Moterų krepšinio rinktinės sudėtyje – J. V. Jocytė

Likus mažiau nei mėnesiui iki 2021 metų Europos moterų krepšinio čempionato atrankos rungtynių, Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius paskelbė rinktinės sudėtį atrankos rungtynėms su Albanijos ir Turkijos ekipomis. Į sąrašą pateko ir šešiolikmečių čempionate bronzos medalį iškovojusi Justė Veronika Jocytė, kuri pasak stratego, jau dabar turi grūdintis ir išmėginti savo jėgas moterų krepšinyje.

„Turime perlą moterų krepšinyje. Manau reikėtų, kad ji susipažintų su žaidėjomis, su vaidmeniu, sužinotų, kas jos laukia ateityje. Iš tikrųjų labai džiaugiuosi, kad turime tokią galimybę ir kai prieš dvejus metus manęs klausdavo, ar turime kuo pakeisti esamas žaidėjas, tai šiuo metu galiu drąsiai atsakyti, kad turime. Ateityje 1-2 pozicijoje turėsime žaidėją, manau tokioje pozicijoje ji privalo grūdintis, kad ateityje galėtų padėti“, – teigė rinktinės vyriausiasis treneris M. Šernius.

Lietuvos moterų rinktinės sąrašas rungtynėms su Albanija ir Turkija: Santa Baltkojienė (Liuleo „Lulea Basketbollklub“), Mantė Kvederavičiūtė (Baden Badeno „Rutronik Stars Keltern“), Gintarė Petronytė (Venecijos „Umana Reyer“), Monika Grigalauskytė (Izmito „Izmit Belediyespor“), Laura Juškaitė („Gorzow Wielkopolski“), Laura Miškinienė (Torunės „Basket 25“), Eglė Šikšniūtė (Bren l'Alė „Castors Braine“), Gabija Meškonytė (Krokuvos „Wisla“), Giedrė Labuckienė (Liublino „AZS UMCS“), Gabrielė Šulskė (Vilniaus „Kibirkštis“), Rasa Knyzaitė (Kauno „Aistės-LSMU“), Kamilė Nacickaitė (Saragosos „Mann-Filter Zaragoza“), J. V. Jocytė (Klaipėdos V. Knašiaus KM/Klaipėdos „Neptūnas“).

Rinktinės stovykla prasidės lapkričio 10 dieną Kėdainiuose, o lapkričio 12 lietuvės sužais kontrolines rungtynes išvykoje su Rygos TTT ekipa. Lyginant su praėjusiu atrankos ciklu, rinktinės treneriu štabe atsirado nauja pavardė – M. Šernius į savo trenerių štabą pasikvietė Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) rinktinės vyriausiąjį trenerį Vilių Stanišauską, kurio vadovaujama komanda Europos čempionate iškovojo sidabro medalius.

„Kito varianto nėra. Žinome, kad ir užėmus antrą vietą ne visos rinktinės pateks į Europos čempionatą. Tikslas yra pirma vieta“, – trumpai tikslus šiame atrankos cikle įvardino rinktinės strategas M. Šernius.

Lietuvės Europos čempionato atranką pradės lapkričio 14 dieną rungtynėmis su Albanijos rinktine. Susitikimas Kėdainių arenoje prasidės 18.30 val. Šios rinktinės jau rungtyniavo tarpusavyje ir 2019 metų atrankoje į Europos čempionatą. Pirmose rungtynėse lietuvės išvykoje iškovojo pergalę 119:61, o namuose laimėjo 146:58.

Lapkričio 17 dieną M. Šerniaus auklėtinės išvykoje susitiks su Turkijos rinktine. E grupėje dar kovos ir Serbijos komanda, su kuria Lietuvos ekipa susitiks 2020 metų vasario mėnesį.

Į 2021 metų Europos čempionatą Ispanijoje ir Prancūzijoje pateks devynių atrankos grupių nugalėtojos ir penkios geriausios antrąsias vietas užimsiančios komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių