J. Mačiulis: „Lietuvos rytas“ dabar yra geros sportinės formos

Trečiadienį popiet į Vilnių atvyko Atėnų „Panathinaikos“ komanda. Graikijos čempionai ketvirtadienį stos į pirmąją Eurolygos kovą su Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkais.

„Panathinaikos“ garbę gina Lietuvos rinktinės narys Jonas Mačiulis, kuris atvirai prisipažino, kad neturėjo poilsio po Europos čempionato ir yra praradęs savo gerą sportinę formą, kurią demonstravo pirmenybių metu, rašo portalas krepsinis.net.

„Neturėjau net dviejų parų be treniruočių, tad tikrai nesu atsigavęs. Visi tie draugiški turnyrai dar... Geriausią sportinę formą buvau pasiekęs čempionato metu ir dabar jos nebėra. Visos komandos sezono pradžioje nėra geriausios sportinės formos“, –  tvirtino krepšininkas.

– Renaldas Seibutis yra pavojingiausias „Lietuvos ryto“ gretose?

– Visa „Lietuvos ryto“ komanda yra įgijusi gerą sportinę formą, nes žaidė atrankos turnyre. Seibutis yra vienas komandos lyderių, bet negalima nuvertinti kitų krepšininkų. Tas pats Gecevičius labai svariai prisidėjo prie iškovoto kelialapio į Eurolygą. Manau, kad vilniečiai dabar tikrai yra geros sportinės formos.

– Pirmadienio mače su „Olympiacos“ jūsų komanda žaidė blankokai. Ar taupėte jėgas Eurolygos rungtynėms, ar galbūt ekipos sportinė forma prasta?

– Manau, kad čia mūsų sportinė forma prasta. Keli žaidėjai grįžo po traumų, kurias patyrė per pasirengimą ir Europos čempionatą. Kaip visa komanda turėjome tik tris bendras treniruotės, todėl rungtynės su „Olympiacos“ nenusisekė. Tai – tik sezono pradžia – visko dar bus. Svarbu gerą sportinę formą demonstruoti sezono pabaigoje.

– Nebuvo keista prieš „Olympiacos“ žaisti tuščioje arenoje? (Pirėjo klubas buvo nubaustas už sirgalių riaušes praėjusio sezono finalo metu – Krepsinis.net).

– Iš tiesų, tai buvo keista, nes atrodo lyg būtų treniruotė. Gerai, kai turi jaudintis tik dėl krepšinio, bet, kita vertus, mes žaidžiame krepšinį dėl sirgalių, todėl jie tikrai yra reikalingi.

– Ar tai, kad mačas su „Lietuvos rytu“ yra Eurolygos savaitės dvikova, prideda papildomo spaudimo?

– Kiekvienos Eurolygos rungtynės jau savaime priverčia jaudintis, kadangi tai yra aukšto lygio mačas. Savaitės rungtynių statusas man didelės reikšmės nedaro. Tiesiog malonu, kad toks dėmesys.

– Rungtynės vyks Vilniuje. Pačiam tai prideda kažkokios papildomos motyvacijos?

– Visada smagu grįžti į Lietuvą ir sužaisti prieš vieną iš Lietuvos klubų. Smagu grįžti, bet žaisti vis tiek reikės ir atiduoti visas jėgas, kad pasiektume pergalę.

– Jaučiate, kad būtent „Panathinaikos“ yra D grupės favoritė?

– Nemėgstu aš tų favoritų etikečių, nes praėjusiais metais niekas iš mūsų nieko nelaukė. Visos Eurolygos komandos yra stiprios. Mūsų grupė nėra labai stipri, bet turinti daug panašaus pajėgumo klubų. A grupė atrodo kur kas pajėgesnė.

– Sekėte pasikeitimus LKF?

– Sekiau, bet noriu nuo to atsiriboti. Man svarbiausia, kad nepakenktų. O kaip bus, pamatysime ateityje. Dabar nereikia spėlioti.

– Rungtyniavote 8 numeriu pažymėtais marškinėliais, bet dabar jį perėmė Mike‘as Batiste‘as. Kodėl taip įvyko?

– Tiesiog toks buvo mūsų susitarimas. Klubas nori jo marškinėlius iškelti į arenos palubes, todėl būtų keista, jeigu aš žaisčiau aštuntuoju numeriu, bet po sezono iškeltų šiuos marškinėlius kaip jo.

– Bet Paulius Jankūnas neperleido 13-ojo numerio Šarūnui Jasikevičiui.

– Tai Šaras pirmą kartą „Žalgiryje“, o Jankūnas – dešimtmetį. Tas pats ir „Panathinaikos“, kur aš rungtyniauju antrą sezoną, o Batiste‘as – dešimtą. Čia viskas yra suprantama



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių