Lietuvos krepšininkų varžovai ketina į darbus kibti anksčiau

"Kandidatų sąrašas jau beveik išgrynintas, varžovai kontrolinėms rungtynėms taip pat patvirtinti", – pareiškė Darius Maskoliūnas. Jo vadovaujama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė maždaug po mėnesio pradės ruoštis ikiolimpinės atrankos turnyrui.

Žais "Žalgirio" arenoje

Birželio 29–liepos 4 d. "Žalgirio" arenoje numatytas varžybas lietuviai pradės A grupėje kartu su Pietų Korėjos ir Venesuelos ekipomis.

B grupėje varžysis Lenkijos, Slovėnijos ir Angolos komandos.

1–2 vietas grupėse užėmusios rinktinės susikaus dėl vienintelio kelialapio į Tokijo žaidynes.

Kiti atrankos turnyrai vyks Kroatijoje (dalyvaus Vokietijos, Rusijos, Tuniso, Meksikos, Kroatijos ir Brazilijos ekipos), Kanadoje (jėgas išmėgins Graikijos, Kinijos, Kanados, Urugvajaus, Čekijos ir Turkijos krepšininkai) ir Serbijoje (susitiks Dominikos Respublikos, Filipinų, Serbijos, Puerto Riko, Italijos ir Senegalo komandos).

Jau žinoma, kad atrankos varžybų Kaune laimėtojai rungtyniaus olimpiados C grupėje, kurioje žais ir 2019 m. pasaulio čempionai ispanai, planetos vicečempionai argentiniečiai bei žaidynių šeimininkai japonai.

Galvoja apie žiūrovus

"Krepšininkai, kurie anksčiausiai baigs sezoną, sportuos pagal sudarytą individualią programą, o į bendrą treniruočių stovyklą planuojame rinktis birželio 12-ąją. Tačiau tiksli data, kada atvyks visi žaidėjai, paaiškės tik jų klubams užbaigus varžybas", – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris D.Maskoliūnas.

Į Kaune numatytą treniruočių stovyklą trenerių štabas planuoja kviesti 14–16 krepšininkų.

Didelio varžovų pasirinkimo kontrolinėms rungtynėms nėra, nes daug ką varžo pandemija.

Prieš ikiolimpinį atrankos turnyrą mūsiškiai turėtų sužaisti trejas kontrolines rungtynes: birželio 18-ąją ir 24-ąją – su Dominikos Respublikos komanda, 22-ąją – su Rusijos ekipa. Visos dvikovos vyks "Žalgirio" arenoje.

"Plataus ir didelio pasirinkimo nėra, nes daug ką varžo pandemija. Kai kurios rinktinės nori ruoštis namuose ar toje šalyje, kur kovos dėl olimpinio kelialapio", – pridūrė D.Maskoliūnas.

"Visi sirgalių įsigyti bilietai į turnyro rungtynes tebegalioja, tačiau ar žiūrovai galės stebėti varžybas arenoje, priklausys nuo Vyriausybės. Jeigu turnyras vyktų šiomis dienomis, tribūnose galėtų būti tik 150 krepšinio aistruolių, tačiau siekiame, kad žiūrovų būtų daugiau. Bendraujame su atsakingomis institucijomis, pateikėme joms savo viziją ir laukiame galutinių sprendimų", – teigė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Darius Maskoliūnas. Evaldo Šemioto nuotr.

Nauji strategai

Slovėnijos ir Angolos krepšininkams Kaune vadovaus nauji strategai.

2017-ųjų Europos čempionų slovėnų rinktinės vairas patikėtas 43-ejų Aleksandrui Sekuličiui, pastaruoju metu dirbusiam Čekijoje, Nimburko klube.

"Svarstėme galimybę pasikviesti užsienio specialistą, tačiau tokių ketinimų atsisakėme, kai A.Sekuličiaus treniruojama mūsų komanda sėkmingai pasirodė 2022-ųjų Europos čempionato atrankos varžybose", – sakė Slovėnijos krepšinio federacijos prezidentas Matejus Erjavecas.

"Visos mintys ir pastangos – gerai pasiruošti atrankos turnyrui Kaune. Tikiuosi, kad surinksime stipriausią sudėtį", – teigė A.Sekuličius.

Į treniruočių stovyklą slovėnai rinksis birželio 7-ąją.

Angolos ekipos vairininku tapo 52-ejų ispanas Josepas Clarosas, per savo karjerą dirbęs ne vien Europoje, bet ir JAV, Kanadoje, Pietų Amerikoje, Azijoje, Afrikoje, o pernai jis treniravo Fukuokos (Japonija) ekipą "Rizing Zephyr".

Venesuelos ir Pietų Korėjos krepšinio rinktinės ruoštis atrankos turnyrui planuoja pradėti pirmą birželio savaitę.

Pasitiki veteranais

Lenkijos vyrų krepšinio rinktinės išplėstiniame kandidatų sąraše – 24 žaidėjai.

Tarp jų – veteranai: 37-erių Lukaszas Koszarekas ir Adamas Hrycaniukas, 34-erių Aaronas Celas, 33-ejų Damianas Kuligas ir Anthony Darrellas Slaughteris.

Vyriausiasis treneris Mike'as Tayloras planuoja treniruočių stovyklą pradėti birželio 4-ąją.

"Kelialapis į Tokiją – realus tikslas, savo potencialą jau parodėme 2019-ųjų pasaulio čempionate (lenkai užėmė 8 vietą – red. past.). Šiemet komandoje bus ir patyrusių krepšininkų, ir keli perspektyvūs jauni vaikinai", – kalbėjo M.Tayloras.

Prieš turnyrą Kaune lenkai ketina sužaisti penkerias kontrolines rungtynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių