G. Dragičius ruošia druską lietuvių žaizdoms

„Labai laukiu mūsų rungtynių su jumis“, – taip pokalbį su portalu Krepsinis.net pradėjo viena ryškiausių 2014 metų Pasaulio taurės žvaigždžių Goranas Dragičius.

Kol Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas po pralaimėjimo australams vieninteliai Lietuvos rinktinėje aplenkė žiniasklaidos zoną ir tiesiu taikymu patraukė persirengimo drabužinių link, apie Fynikso „Suns“ ir Slovėnijos rinktinės vedlio G.Dragičiaus draugiškumą bei kuklumą bendraujant su žurnalistais istorijos keičia viena kitą.

Lietuvos rinktinė planetos pirmenybių grupės etapą baigs susitikimu su Slovėnijos rinktine. Abu varžovai vienas kitą puikiai pažįsta, o G.Dragičius įsitikinęs: Lietuvos ir Slovėnijos akistata turėtų tapti D grupės etapo desertu.

„Jūs, kaip ir mes, esate labai pajėgūs. Lietuvos ir Slovėnijos dvikovos visados būna labai atkaklios ir įdomios, tad nekantraudamas laukiu šio mačo“, – neslėpė 28 metų 191 cm Slovėnijos rinktinės vedlys.

2013–2014 metų labiausiai patobulėjusiu Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) krepšininku pripažintas G.Dragičius pajėgiausioje planetos krepšinio lygoje Fynikso komandos varžovams keldavo labai daug problemų – vidutiniškai pelnydavo 20,3 taško, atlikdavo 5,9 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo 3,2 kamuolio.

Slovėnas labai daug prisidėjo, jog „Suns“ nutildytų kritikus ir atsidurtų per žingsnį nuo atkrintamųjų varžybų ypač pajėgioje Vakarų konferencijoje – reguliarųjį sezoną Fynikso klubas baigė su 48 pergalėmis ir 34 pralaimėjimais.

Šią vasarą klubo sprendimu didžiąją dalį Slovėnijos pasirengimo Pasaulio čempionatui rungtynių praleidęs G.Dragičius planetos pirmenybes užtikrintai pateisina visus Slovėnijos rinktinės bei šalies krepšinio gerbėjų lūkesčius. Komandos lyderis vidutiniškai renka 18,8 taško per rungtynes ir yra pagrindinė priežastis, jog Slovėnijos rinktinė dabar yra laikoma viena pajėgiausių Pasaulio taurės komandų.

Didžiulė atsakomybė, slegianti G.Dragičiaus pečius, panašu, krepšininkui problemų nesudaro. Kukliai besišypsantis jis pripažįsta: „Esu prie to pripratęs.“

G.Dragičiaus olimpinė ramybė ir užtikrintas požiūris į lyderio pareigas Lietuvos krepšinio sirgalių guosti neturėtų. Jonui Kazlauskui griebiantis už galvos, kai komandos įžaidėjai Adas Juškevičius ir Šarūnas Vasiliauskas, susidūrę su grubesniu spaudimu, kiekvienoje atakoje sprendžia mįslę, kaip su kamuoliu rankose pasiekti vidurio liniją, vienas geriausių Europos atakų organizatorių neketina džentelmeniškai elgtis su būsimais savo tiesioginiais oponentais.

„Žinoma, stengsiuosi pasinaudoti jūsų spragomis, – Slovėnijos rinktinės žvaigždė šypsosi, tačiau subtiliai priduria. – Vis dėlto man svarbiausia – komandos sėkmė.“

Slovėnams, siekiant pergalės prieš lietuvius, anot G.Dragičiaus, daugiausiai problemų kels priekinė linija. Krepšininkas prie pavojingiausių Lietuvos rinktinės „bokštų“ priskyrė J.Valančiūną ir brolius Lavrinovičius.

„Manau, kad jūs esate labai stiprūs baudos aikštelėje su Valančiūnu ir broliais Lavrinovičiais, – būsimų varžovų stipriasias puses vardino slovėnų atakų generolas.

J.Valančiūnas G.Dragičiui – toli gražu nesvetimas. Slovėnas pasakoja, jog rungtyniaudami NBA jie palaiko glaudžius ryšius.

„Kai susitinkame viename mieste, daug bendraujame, nes esame krepšininkai iš Europos, žaidžiantys NBA, – pasakojo G.Dragičius, susidūręs su problema įvardinti kitą lietuvį, kuris jam nesvetimas Jungtinėse Valstijose. – Kitas vaikinas, kuris žaidžia Hjustono „Rockets“, priminkite jo pavardę? (Donatas Motiejūnas?). Taip, jis žaidė Vasaros lygoje, aš buvau Las Vegase, tad mums teko keletą kartų pasimatyti. Jis tikrai šaunus vyrukas.“

Slovėnijoje G.Dragičius – žvaigždė. Krepšininkas džiaugiasi, jog šalis turi puikius krepšinio sirgalius, kuriuos jis lygina su lietuviais: „Jaučiuosi puikiai, turime puikius sirgalius. Net ir dabar jie yra čia. Nesvarbu, kur bežaistum, Slovėnijos sirgaliai, kaip ir jūsų, lietuvių, atvyks palaikyti į bet kurį pasaulio kraštą.“

Tačiau kur kas mažiau pozityvumo G.Dragičius spinduliuoja kalbėdamas apie Slovėnijos klubinį krepšinį. Čia, anot jo, yra rimtų problemų.

„Po Europos čempionato Slovėnijoje krepšinis dabar, manau, yra populiariausias sportas šalyje. Tačiau dėl sunkios finansinės situacijos mūsų klubų padėtis nėra gera. Lygiai taip pat yra problemų ir jaunų krepšininkų rengime, – mintis dėstė geriausias šalies krepšininkas, kurio nuomone, svarbiausia, jog treneriai suteiktų daug galimybių pasireikšti jauniems šalies žaidėjams. – Svarbu, kad mūsų mokyklos ir komandos suteiktų daug žaidimo laiko ir galimybių jauniems vaikinams, nes tik taip gali tobulėti.“

Būtent jaunų rinktinės krepšininkų požiūrį į darbą ir į savo vietą komandoje G.Dragičius įvardina pagrindiniu Slovėnijos rinktinės sėkmės šiose planetos pirmenybėse receptu: „Smagu, kad mūsų jaunimas klusniai vykdo trenerio nurodymus, todėl problemų rinktinėje tikrai nėra.“

Sudėtingiausiose šiose planetos pirmenybėse Slovėnijos rinktinės rungtynėse su Angola G.Dragičius visą antrąją mačo dalį praleido ant atsarginių žaidėjų suolelio. Komandos treneris Jure Zdovcas nusprendė savo lyderiui suteikti poilsio prieš akistatą su lietuviais.

Nors slovėnai jau užsitikrino vietą Pasaulio taurės aštuntfinalyje, mačas su Lietuvos rinktine gali nulemti G.Dragičiaus vedamos komandos ateitį ir galimybes kovoti dėl planetos pirmenybių apdovanojimų.

Jei Slovėnijos rinktinė pralaimės lietuviams 9 arba daugiau taškų, ji iš pirmosios vietos D grupėje pasirodymą šiame etape baigs antra ir, įveikusi aštuntfinalio etapą, ketvirtfinalyje tikriausiai atsimuštų į JAV rinktinės sieną. Pergalės prieš Lietuvos rinktinę atveju, slovėnai į aštuntfinalį žengtų kaip geriausia D grupės ekipa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cghk

cghk portretas
Tegul slepiasi i krumus tas dragicius. :)))

Geda

Geda portretas
kas cia sporte dirba, jei Zorano Dragiciaus nuo Gorano neskiria? tekste vienas, nuotraukoj - kitas. Geda! isvaikyt visus tokius
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių