L. Kleiza tiki rinktine: trečias kartas nemeluos – auksas bus

Lietuvos rinktinės žygį Europos čempionate iš šalies stebintis Linas Kleiza tiki Dainiaus Adomaičio vadovaujamos komandos sėkme. Mūsiškių žaidimą komentavęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ sporto direktorius prisiminė paskutiniuosius du čempionatus, kuriuose lietuviai nužygiuodavo iki finalo, tačiau jame teko džiaugtis sidabru.

Visgi šiemet, pasak L. Kleizos, Lietuvos krepšininkai turi lipti ant aukščiausios apdovanojimų pakylos.

„Žinoma, Lietuvoje sunku būti treneriu, ypač Adomaičio vietoje – nauju, jaunu treneriu, atėjusiu iš „Neptūno“, o ne turinčiu jau visiems žinomą vardą. Pasiruošimo cikle yra sunku, nes turi bandyti žaidėjus, turi juos keisti. Tada atsiranda pralaimėjimai ir panika.

Man Lietuvos rinktinės žaidimas patinka. Ir svarbiausia, kad jis yra gerėjantis. Po rungtynių su Gruzija mačiau kaip džiaugėsi gruzinai, jie džiaugėsi tarsi laimėję čempionatą. O mes, manau, žaidžiame gražiai, įsibegėjame.

Ir svarbu, kad gerai žaidžia iš esmės visi. Ir naujų žvaigždžių šį čempionatą turime, neprognozuotų – tai Adas Juškevičius.  Aš iš karto sakiau, kad tikiuosi aukso iš Lietuvos rinktinės. Manau, trečias kartas nemeluos“, – LRT rengiamoje laidoje „Dėmesio centre“ kalbėjo L. Kleiza.

Pirmąją vietą B grupėje užėmusiems lietuviams šeštadienį vyksiančiame aštuntfinalio etape teks ketvirtoje vietoje A pogrupyje likusių graikų barjeras.

„Graikai turi gerus, patyrusius žaidėjus, – apie būsimus varžovus atsiliepė krepšininkas. – Kol kas jie nedemonstruoja labai gero žaidimo, bet panašiai yra buvę ispanam, kai vos išėjo iš pogrupio, bet galiausiai laimėjo čempionatą.

Graikai – labai gera komanda, prieš kurią reikia rimtai nusiteikti. Spaudimas bus didelis, nes pralaimėti aštuntfinalyje yra katastrofa – iškart važiuoji namo, negali net dėl penktos vietos žaisti.“

Lietuvių ir graikų mūšis Stambule startuos 21.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei nezais Kuzminskas .nieko nebus..jis visada pliusas

jei nezais Kuzminskas .nieko nebus..jis visada pliusas  portretas
is toliau

Rikas

Rikas portretas
Gražus L.Kleizos ...sapnas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių