Karčios pabaigtuvės: Lietuvai pirmąją nesėkmę atrankoje išrašė Čekijos krepšininkai

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų krepšinio  rinktinė (5-1) pasaulio čempionato atrankos pirmąjį etapą baigė pirmuoju pralaimėjimu.

Jau anksčiau vietą kitame etape užsitikrinę Kazio Maksvyčio auklėtiniai Klaipėdoje 72:83 (13:23, 19:22, 20:16, 20:22) nusileido Čekijos rinktinei (3-3).

Ši čekų pergalė lėmė jų patekimą į antrąjį pasaulio čempionato atrankos etapą. Jeigu čekai būtų pralaimėję, jiems būtų reikėję laukti Bulgarijos pralaimėjimo.

Antrajame etape mūsiškiai žais su Prancūzija, Juodkalnija ir Vengrija. Iš pirmojo etapo Lietuva išsinešė penkias pergales.

Antrajame etape Lietuva sužais dar šešerias rungtynes, o artimiausias FIBA langas – jau rugpjūčio pabaigoje, prieš pat Europos čempionatą.

Mačą stebėjo sausakimša „Švyturio“ arena – 5115 aistruolių.

Pirmojo kėlinio pabaigoje pagreitį pagavę čekai keturių minučių atkarpą laimėjo 18:5 ir susikrovė dvigubą persvarą – 34:17.

Trečiajame kėlinyje Lietuva priartėjo iki 1 taško deficito (49:50), bet čekai atsakė atkarpa 11:3 ir prieš lemiamą ketvirtį susikrovė 9 taškų persvarą (61:52).

Ketvirtąjį kėlinį Čekija pradėjo spurtu 14:3, įgijo 20 taškų pranašumą (75:55).

Paskutinėmis akimirkomis Lietuva priartėjo iki 8 taškų skirtumo, bet čekai sumetė baudas ir triumfavo.

Lietuva: Ignas Brazdeikis 16 (3/4 trit.), Marius Grigonis 11 (0/6 trit., 9 rez. perd.), Gytis Masiulis 10, Laurynas Birutis 9 (6 atk. kam.), Tomas Dimša 8 (2/7 trit.), Martynas Echodas 7.

Čekija: Tomašas Satoransky 21 (2/2 trit.), Tomašas Kyzlinkas 18 (8/8 dvit.), Patrikas Auda 14, Davidas Jelinekas 10, Jaromiras Bohačikas 9.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To vanga

To vanga portretas
Prie ko čia treneriai....jei ateina "krepšininkai" visai be charakterio , be vidinio užtaiso, svajojantis kaip čia tuoj autografus visiems dalins , nosį parietę, tai štai realybė atsisuka kitu kampu.. Visas šiuolaikinis jaunimėlis - gryna šaltiena, kur galvose tik "Kempiniukai plačiakelniai"...Tai ką norėt?

Vanga

Vanga portretas
Baisiau nei baisu! Kokius pradmenis vaikų treneriai įdeda, tokius žaidėjus ir turime .Senosios trenerių kartos nebėra jau , o naujojoji nesugeba paruošti techniškos ir protaujančios kartos ! Maksvytis (permirkęs rusiškais keiksmažodžiais ) nesivaldo panašus į Šeškų , bet jau pakeltas kvadratu! Komanda praranda džentelmeniškumą ir dalyvauja “ kovose be taisyklių” ! Apgailėtina!

maniau krepšinį pažiūrėsiu

maniau krepšinį pažiūrėsiu portretas
bet lietuviai lošė karštą bulvę
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių