K. Kemzūra: prieš „Žalgirį“ reikės agresyvumo ir jėgos

Kęstutis Kemzūra į namus grįžo ne tam, kad smagiai praleistų laiką, o kad įsivežtų dar vieną pergalę su Pirėjo „Olympiakos“. Buvęs Lietuvos rinktinės treneris, dabar besidarbuojantis Davido Blatto štabe, puikiai žino ir žalgiriečių žaidimo ypatybes.

Į Karmėlavą trečiadienį atskridęs „Olympiakos“ nusiteikęs išskirtinei akistatai ketvirtadienio vakarą. Graikai nepamiršo pralaimėjimo Lietuvos čempionui praėjusio sezono Eurolygos ketvirtfinalyje, tad sieks grąžinti skolą. Tačiau lengva nebus. K.Kemzūra tuo neabejoja. Žalgiriečiai jau praėjusiame ture pagaliau nutraukė nesėkmių namuose seriją, tad „Žalgirio“ arenoje palaikomi gausaus būrio sirgalių, vėl kibs į atlapus tituluotam priešininkui iš Graikijos. Tiesa, kol kas „Oly“ sąskaitoje dviem pergalėmis daugiau, o komanda rikiuojasi net 4 laipteliais aukščiau už mūsiškius.

– Kokie pagrindiniai rungtynių su „Žalgirio“ akcentai?

– Kaip ir visose rungtynėse daug lems detalės. Pirmiausia, agresyvumas ir atletiškumas. „Žalgiris“ žaidžia agresyviai, atletiškai ir organizuotai. Reikia nenusileisti šiais aspektais ir nedalinti lengvų taškų greitame puolime, metimų pakartojimo. Neleisti A.Milakniui įmesti tritaškių bei stabdyti B.Daviesą baudos aikštelėje.

– Kaip sulaikyti B.Daviesą, kuris demonstruoja įspūdingą formą?

– Gintis. Tai - ne tik apie B.Daviesą. Miniu kertinius dalykus, bet nesiplėsime dėl žaidimo plano. „Žalgiris“ yra labiau orientuotas į baudos aikštelę ir nėra tokios stiprus prie tritaškio linijos. „Žalgiris“ susideda iš daug detalių. Bet labai svarbu bus neklysti patiems ir atimti stipriąsias žalgiriečių puses.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ rezultatus?

– Tas pergalių Eurolygoje skaičius yra sąlyginis dalykas. Mes buvome panašioje situacijoje, kai teko stiprūs varžovai, sunkus tvarkaraštis, todėl rezultatai neatspindi situacijos. Sužaista dar tik trečdalis reguliaraus sezono rungtynių ir viskas gali keistis. Aišku, visi gal lygina su praėjusiu sezonu. Bet šiaip turime aiškų žaidimo braižą. Tik gal šiek tiek laimės pritrūksta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių