Iššūkių Moterų lygoje užteks ir kitąmet

Šalies moterų krepšinio lyga naujuosius metus pasitiks ne tik su rūpesčių našta, bet ir naujais iššūkiais. Pasak lygos direktoriaus Giedriaus Gusto, 2020-aisiais sirgalių laukia nemenka intriga kovoje dėl stipriausios Lietuvos komandos vardo bei įdomi Baltijos lygos pirmenybių atomazga.

Po pirmosios sezono dalies Lietuvos lygoje tvirtai pirmauja Vilniaus „Kibirkštis-MRU“, laimėjusi visus penkis mačus su savo šalies ekipomis, o Baltijos čempionate vilnietės žengia antros – penkios pergalės ir viena nesėkmė. Lietuvos lygoje joms į nugarą kvėpuoja Klaipėdos „Neptūnas“ ir Kauno „Aistės-LSMU“. Šios komandos turi po tris pergales, tačiau, kaunietės pralaimėjo tik sykį, o klaipėdietės du. Sėkmės skonio dar neparagavo „Šiauliai“ ir Vilniaus „Kibirkštis-VKM“ jaunosios krepšininkės. Tiesa, šiaulietės jau įsirašė du laimėjimus Baltijos čempionate, kuriame su 8 pralaimėjimais kol kas yra paskutinėje 8-ojoje pozicijoje.

„Aistės-LSMU“ Baltijos čempionate laimėjo 6 kartus iš 9 ir lenkia vilnietesatsilikdamos tik nuo absoliučios favoritės Rygos TTT ekipos.

„Vilnietės dar prieš sezoną demonstravo ambicijas, jog nori susigrąžinti titulus. Atitinkamai ir komplektavosi sudėtį, rinko trenerių štabą. Kaunietės laikosi savo įprastinės strategijos, kuri pasiteisino pernai, atnešdama joms ir Lietuvos čempionių vardą, ir Karalienės taurę. „Aistės-LSMU“ sezoną pradeda vienokios sudėties, o stiprinasi jau įsibėgėjus čempionatui. Taip pernai nutiko su Daugile Šarauskaite, pakėlusią ekipos pajėgumą bene trečdaliu. Dabar tokia pat situacija su Santa Okockyte-Baltkojiene. Manau, kad intriga kovoje dėl titulų išliks iki pat sezono pabaigos“, - teigė G.Gustas.

Kalbėdamas apie žemiau turnyro lentelėje esančias Lietuvos komandas, lygos vadovas neslėpė, jog prieš sezoną teko nemažai padirbėti, kad mūsų pirmenybėse liktų bent 5 ekipos. Po praėjusio sezono iš lygos dėl rėmėjų trūkumo pasitraukė Ukmergės „Vilkmergė“, dėl dalyvavimo lygoje abejojo ir Šiaulių ekipa. Vis dėlto šiaulietės ne tik startavo čempionate, bet ir pasitelkė patyrusį trenerį Romualdą Petronį bei keletą legionierių, o ukmergiškių netektį iš dalies kompensavo jaunoji Vilniaus „Kibirkšties“ dublerių komanda.

„Esame dėkingi tiek Šiaulių, tiek Vilniaus klubams, nes moterų krepšiniui kur kas sunkiau rasti lėšų nei vyrų klubams. Kita vertus, pažiūrėkite – jei net šalies futbolo A lygoje liko tik penkios vyrų komandos, tad mūsų rezultatas turbūt irgi nėra prastas. Žinoma, mūsų lyderėms, siekiant tobulėti ir rengti žaidėjas Lietuvos rinktinėms, būtina didesnė konkurencija, bet tai iš dalies suteikia Baltijos lyga, kurioje yra pajėgių Latvijos bei Estijos klubų“, - sakė G.Gustas.

Baltijos pirmenybės į aikštes grįš jau sausio 3-ąją, Rygos RSU ir „Kibirkšties“ dvikova. „Aistės-LSMU“ artimiausias rungtynes žais Lietuvos čempionate sausio 5-ąją namuose su „Šiauliais“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių