Iššūkis žalgiriečiams – karališkasis testas

"Turime suprasti, ką galime jiems atiduoti, tiksliau, ką geriau atiduoti, o ko – ne", – samprotavo Šarūnas Jasikevičius. Kauno "Žalgirio" strategui teks išspręsti ne vieną rebusą, kad jo auklėtiniai šiandien atsilaikytų prieš galingąjį Madrido "Real".

Traškėdamas, braškėdamas, bet laimintis. Toks Karališkasis klubas šįvakar Kaune stos prieš "Žalgirio" vyrus. Dvi pergales iš tiek pat galimų Eurolygoje iškovoję Ispanijos čempionai – šiuo metu tikrai ne pats geidžiamiausias varžovas žalgiriečiams. Nors patiems "Real" krepšininkams iki optimalios formos dar tolokai, "Žalgirį" į kampą spraudžia nemaloni turnyrinė situacija. Juk nesėkmės atveju kauniečių kluptelėjimai pavirs į nejaukią trijų pralaimėjimų seriją, o tai beveik garantuota vieta turnyro lentelės dugne.

Tačiau mačo išvakarėse Š.Jasikevičius dėl šiuo metu užimamos vietos pernelyg nesigraužė.

"Taip, šiuo metu mūsų pergalių ir pralaimėjimų balansas yra 0 ir 2. Tačiau tai nėra pats blogiausias dalykas. Svarbiausia – gerinti žaidimą, tai mes šiuo metu ir darome. Visa tai – proceso dalis", – apie ilgalaikius tikslus užsiminė Šaras.

Treneriui pasitikėjimo auklėtiniais įkvepia gero jų žaidimo prošvaistės, tačiau naujokams dar reikia gerokai pasitempti.

"Buvo nemažai gerų atkarpų, kėlinių, net rungtynių pusių. Reikia pabandyti, kad tos minutės būtų ilgesnės. Turime geriau suprasti savo filosofiją. Esame nuo to dar toli, ypač nauji žaidėjai", –  dėstė Š.Jasikevičius.

Kalbėdamas apie Madrido komandą, jis pabrėžė nenorįs išskirti atskirtų žaidėjų, nes joje pavojingi visi krepšininkai. Ypač jei varžovai dažnai klysta, taip leisdami "Real" rengti greitas atakas. Tiesa, per praėjusio turo rungtynes su Tel Avivo "Maccabi" (86:85) Ispanijos ekipos gretose ryškiai išsiskyrė vidurio puolėjas Mickey Jordanas. Amerikietis vos per 20 min. surinko net 30 naudingumo balų. Jis pelnė 16 taškų, pataikydamas 4 iš 5 dvitaškių ir visus 8 baudos metimus. Be to, atkovojo 11 kamuolių ir išprovokavo 6 oponentų pražangas. Būtent šis "Real" naujokas, pernai vilkėjęs Maskvos srities "Chimki" marškinėliais, po dviejų turų yra naudingiausias komandos žaidėjas (vidurkis siekia 21 naudingumo balą).

Įdomu, kad dominuoti po krepšiais amerikiečiui netrukdo santykinai nedidelis ūgis – vos 203 cm. Šiuo aspektu jis gerokai skiriasi nuo kito "Real" "centro" Walterio Tavareso. Šis Madrido ekipos senbuvis iš Kabo Verdės ištįsęs iki saboniškų 220 cm. Š.Jasikevičiaus nuomone, tokia pasirinkimo įvairovė gerokai išplečia ispanų ginklų arsenalą.

Prieš keletą dienų Eurolyga išplatino pranešimą, kuriame pripažino teisėjų klaidas, galėjusias lemti žalgiriečių pralaimėjimą praėjusiame ture Milano "AX Aramani Olimpia". Pasak Š.Jasikevičiaus, tai yra teigiamas dalykas, tačiau mačo rezultato (81:85) šis sprendimas nepakeis.


Madrido "Real"

Fabienas Causeuras  Prancūzija  puolėjas  196 cm

Anthony Randolphas  Vokietija/Slovėnija  puolėjas  211 cm

Rudy Fernandezas  Ispanija  puolėjas  196 cm

Facundo Campazzo  Argentina  gynėjas  181 cm

Nicolas Laprovittola  Argentina  gynėjas  190 cm

Felipe Reyesas  Ispanija  puolėjas  204 cm

Gabrielis Deckas  Argentina  puolėjas  198 cm

Usmanas Garuba  Ispanija  vidurio puolėjas  203 cm

Mario Nakičius  Serbija  puolėjas  202 cm

Jaycee Carollas  JAV  gynėjas  188 cm

Walteris Tavaresas  Žaliasis Kyšulys  vidurio puolėjas  220 cm

Sergio Llullas  Ispanija  gynėjas  190 cm

Jordanas Mickey  JAV  vidurio puolėjas  203 cm

Jeffery Tayloras  Švedija/JAV  puolėjas  201 cm

Trey Thompkinsas  JAV  puolėjas  208 cm

Salahas Mejris  Tunisas  vidurio puolėjas  217 cm

Vyriausiasis treneris Pablo Laso (Ispanija).


Turnyro lentelė

1. CSKA  2  0  +36

2. "Barcelona"  2  0  +34

3. ASVEL  2  0  +20

4. "Chimki"  2  0  +9

5. "Real"  2  0  +5

6. ALBA  1  1  +20

7. "Baskonia"  1  1  +9

8. "Crvena zvezda"  1  1  +7

9. "Olympiakos"  1  1  +7

10. "Panathinaikos"  1  1  +4

11. "Bayern"  1  1  +3

12. "Anadolu Efes"  1  1  -10

13. "AX Armani Olimpia"  1  1  -10

14. "Maccabi"  0  2  -7

15. "Fenerbahce"  0  2  -16

16. "Žalgiris"  0  2  -16

17. "Zenit"  0  2  -44

18. "Valencia"  0  2  -51


Šiame straipsnyje: ŽalgirisMadrido Realkrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių