M. Grigonio šou padėjo „Žalgiriui“ finale nukauti CSKA

  • Teksto dydis:

Vienuolika taškų lemiamoje rungtynių atkarpoje surinkęs Marius Grigonis atvedė Kauno „Žalgirį“ į triumfą draugiškame turnyre Turkijoje.

"Gloria Cup" finale Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai  81:73 (12:18, 19:17, 25:16, 25:22) pranoko Maskvos CSKA ir varžybas baigė laimėjusi visas trejas rungtynes.

Ryškiausiai finale pasirodęs Grigonis buvo pripažintas turnyro MVP.

Žalgiriečiai atitrūko trečiojo kėlinio pabaigoje, kada besikeičiant taškais kiekvienoje atakoje CSKA užstrigo, o Kauno klubas pelnė šešis taškus paeiliui – 56:51. Prasidėjus lemiamam ketvirčiui, Nate'as Waltersas smeigė tritaškį ir Jasikevičiaus kariauna padidino savo persvarą iki 59:51.

Visgi kauniečiams nepavyko tvirtai paimti iniciatyvos į savo rankas ir CSKA po Othello Hunterio taiklaus dvitaškio grįžo į rungtynes – 66:66. Ir tuomet pradėjo dominuoti Grigonis.

Jis iš pradžių surinko keturis taškus paeiliui, vėliau pridėjo dar penkis ir „Žalgiris“ šovė į priekį – 77:69. CSKA tuomet bandė gelbėtis pražangomis, bet Grigonis nuo baudų metimų linijos pridėjo dar du taškus ir įtvirtino kauniečių pergalę – 81:73.

„Žalgirio“ gretose finalo mačą nuo atsarginių suolo stebėjo neregistruotas Matas Jogėla, o Edgaras Ulanovas dėl dalyvavimo rinktinės stovykloje į šį Turnyrą nevyko. Dėl tokios pačios priežasties Rusijos klubui nepadėjo Sergio Rodriguezas, Nando De Colo, Nikita Kurbanovas, Ivanas Uchovas ir Semionas Antonovas.

Pakeliui link finalo „Žalgiris“ 82:70 nugalėjo Bursos „Tofaš“ ir 83:79 įveikė Stambulo „Anadolu Efes“.

„Žalgiris“: Nate'as Woltersas 18, Marius Grigonis 15, Artūras Milaknis 12, Antanas Kavaliauskas 11 (5 atk. kam.), Paulius Jankūnas 9, Aaronas White‘as 4, Rokas Jokubaitis 4, Brandonas Daviesas 4, Thomasas Walkupas ir Laurynas Birutis – 2, Donatas Sabeckis ir Lukas Uleckas taškais nepasižymėjo.

CSKA: Cory Higginsas 21 (10/10 baud. met.), Kyle'as Hinesas 16 (5/6 dvit., 6 atk. kam., 2 blk.), Danielis Hackettas 14, Alecas Petersas 10, Othello Hunteris 10 (7 atk. kam.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
ŽALGIRIS!!!!!!!!!!!!!!!!

Jonas

Jonas portretas
ŠAUNUOLIAI!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių