Laukia užimtas savaitgalis: D. Sabonis varžysis ir NBA įgūdžių konkurse

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes išrinktas Domantas Sabonis Čikagoje laiko veltui neleis. Dar prieš pagrindinį savaitgalio akcentą lietuvis dalyvaus ir tradiciniame įgūdžių konkurse.

Šiąnakt paskelbus jo dalyvius, D.Sabonis pateko tarp aštuonių savo greitį, tikslumą ir taiklumą demonstruosiančių žaidėjų.

Be „Indiana Pacers“ aukštaūgio, vasario 15-osios vakarą vyksiančiame konkurse dalyvaus ir titulą ginsiantis Jaysonas Tatumas („Boston Celtics“), Derrickas Rose'as („Detroit Pistons“), Patrickas Beverley („Los Angeles Clippers“), Spenceris Dinwiddie („Brooklyn Nets“), Khrisas Middletonas („Milwaukee Bucks“), Pascalis Siakamas („Toronto Raptors“) ir Bamas Adebayo („Miami Heat“).

Be J.Tatumo, šį konkursą anksčiau yra laimėję ir dar trys krepšininkai – D.Rose'as tą padarė 2009 m., P.Beverley – 2015 m., o S.Dinwiddie – 2018 m.

Įgūdžių konkursas nuo 2015-2016 m. vyksta dvikovos principu, kai aikštėje vienu metu varžosi du krepšininkai.

Jie konkuruoja nustatytoje trasoje, kurioje turi kuo greičiau varytis kamuolį, kuo tiksliau atlikti perdavimą ir iš kuo mažiau bandymų realizuoti metimus iš po krepšio ir iš tritaškio.

Ketverius metus iš eilės konkursas vyko gynėjų ir aukštaūgių varžymosi principu, o dusyk jį yra laimėję ir „bokštai“ – 2016 m. tą padarė 211 cm ūgio Karlas-Anthony Townsas, o po metų – 221 cm milžinas iš Latvijos Kristapas Porzingis.

D.Sabonis bus vos antrasis krepšininkas iš Lietuvos, kuris varžysis šeštadienį vykstančiuose konkurse. Pirmasis tą 1989-aisiais darė Rimas Kurtinaitis, kuris net nerungtyniaudamas NBA svečio teisėmis dalyvavo tritaškių konkurse.

NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalis vasario 14-16 dienomis vyks Čikagoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių