K. Šeštokas apie triumfo Eurolygoje 20-mečio paminėjimą: per širdį perėjo virpuliukas

Niekas po rungtynių neišvarė, tad smagiai pasėdėjome. Tik gaila, kad "Žalgiriui" nepasisekė", – šypsojosi Kęstutis Šeštokas. Buvęs žalgirietis su bendražygiais Kaune pažymėjo triumfo Eurolygoje 20-metį bei palaikė savo ekipą, kovojusią su Stambulo "Fenerbahce".

Emocijų – su kaupu

Neseniai 43-ią gimtadienį atšventęs K.Šeštokas iš širdies sirgo už žalgiriečius, tačiau jie antro iš eilės stebuklo nesukūrė – pralaimėta 57:66.

Kauno krepšininkai, iš Stambulo parsivežę vieną pergalę, galėjo persverti ketvirtfinalio rezultatą savo naudai. Per pirmą rungtynių "Žalgirio" arenoje dalį jie diktavo savo sąlygas Eurolygos favoritams, tačiau vėliau iniciatyvą perėmė svečiai.

Šansą išlyginti serijos rezultatą "Žalgiris" turės jau šįvakar savo arenoje.

– Šįkart žalgiriečiams nepavyko įteikti jums dovanos triumfo Eurolygoje 20-mečio proga, tačiau emocijų turbūt pasikrovėte už visus prabėgusius metus? – paklausėme K.Šeštoko.

– Virpuliukas per širdį perėjo ne kartą... Pilna arena, sirgaliai skandavo ir mūsų garbei… Neįtikėtina. Pasinaudojome nedažna proga susitikti su treneriu Jonu Kazlausku. Pabendravome ir su Sauliumi Štombergu, Dariumi Maskoliūnu, Eurelijumi Žukausku, Giedriumi Gustu, Jiržiu Zideku. Išsiskirstėme jau gerokai po pusiaunakčio.

– Ko, jūsų nuomone, pritrūko "Žalgiriui", kad perimtų iniciatyvą ketvirtfinalyje?

Labai į akis krito tai, kad žalgiriečiai prie savo krepšio neužtikrintai kovojo dėl kamuolio.

– Vis dėlto "Fenerbahce" – aukščiausio lygio komanda, žaidžianti labai organizuotai. Visi žaidėjai puikiai juda aikštėje, žino, kur ir kada turi atsidurti kamuolys. Jų gynyba taip pat klampi. Tad nėra taip paprasta favoritus įveikti du kartus iš eilės. Šįkart labai į akis krito tai, kad žalgiriečiai prie savo krepšio neužtikrintai kovojo dėl kamuolio, todėl varžovai nuolat susikurdavo vadinamuosius antruosius šansus. Iki ilgosios pertraukos žalgiriečius gelbėjo tai, kad "Fenerbahce" žaidėjai nepataikė tritaškių, bet visą mačą jie taip šaudyti pro šalį negalėjo. Ir iš tiesų – įsismagino Marko Guduričius, lemiamą tritaškį įmetė Melihas Mahmutoglu. Be to, žalgiriečių puolimas nežibėjo – Antanas Kavaliauskas, Leo Westermannas, Marius Grigonis, Artūras Milaknis nesurinko sau įprastų rezultatyvumo rodiklių. Pagal galimybes sužaidė vienintelis Nate'as Woltersas.

– Kauniečiams liko dar viena galimybė apginti savo tvirtovę. Ar šiandien ketvirtfinalio serija nesibaigs?

– Norėčiau tikėti, kad savo arenoje mūsiškiai nekapituliuos. Net ir laimėjus žalgiriečiams tektų vykti į Stambulą, kur tikrai lauks pragaras, bet dabar svarbiausia nenuleisti rankų ir tvirtai susikauti Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių