Lemiamu metu klydęs „Skycop“ dramatiškoje kovoje krito prieš „Rytą“

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Rytas“ (7-2) iškovojo nelengvą pergalę išvykoje prieš Prienų „Skycop“ (4-6). Arno Butkevičiaus ir D.J.Seeley į priekį vedama vilniečių ekipa 81:71 (22:19, 18:15, 16:16, 25:21).

Pirmasis kėlinys vyko taškas į tašką, o vilniečius į priekį vedė po 6 taškus per pirmąjį ketvirtį pelnę D.J. Seeley bei Martynas Echodas. Likus kiek daugiau nei trims minutėms ekipoje debiutavo ketvirtadienį į Vilnių atskridęs komandos naujokas Rokas Stipčevičius. Didžiausią – 6 taškų pranašumą turėję vilniečiai po pirmųjų 10 minučių pirmavo trim (22:19).

Antrajame kėlinyje „Rytas“ padidino apsukas ir didžiąją jo dalį turėjo apčiuopiamą bei dviženklį pranašumą. Vilniečius į priekį vedė Seeley bei statistinį protokolą puikiai pildęs Arnas Butkevičius. Pastarasis puolėjas žengiant į didžiąją pertrauką jau buvo surinkęs 9 taškus, atkovojęs 6 kamuolius, atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus ir perėmęs vieną kamuolį.

Pirmoje trečiojo kėlinio pusėje „Rytas“ kontroliavo žaidimą, tačiau po dviejų Martyno Gecevičiaus tritaškių bei dar kelių sėkmingų varžovų epizodų vilniečių persvara jau buvo vos 1 taškas (49:48). Tiesa, geriau ketvirtį pabaigę vilniečiai prieš lemiamas 10 minučių pirmavo 56:50.

Ketvirtame kėlinyje „Skycop“ įgijo trijų taškų pranašumą, tačiau sėkmingai sužaidę Arnas Butkevičius ir Evaldas Kairys padėjo „Rytui“ išsiveržti į priekį keturių taškų skirtumu (65:61). Rungtynės ir toliau vyko taškas į tašką ir tuomet Arnas Butkevičius perėmė kamuolį iš varžovo, išprovokavo nesportinę pražangą ir po kitoje atakoje tritaškį su pražanga pataikęs D.J.Seeley užtvirtino „Ryto“ pergalę išvykoje.

„Prienai gerai išnaudojo mūsų klaidas gynyboje. Sunkiai įsivažiavom, bet palaikėme gerą tempą visų rungtynių metu. Rungtynes išsprendė geri epizodai gynyboje. Privalome demonstruoti stabilesnį žaidimą ir nekartoti tų pačių klaidų kitame mače.“, – po rungtynių kalbėjo puolėjas Arnas Butkevičius.

„Rytas“: A.Butkevičius 18 (7 atk. kam., 3 rez. perd., 4 per. kam., 30 naud. bal.), D.J.Seeley 17 (6/7 met., 4 per. kam.),  M.Echodas 14, E.Kairys 9, E.Bendžius 8.

„Skycop“: M.Gecevičius 18, D.Lavrinovič 12.

 


Šiame straipsnyje: rytasSkycopLKLkrepšinisLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

ligoniai dirba

ligoniai dirba portretas
Prienai gerai išnaudojo mūsų klaidas gynyboje???????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių