M. Kalniečio tolimesnėje karjeroje matomos dvi kryptys

  • Teksto dydis:

Lietuvos rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis veikiausiai ir toliau rungtyniaus Europos taurės klube.

„Sportando“ skelbia, kad įžaidėjas tikriausiai žais Krasnodaro „Lokomotiv“ arba Stambulo „Galatasaray“ komandoje.

Atakų organizatorius Krasnodaro klube jau rungtyniavo 2012-2015 metais. Šią vasarą prie šios komandos komplektavimo darbų grįžo Ginas Rutkauskas, kuris ekipai vadovavo ir pirmąjį kartą Kalniečiui atvykus į „Lokomotiv“.

Krasnodaro klubas žais vienoje Europos taurės grupėje su Vilniaus „Rytu“.

Tuo metu Turkijoje lietuvis dar nėra rungtyniavęs.

Kalnietis praėjusį sezoną žaidė Vilerbano ASVEL komandoje bei tapo Prancūzijos lygos čempionu. Kontrakte buvo numatyta galimybė bendradarbiavimą pratęsti, bet ji buvo atmesta ir lietuvis tapo laisvuoju agentu.

„Ieškau, kur daugiausia pliusų, – Lietuvos rinktinės stovykloje tinklalapiui „BasketNews.lt“ kalbėjo Kalnietis. – Norisi važiuoti į miestą, kur yra sąlygos gyventi šeimai, tarptautinė mokykla, bet tuo pačiu svarbu ir tai, kaip jausiuosi aikštelėje. Negaliu sakyti, kad yra labai didelis skirtumas dėl žaidimo Eurolygoje ar Europos taurėje. Norisi labai gerai pasirinkti, nes kelis kartus esu nusvilęs.“

32-ejų metų 196 cm ūgio gynėjas praėjusį sezoną Europos taurėje vidutiniškai pelnė po 10,2 taško, atkovojo po 2,9 kamuolio, atliko po 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 13,6 naudingumo balo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių