ ir Kauno „Hoptrans-Sirenos“), intrigų jose neturėtų trukti.

„Taip sutapo, kad jau pirmajame mače susikaus dvi realios pretendentės į medalius. Abi jos rimtai rengiasi startui, tad intrigos pakaks. Žiūrovai turės ką pažiūrėti“, - teigė naujasis lygos vadovas Giedrius Gustas.

Po šių ekipų čempionate startuos ir pernykštė vicečempionė Vilniaus „Kibirkštis, spalio 7 d. namuose priimsianti Ukmergės „Vilkmergę“. Vėliausiai turnyrą pradės pernykštės autsaiderės „Šiaulių-Universiteto“ krepšininkės.

„Matyt, pirmenybių favoričių statusas šiemet atiteks vilnietėms. Žinoma, kol kas dar anksti spręsti, bet matant, kaip komandos komplektuojasi, „Kibirkštis“ kol kas atrodo realiausia kandidatė į lyderes. Tačiau nesnaudžia ir kitos ekipos. Iš pasitraukusių ekipų ne vieną žaidėja papildė jų sudėtį, tad bendras meistriškumas labai nenukentėjo. Be to, pirmenybių lygį palaikyti padės ir mūsų kaimynai latviai bei estai“, - pasakojo G.Gustas.

Tarpusavyje sužaidusios pirmąjį ratą, visos penkios Lietuvos komandos, dalyvaujančios  A diviziono pirmenybėse, antrą ir trečią ratą žais bendrai su trimis pajėgiausiomis Latvijos čempionato, kuriame dalyvauja ir Estijos klubai, atstovėmis. Šis etapas prasidės lapkričio 24 d. Vėliau visos dalyvės sužais ketvirtfinalio etapą, susidedantį iš dviejų rungtynių, o pajėgiausios žengs į finalo ketvertą kovo 8 – 9 d.

Išsidalinę bendro turnyro trofėjus, komandos grįš į nacionalines pirmenybes ir tarpusavyje išsiaiškins Lietuvos čempionato prizininkes. Silpniausia A diviziono komanda turnyro pereinamosiose rungtynėse turės grumtis su stipriausia B diviziono atstove dėl vietos pajėgiausiųjų ešelone.


Šiame straipsnyje: moterų lygaAsitėsFortūna

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių