Jaunieji krepšininkai mokysis iš amerikiečių

  • Teksto dydis:

„Labai džiaugiuosi galimybe mūsų krepšininkams ne tik parodyti savo gebėjimus, bet ir pasimokyti iš amerikietiškos mokyklos“, – prieš išvyką į Italiją sakė Kauno „Žalgirio“ organizacijos jaunimo programos vadovas Andrius Gopenas.

Šiandien Genujoje numatytos jaunųjų žalgiriečių draugiškos rungtynės su JAV studentų lygos (NCAA) aukščiausiojo diviziono Vakarų Virdžinijos universiteto komanda „Mountaineers“.

Kauniečių ekipa sudaryta iš „Žalgiris-2“ ir „Žalgiris-3“ žaidėjų ir galimų naujokų, jiems vadovaus „Žalgirio-2“ komandos trenerių štabo narys Tautvydas Šležas. Jis pavaduos šiuo metu su Lietuvos jaunių (iki 18 metų) vaikinų rinktine Europos čempionate dirbantį Roką Kondratavičių, kuris 2024–2025 m. sezoną taps vyriausiuoju jaunųjų žalgiriečių treneriu.

Mūsų tikslas – ugdyti komandą, kurti tarptautinius ryšius, kaupti neįkanojamą patirtį.

Italijoje Kauno klubui atstovaus Gvidas Gicevičius, Kajus Mikalauskas, Matas Staugaitis, Titas Lavrinovičius, Matas Jankūnas, Kristupas Kepežinskas, Thomas Bassongas, Augustas Navickas, Majus Bulanovas, Ernas Valauskas, Aleksas Bieliauskas, Dovydas Buika.

Pernai rugpjūtį jaunieji žalgiriečiai Bahamuose surengtame turnyre sužaidė keturis mačus su NCAA krepšininkais. Tuo metu Vytauto Pliaugos treniruojama komanda išbandė jėgas su Teksaso „A&M”, Pietų Karolinos, Kreitono ir Ajovos valstijos universitetų atstovais.

„Mūsų tikslas – ugdyti komandą, plėsti horizontus, kurti tarptautinius ryšius ir kaupti neįkainojamą patirtį, kuri padės mums toliau tobulėti tiek aikštėje, tiek už jos ribų“, – kalbėjo A. Gopenas.

Vakarų Virdžinijos universiteto krepšininkai Italijoje taip pat planuoja rungtyniauti su Basano „Orange1“ ir Romos „Stella“ jaunimo ekipomis.

„Mountaineers“ metraštyje yra itin skambus istorinis įrašas: 1957–1960 m. šiai komandai atstovavo legendinis Jerry Westas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tokie ju mokslai

Tokie ju mokslai portretas
Jau kariuomene mokesi Amerikoj turim silpna kariuomene
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių