M. Schilleris po pergalės Atėnuose gyrė N. Hayeso gynybą ir R. Jokubaičio drąsą

Kauno „Žalgiris“ šešių pralaimėjimų Eurolygoje seriją nutraukė Atėnuose, kur pirmavęs visas rungtynes 81:69 pranoko vietos „Panathinaikos“ komandą. Po dvikovos žalgiriečių strategas Martinas Schilleris pasidžiaugė, kad mačas buvo laimėtas gerai ginantis.

„Aišku, pirmiausia džiaugiamės pergale, tada džiaugiamės ir tuo, kaip ji buvo pasiekta – gynyboje, neleidžiant varžovams pasiekti 70 taškų. Trečias dalykas – mums buvo svarbu, kai „Panathinaikos“ spurtavo trečiajame kėlinyje, mes sustabdėme spurtą, sužaidėme ketvirtį lygiai – 17:17 ir tai mums buvo labai svarbu psichologiškai.

– Kiek jus neramino mažas mestų baudų skaičius?

– Per ilgąją pertrauką buvome labai susirūpinę dėl nemestų baudų. Manau, kad nepakankamai agresyviai veržėmės link krepšio. Nebuvome pakankamai agresyvūs, paskui pagerinome tai, o tas daug siejasi su Roku ir Luku

– Jūsų minėtą varžovų spurtą trečiajame kėlinyje sustabdė ir puolimą užkūrė antrojo penketuko žaidėjai. Kiek jie buvo svarbūs šįvakar?

– Su Luku gauname greičio nuo suolo. Milas šiandien startavo, bet su juo nuo suolo gauname pataikymą. Jankis duoda patirties. Augustine’as paskutiniu metu labai gerai žaidžia. Mes labai pasitikime antruoju penketu.

– Nigelas artimiausiu metu gaus daug minučių dėl Vasturios traumos. Kaip vertinate jo pasirodymą šįvakar trečioje pozicijoje ir ypatingai jo darbą gynyboje?

– Jis pasirodė gerai. Mums trūksta perimetro žaidėjų, todėl reikės žaidėjus pastumdyti per pozicijas. Augustine’as turės daugiau žaisti ketvirtu, Nigelas – trečiu numeriu. Man labai patiko jo pasirodymas. Gynyboje jis mums padės savo dydžiu. Staiga pradėti žaisti perimetre nėra labai lengva. Bet mes prie to priprasime.6

– Kaip vertinate Pauliaus Jankūno rekordą?

– Tai tikras pasiekimas. Jeigu tokiame lygyje gali išbūti taip ilgai, tai rodo kokybę. Aš labai tai gerbiu. Džiaugiuosi dėl jo. Bet mums buvo svarbu laimėti, kad momentas būtų smagesnis jam.

– Rokas šįvakar strigo tris kėlinius, suklydęs 5 kartus ir prametęs 3 metimus. Iš kur turėjote pasitikėjimo laikyti jį aikštėje ketvirtajame kėlinyje, kuriame jis pelnė 10 taškų?

– Žinau, kad skamba įtartinai, bet aš juo labai pasitikiu. Praėjusį sezoną Eurolygoje jis žaidė vidutiniškai 6 minutes, šiemet žaidžia virš 20. Ir tai yra dėl tam tikrų priežasčių – jis duoda naudą aikštėje. Aš tiesiog juo pasitikiu. Roko greitis padeda uždaryti baudos aikštelę. Jis žaidžia su tam tikra jaunyste, dėl kurios neišsigąsta svarbių momentų. Tuo pačiu dėl to atsiranda klaidos ir tas nėra gerai, bet manau, kad jo charakteris leidžia taip sugrįžti į rungtynes, nes nedaug žaidėjų gali suklysti 5 kartus ir laikyti aukštai iškeltą galvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių