LKF prezidento posto sieksiantis R. Javtokas: šiandien krepšinyje nėra gerai

  • Teksto dydis:

Naujasis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas paaiškės jau kitą savaitę, antradienį. Intrigos ir emocijų šįkart tikrai daug. Kova tarp Mindaugo Balčiūno ir Roberto Javtoko stipriai išjudino visą krepšinio bendruomenę, ją gerokai ir suskaldė.

Ką pasirinks Lietuvos krepšinis – toliau eiti keliu, kurį M. Balčiūnas jau seniai pradėjo būdamas generaliniu sekretoriumi ar keisti kryptį ir pasikliauti buvusiu rinktinės kapitonu R. Javtoku, kuris į komandą surinko kone visą krepšinio elitą? 

Daugiau apie tai pasakojo kandidatas į LKF prezidentus R. Javtokas.

– Pastarasis mėnuo yra labai įtemptas, viskas minučių tikslumu. Prieš tris metus rinkimams ruošiausi iš anksčiau, buvo žymiai daugiau laiko. Šiuo metu bandome turėti kuo daugiau fizinio kontakto, aplankyti daugiau LKF narių. Stengiamės, kiek galime daugiau. Iš tikrųjų namuose būnu retai. 

– Ar tikėjotės, kad kova bus tokia lygi su kvėpavimu į nugarą ir tokia intensyvi? 

– Iš tikrųjų tikėjausi. Žinau, kad oponentas tikrai labai stiprus ir taip lengvai neatiduos tos pozicijos. Tikėjomės, galbūt ne iki tokio žurnalistų įsivėlimo, bet niekada nebūna lengvos tos vietos. 

– Akivaizdu, kad balsuos tie, kurie gali balsuoti, tai yra daugmaž 150 klubų ir žmonių bendruomenė. Turite labai ryškų užnugarį. Šarūnas Jasikevičius, Arvydas Sabonis, Jonas Kazlauskas, Remigijus Milašius, Paulius Motiejūnas. Visi iškiliausi, labiausiai gerbiami Lietuvos krepšinio žmonės yra už jūsų nugaros. Ką tai parodo? 

– Sakyčiau, kad pasitikėjimą. Žmonės, kurie yra su manimi bendravę, žino, kad esu žodžio žmogus. Kai jiems pristačiau savo planus, viziją, programą, visi palaiko neabejotinai. Daug metų krepšinis mums davė, šiandien atėjo tas laikas, kai susivieniję galime duoti jam. Galbūt todėl tos visos pavardės už mano nugaros ir yra. 

– Kitas kandidatas – M. Balčiūnas – yra pasakęs, kad dirbs ne komanda, dirbs žmonės. Kas yra tie pagrindiniai jūsų žmonės, kurie rūpinsis būtent Lietuvos krepšinio ateitimi? 

– Aš pristačiau visus savo žmones, komandą, administracijoje šiai dienai yra du žmonės – Justas Kalinauskas ir Julius Sarapinas. Kurie tikrai bus administracijoje – generalinis sekretorius ir direktorius. Visi kiti yra įsitraukę ir jie dirbs... Tikrai tikiu, kad su jų patirtimi, žiniomis, turimomis pažintimis, atvers daug durų, duos daug žinių, patirties. Kaip šiandien dienai jie įsijungę, taip toliau aktyviai dalyvaus. Jiems ne tas pats, kas šiandien vyksta.  

– Neutraliam krepšinio žiūrovui, tiesiog Lietuvos krepšinio mylėtojui svarbiausias dalykas turbūt yra ne kas laimės prezidento rinkimus, o kas treniruos Lietuvos rinktinę. M. Balčiūnas leido suprasti, kad R. Kurtinaitis yra numeris vienas. Antradienį jis sakė, kad R. Kurtinaitis – pagrindinis prioritetas. Kaip yra su jūsų atėjimu į prezidento postą? Kas tokiu atveju treniruotų rinktinę? 

– Sakyčiau, čia toks daugiau spekuliavimas. Aš ir pats su R. Kurtinaičiu esu geruose santykiuose. Tikrai kalbėjausi su juo bei neatmetu tos galimybės, kad jis vienas iš kandidatų. Nepamirškime ir Šarūno Jasikevičiaus bei Dainiaus Adomaičio, Giedriaus Žibėno. Tai yra treneriai, su kuriais reikės bendrauti, nes laimėjimo atveju ar treneriai mes klubus ir ateis pilnam etatui, ar reikės dviejų trenerių – vienas languose, kitas tik vasaroms. Su jais yra kalbėtasi, manau, kad savo komandoje mes ir nuspręsime. Tai nėra mano vieno sprendimas, nors paskutinis parašas bus mano, bet netikiu, kad tai turėtų būti vieno žmogaus sprendimas, kas taps treneriu. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

– Garantuoju, kad žmogus, išgirdęs Š. Jasikevičiaus pavardę, net nebegirdėjo, ką toliau sakėte. Sakote, kad Š. Jasikevičius yra realu, nes jis pats sakė, kad nėra įmanoma. 

– Aš nesakau, kad tai yra realu. Aš sakau, kad yra kandidatų sąrašas ir su juo bus irgi kalbamasi bei diskutuojama. Galbūt netgi jeigu jis atsisakys, ką matytų treneriu. Įsivaizduoju, kad su tokiais žmonėmis reikia tartis ir jie tikrai tą reikalą išmano geriau nei aš ar tas pats M. Balčiūnas.  

Jo kandidatūros neatmetu, nes žinote, visko būna gyvenime. Tikiu, kad su visais turėdamas gerą kontaktą, galbūt kažkaip išeitų. 

– Apie laimėjimo tikimybę buvote užsiminęs. Kadangi intensyviai dirbate ties šiais rinkimais ilgą laiką, kokia nuojauta, kaip seksis juose? 

– Žinote, kadangi prieš tris metus buvau rinkimuose ir turiu šiek tiek sukaupęs patirties, niekada nesakau, kad turiu daugumą ir stengiuosi kiekvieną dieną išnaudoti, kiekvienam pristatyti programą ir save, kad pačiupinėtų mane ir suprastų, koks aš žmogus. Tikiu, kad turime daug šansų, stiprią komandą. Iš tiek, kiek pravažiavome ir girdėjome, turime realų šansą. 

– Sklando tokios kalbos Lietuvos krepšinyje, jeigu jūs pralaimėtumėte, galbūt tai ir parodytų, jog neįmanoma laimėti prieš M. Balčiūną? 

– Galimai, nežinau. Iš tikrųjų tikrai tikiu, kad galime laimėti. Pabrėžčiau, kad tas nelaimėjimas parodytų, kad mums šiai dienai viskas tinka. 

– Kaip šiandien atrodo Lietuvos krepšinis? Ar jį galime vis dar vadinti elitiniu sportu? 

– Mano požiūriu, kai blogai, reikia sakyti, kad yra blogai. Šiandien krepšinyje nėra gerai, aš tai noriu pabrėžti. Pravažiavus tiek regionus, tiek didelius miestus, yra didžiulis visos bendruomenės susiskaldymas.  

Tos pagalbos iš federacijos, kuri turėtų būti lyderiaujantis organas krepšinyje ir būtų apie krepšinį, o ne kažkokius savus interesu, manyčiau, šiandien nėra. Krepšinis nėra geroje situacijoje, jam būtina pagalba ir visos naujovės. 

– Ką jaučia jūsų širdis? Ar jaučiate, kad galite laimėti šiuos rinkimus? 

– Žinote, kiekvieną sykį nuvažiavus, su kiekvienu nariu bendraujant, problemas, apie kurias šnekame, visi matome, aš labai jais tikiu. Tikiu, kad galime įgyvendinti naujus planus ir naujas idėjas. Tikiu, kad tiki manimi tie, su kuriais bendravau. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kašioras bemokslis

kašioras bemokslis portretas
O su tavim bus visiskas pezdets, jei turi smegenu zmogau-neik.Bet abejoju ar turi!

nejuokinkite ,mes ne akli,ir nedurni

nejuokinkite ,mes ne akli,ir nedurni portretas
Visokio plaukop lenda i valdzia-baisu,lietuvos nebeliks,

Aaa

Aaa portretas
Tupejo krumuose kai kreps buvo blogai lt?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių